Hur man lägger gratis e-böcker på din Amazon Kindle

Amazon Kindle är en bra e-bokläsare, men den är nära knuten till Amazons ekosystem. Om du har en Fire-surfplatta eller en smartphone kan du ladda ner andra e-läsappar för att öka ditt bibliotek, men med E Ink Kindles (inklusive Paperwhite och Oasis) är du ganska bunden till att få ditt innehåll direkt från Amazon .

Typ. Med lite fri programvara kan du ta e-böcker i EPUB-, Mobi- och PDF-format och zappa dem till din Kindle lickety-split. Så här gör du.

Hitta din Kindle-e-post

Det enklaste sättet att lägga böcker på din Kindle är att göra det via e-post. För att få din Kindles e-postadress, gå till amazon.com/myk med din dators webbläsare. Klicka på fliken Enheter högst upp. I listan nedan hittar du relevant Kindle-enhet och klickar på de tre punkterna till vänster. I popup-fönstret ser du e-postadressen @ kindle.com. (Den är inställd på en standardadress, men du kan ändra den genom att klicka på Redigera.)

Säkerhetskopiera, klicka på fliken Inställningar och rulla ner till Inställningar för personliga dokument. Klicka på nedåtpilen till höger och bläddra till Godkänd e-postlista för personligt dokument. E-postmeddelandet som bifogas ditt Amazon-konto bör listas här. Om det är e-postadressen du kommer att använda för att skicka e-böcker till din Kindle, är du redo. Klicka på för att använda ett annat e-postmeddelande Lägg till en ny godkänd e-postadress och ange adressen du vill använda.

Kom ihåg att din Kindle måste anslutas till ett Wi-Fi- eller 3G-nätverk för att detta ska fungera. Det behöver naturligtvis inte vara ditt hemnätverk; du kan till exempel gå till ett kafé eller ett offentligt bibliotek.

Välj ditt e-bokformat

Nu vet du hur du e-postar en e-bok till din Kindle, nästa steg är att räkna ut din e-boks format, som kommer att avgöra hur du bäst skickar den.

Mobi-format

Goda nyheter: Om dina böcker är i Mobi-format kan de redan läsas av Kindle. Bifoga filen till ett e-postmeddelande, skicka den till din Kindle-e-postadress (med vilket ämne som helst och ingenting i e-postens kropp), och den ska visas på din Kindle snart. Du kan också dra och släppa filen på din Kindle om du ansluter enheten till din dator med en USB-kabel.

PDF-format

Amazon kan automatiskt konvertera PDF-filer till Kindle-formatet, men du får två formateringsalternativ. Om du vill att din Kindle ska visa varje sida i PDF som om det vore en grafik, maila bara PDF-filen till din Kindle-adress utan ämnesrad.

Det kommer att bibehålla formateringen och grafiken, men teckenstorleken kan vara för liten för att kunna läsas. Om du är okej med den här typen av formatering kan du också dra och släppa filen på din Kindle om du ansluter enheten till din dator med en USB-kabel.

Ditt andra alternativ är att bifoga PDF-filen till ett e-postmeddelande och göra ämnesraden “Konvertera” – bara det ordet. Skicka det till din Kindle-e-postadress så kommer din PDF att konverteras till en Mobi-fil, där du kan styra teckenstorlek och formatering. Grafiken kommer fortfarande att finnas där också, men du förlorar layouten på den ursprungliga PDF-filen.

EPUB-format

EPUB är ett vanligt e-bokformat på nätet, men Kindle kan inte läsa det naturligt. Det är okej; du kan konvertera .epub-filer till Mobi-filer för Kindle att läsa.

Nyckeln är en gratis mjukvara som heter Caliber. Finns för Windows och Mac kan den formatera nästan vilken typ av e-bok som helst för de flesta e-bokläsare, men det är förbjudet att kopiera skyddet på böcker som köpts från Amazon eller vissa andra butiker. När du konfigurerar programvaran ber den dig om din modell av e-bokläsare, och ett popup-fönster föreslår att du skickar böckerna via e-post. Fyll i e-postadressen för din Kindle och den auktoriserade e-postadressen som du har ställt in för att skicka dokument till din Kindle.

Kaliberbibliotek

När du har konfigurerat Caliber klickar du på Lägg till böcker och plocka ut alla gratis e-bokfiler du har laddat ner. De kommer att visas i Calibers bibliotek. Klicka nu på en post i ditt Calibre-bibliotek och välj Konvertera böcker från det övre fältet.

I det övre högra hörnet, se till att ställa in Output Format till Mobi. Klicka på OK och vänta tills jobbnumret längst ned till höger på huvudskärmen går från 1 ner till 0. Välj nu titeln igen och klicka på Spara till disk.

Välj den mapp du vill spara den i. Den skapar en undermapp med namnet på författaren. I Explorer eller Finder borra du in i den mappen tills du hittar Mobi-filen i, som du kan skicka till din Kindle eller dra och släpp på den med en USB-kabel.

Kom också ihåg att textfiler, blogginlägg, Word-dokument och mer kan skickas till din Kindle också. Skicka dem bara till din Kindles e-postadress och njut.

Så var får jag gratis e-böcker?

Det finns många platser att få gratis e-böcker. Caliber har faktiskt en bra metasökfunktion, och du kan klicka Skaffa böcker för att söka efter titel eller författare. Det är dock inte det vänligaste för att surfa, så det är bäst om du vet exakt vad du letar efter.

Om du tillhör ett amerikanskt offentligt bibliotek, försök ladda ner OverDrive. Finns för Windows och macOS, det ansluts till offentliga bibliotekskataloger och låter dig ladda ner Kindle-böcker via Amazon. Du hittar ditt lokala bibliotek och OverDrive har instruktioner för att skicka till Kindle för alla typer av enheter. Libby och Hoopla erbjuder liknande tjänster. Om du vill ha klassiker är ett bra ställe att börja med Project Gutenberg. Project Gutenberg, som har funnits i princip så länge som internet, har nästan 60 000 upphovsrättsfria e-böcker. Så här får du e-böcker därifrån. Open Library har ännu fler nedladdningsbara böcker. Klassikerna är tillgängliga för nedladdning som PDF-filer, som du sedan kan skicka till din Kindle via PDF-metoden ovan. För historiska och akademiska texter, kolla in archive.org.ManyBooks.net blandar klassiker och självpublicerade titlar, med över 50 000 i dess bibliotek. Du hittar fler klassiker och självpublicerade verk på FeedBooks.Free-Ebooks.net har en stor samling självutgivna e-böcker, men också en hel del klassiker. Om du gillar science fiction har förläggaren Baen också en uppsättning gratis e-böcker. BookBub har ett gratis e-bokavsnitt fyllt med romantiska romaner och andra avslappnade läsningar.

Vissa bokhandlar använder kopieringsskydd som inte fungerar med Kindles. Tyvärr är det fallet för Google Books, Kobo och Barnes & Noble.

Relaterade Artiklar

Back to top button