Hur man navigerar i Android Pie med hjÀlp av gester

Hur man navigerar i Android Pie med hjÀlp av gester

Med lanseringen av Android Pie kommer ett nytt sÀtt att flytta runt pÄ dina skÀrmar och komma Ät dina appar pÄ din Android-telefon.

IstÀllet för att anvÀnda de fysiska navigeringsknapparna som finns pÄ de flesta Android-enheter kan du svepa och knacka dig runt med hjÀlp av gester. En virtuell knapp tar dig hem. Att svepa pÄ ett visst sÀtt tar dig till applÄdan eller till översikten över alla öppna appar. Du kan sedan öppna eller ta bort en tidigare app. Du kan ocksÄ trycka pÄ vissa knappar och vrida telefonen för att aktivera vissa funktioner.

Android Pie Àr för nÀrvarande endast tillgÀnglig för Googles egna Pixel-telefoner och Essential Phone. Andra Android-telefoner finns pÄ vÀntelistan, och vissa förvÀntas fÄ det senare i Är och andra inte förrÀn nÀsta Är. Men om du Àger en Pixel-telefon eller Essential-telefon med Android Pie-uppgraderingen kan du ta dessa gester för en snurr direkt.

Annons

Visa handgester

Först mÄste du aktivera vissa gester. För att göra detta, gÄ till InstÀllningar> System> Gester.

Aktivera handgester

Tryck pÄ vilken gest du vill anvÀnda för att aktivera den. Jag rekommenderar att du slÄr pÄ dem alla vid den hÀr tiden sÄ att du ser vad den nya smaken av Android kan göra. Men aktivera Ätminstone alternativet att svepa upp pÄ hemknappen.

NÀr du har gjort det, mÀrker du att de tre ikonerna lÀngst ner för Back, Home och Overview försvinner, med Back-knappen omvandlad till en virtuell vÀnsterpil och Home-knappen nu en rektangulÀr pillerikon.

GĂ„ hem med hemknappen

För att gÄ till din startskÀrm, tryck bara pÄ den nya rektangulÀra piller-knappen för Home. FortsÀtt att trycka pÄ den tills du Àr tillbaka pÄ din huvudskÀrm.

GÄ tillbaka med bakÄtknappen

Om du Àr i en app och vill gÄ tillbaka till din föregÄende skÀrm, tryck pÄ den nya Tillbaka-knappen. Varje gÄng du trycker pÄ den kommer du tillbaka till föregÄende skÀrm.

Visa en översikt över dina senaste appar

För att se en översikt över alla dina öppna appar, svep frÄn botten av skÀrmen, men inte för mycket; precis tillrÀckligt för att se kortet i din senaste app. Svep till höger för att gÄ igenom korten i alla tidigare appar. Svep Ät vÀnster för att gÄ Ät andra hÄllet. För att ta bort en app frÄn den hÀr vyn, svep den bara uppÄt och bort. För att öppna en app i helskÀrm, tryck pÄ dess kort.

Visa senaste appar via hemknappen

HĂ€r Ă€r ett annat sĂ€tt att blĂ€ddra igenom alla dina öppna appar. Tryck ned hemknappen och svep den Ă„t höger. SĂ„ lĂ€nge du hĂ„ller fingret pĂ„ skĂ€rmen visas varje app snabbt. För att stoppa rullningen, flytta fingret nĂ„got Ă„t ​​vĂ€nster. För att vĂ€nda riktningen, flytta fingret lĂ€ngre Ă„t vĂ€nster. Lyft fingret nĂ€r du hittar den app du vill ha.

VÀxla mellan tvÄ appar

Du kan vÀxla mellan dina tvÄ senaste appar eller tvÄ appar som finns bredvid varandra i översikten över de senaste apparna. HÄll hemknappen nedtryckt och svep Ät höger för att se en app. Svep igen för att se den andra appen. FortsÀtt svepa för att studsa fram och tillbaka mellan de tvÄ.

GÄ till applÄdan

För att se applÄdan med alla dina installerade appar, svep uppÄt helt frÄn botten av skÀrmen. Du kan sedan svepa upp och ner för att visa alla appar och trycka pÄ den du vill öppna.

Visa dina appÄtgÀrder

AppÄtgÀrder Àr en funktion i Android Pie dÀr operativsystemet lÀr sig vilka appar och appfunktioner du anvÀnder och nÀr och sedan föreslÄr specifika ÄtgÀrder att utföra baserat pÄ ditt beteende och tid pÄ dagen. AppÄtgÀrderna Àr placerade högst upp i applÄdan. Svep uppÄt frÄn skÀrmens nedre del. Om appÄtgÀrdsfunktionen fungerar ser du tvÄ breda knappar högst upp i applÄdan strax under de föreslagna apparna. Tryck pÄ en av knapparna för appÄtgÀrder för att komma Ät den funktionen.

Öppna delad skĂ€rmvy

Du kan visa tvÄ appar samtidigt. Svep uppÄt frÄn botten för att se dina öppna appar. Tryck ned pÄ den översta ikonen för den första appen som du vill lÀgga till pÄ delad skÀrm. Klicka pÄ posten för delad skÀrm. Svep sedan över korten och tryck pÄ den andra appen du vill lÀgga till. Den första appen visas ovanpÄ den andra appen. Du kan nu arbeta med varje app sjÀlvstÀndigt.

Ändra orientering pĂ„ delad skĂ€rm

Ännu bĂ€ttre, vĂ€nd telefonen till liggande lĂ€ge och de tvĂ„ apparna visas sida vid sida.

Avsluta delad skÀrmvy

För att lÀmna delad skÀrmvy, svep nedifrÄn tills du ser kortet för den andra appen. Dra ner pÄ separationsfÀltet mellan de tvÄ apparna tills den första appen visas i helskÀrm igen.

Ring pÄ Google Assistant

Google Assistant Àr ett praktiskt sÀtt att utföra uppgifter genom att utfÀrda röstkommandon. För att ringa till assistenten, tryck lÀnge pÄ hemknappen. BerÀtta bara för Google Assistant vad du vill att den ska göra.

GĂ„ till kameran

Utöver att erbjuda gester för att navigera pÄ skÀrmen och öppna appar, Android Pie sparkar i olika ÄtgÀrder dÀr du trycker pÄ specifika knappar eller manövrerar din telefon pÄ ett visst sÀtt. Om du antar att du har aktiverat alla gester pÄ skÀrmen Gester i InstÀllningar, hÀr Àr nÄgra saker du kan prova.

Om du snabbt vill komma Ät din kamera, tryck tvÄ gÄnger pÄ hemknappen för att ta fram din kamera och ta ett foto.

Ändra kamerainriktning

I kameralÀge kan du snabbt blÀddra mellan den bakre och frÀmre kameran. Förutsatt att den bakre kameran Àr i funktion, hÄll telefonen i stÄende lÀge och vÀnd telefonen horisontellt tills du hör ett surrande ljud och kÀnner en vibration. Vyn har bytt till den frÀmre kameran. Du kan ocksÄ hÄlla telefonen i liggande lÀge. för detta, bara vÀnda telefonen vertikalt. Varje gÄng du vÀnder pÄ telefonen Àndras vyn mellan den bakre och frÀmre kameran.

Vidare lÀsning

Mobiltelefonrecensioner

Mobiltelefon bÀsta val