Hur man överför foton från din dator till din mobiltelefon

Du kanske redan har en metod för att skicka foton från din mobiltelefon till din dator, men hur är det med omvänd resa?

Kanske finns det foton på din dator som du vill använda som bakgrundsbild på telefonen, eller kanske du vill kopiera vissa personliga foton från din dator till din telefon.

På iPhone kan du ställa in en specifik mapp för foton och använda iTunes för att göra överföringen. På Android kan du kopiera bilderna direkt till din telefon eller via ett SD-kort via File Explorer eller Windows Explorer. Du kan också synkronisera bilderna med hjälp av en online-fotolagringswebbplats, till exempel Google Photos, som också fungerar på iPad- och Android-surfplattor.

Låt oss kolla in dina alternativ.

Annons

Använda en iPhone

Med en iPhone kan du använda iTunes för att kopiera foton från en specifik mapp på din dator till din telefon. Varje gång du kör en synkronisering placeras bilderna från den mappen på din telefon där du kan komma åt dem från appen Foton. Öppna först File Explorer eller Windows Explorer. Skapa en ny mapp för att lagra de foton du vill synkronisera från din dator till din iPhone. I mitt fall skapade jag en mapp som heter Foton för iPhone i mappen Bilder.

Kopiera foton

Kopiera sedan de foton du vill synkronisera till din telefon till din nya mapp.

Anslut din telefon

Öppna iTunes och anslut din telefon till din dator. Klicka på ikonen för din telefon i iTunes.

Synkronisera foton

Klicka på posten för foton i avsnittet Inställningar för din telefon. På skärmen Foton markerar du kryssrutan Synkronisera foton. Som standard pekar platsen mot hela mappen Bilder. Klicka på listrutan där det står Bilder och välj Välj mapp.

Hitta foton

I fönstret File Explorer eller Windows Explorer, bläddra till och klicka på mappen som innehåller de foton du vill synkronisera och klicka sedan på knappen Välj mapp.

Slutför synkroniseringen

När du är redo att synkronisera klickar du på knappen Apply eller Sync längst ned på skärmen. Vänta tills synkroniseringen är klar.

Visa foton

Öppna appen Foton på din iPhone. Om du är i albumvyn, tryck på ikonen längst ner för foton. Svep igenom dina foton från det tidigaste till det senaste, och du bör se de foton du har synkroniserat.

Organisera dina foton

Datumen för de synkroniserade bilderna baseras på de datum då du sparade eller hämtade dem på din dator, så du kan behöva söka igenom hela fotobiblioteket för att se alla synkroniserade foton. Därför skapade jag ett speciellt album på min iPhone för att organisera mina synkroniserade foton.

För att göra detta, klicka på ikonen Album och klicka sedan på + -knappen uppe till vänster. Skriv ett namn på albumet och tryck sedan på Spara. Bläddra nu igenom dina foton och tryck på de du vill lagra i det här albumet. Tryck på Klar. Öppna ditt nya album så visas alla synkroniserade foton. Du kan sedan ställa in en av bilderna som bakgrundsbild.

Använda en Android

För att överföra foton från din dator till vilken Android-telefon som helst, anslut din telefon till din dator. Du kan behöva ansluta din telefon som en medieenhet så att Windows kan komma åt dess filer.

För att göra detta, svep ner från toppen av skärmen och tryck på aviseringen för USB-anslutning eller USB-alternativ. På USB-anslutningsskärmen väljer du alternativet att ansluta som mediaenhet. Svep ner från toppen igen, och samma meddelande ska nu säga att din telefon är ansluten som en medieenhet.

Hitta din Android

Öppna File Explorer eller Windows Explorer och seguera till PC-vyn för att se alla dina enheter och enheter. Dubbelklicka på ikonen för din Android-telefon.

Hitta foton

Fortsätt att borra genom mapparna på din telefon tills du öppnar en för Bilder. Öppna nu ett andra File Explorer- eller Windows Explorer-fönster och navigera till mappen som innehåller de foton du vill kopiera till din telefon.

Överför foton

Välj de foton du vill överföra. Kopiera och klistra in dem eller dra och släpp dem i mappen Bilder på din telefon.

Ange bakgrund

Seguera tillbaka till din Android-telefon. Låt oss säga att du vill ställa in en av bilderna som din nya tapet. Tryck ned på ett tomt område på skärmen tills du ser ikonen för bakgrundsbilder. Tryck på den ikonen. Klicka på inställningsskärmen för tapet på posten för Mina foton eller Från Galleri. Svep igenom dina foton så ska du se de du kopierade. Tryck på den du vill använda som bakgrundsbild och tryck sedan på alternativet Ange som bakgrund.

Använda en Micro-SD

Om din telefon har en micro-SD-kortplats kan du använda SD-kortet för att överföra foton från din dator till din telefon. Anslut ditt micro-SD-kort till din dator med SD-kortadaptern. Öppna File Explorer eller Windows Explorer och kopiera filerna till ditt SD-kort.

Flytta foton till telefon

Ta bort SD-kortet och sätt tillbaka det i telefonen. Tryck hårt på skärmen och tryck på ikonen Bakgrundsbilder. Tryck på posten för Mina foton eller Från Galleri. Tryck på hamburgarikonen för att komma till menyn Öppna från. Tryck på posten för ditt SD-kort. Du ska nu se de foton du kopierade. Tryck på det foto du vill använda som bakgrundsbild.

Använda online-lagring

Slutligen kan du också överföra foton från din dator till din iPhone eller Android-telefon med hjälp av en online-lagringsplats. Jag använder Google Foto för det här exemplet, men alla webbplatser som är tillgängliga från din dator och din mobiltelefon borde göra tricket. Ladda upp de foton du vill använda på din telefon från din dator till Google Foto.

Fotoalbum

Lägg till de nya foton i ett album.

Ladda ner foton

Öppna appen Google Foto på din telefon och navigera till albumet med de foton du laddade upp. Tryck på ett visst foto. Du kan sedan ladda ner fotot till din telefon för att använda det som bakgrundsbild eller bara lägga till det i ditt mobila fotobibliotek.

Vidare läsning

Foto & design recensioner

Foto & design Bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button