Hur man installerar Kodi på en Amazon Fire TV Stick

En Fire TV Stick är ett utmärkt sätt att titta på dina videostreamingtjänster på din TV, men du kan också ladda ner många andra appar från Amazons Fire TV-butik, inklusive streamingtjänster för musik, webbläsare, spel och verktyg. En app du hittar i butiken är den populära mediastreamingsappen, Kodi. Det betyder dock inte att du inte kan få Kodi på din Fire TV Stick. Vår guide täcker installationsprocessen för Kodi, samt några alternativ, till exempel Plex.

Vad är Kodi?

Kodi är mediehanteringsprogramvara med öppen källkod baserad på XBMC-projektet. Den är perfekt för personer med stora samlingar av lokala mediefiler och stöder många bibliotekskällor, till exempel nätverksanslutna lagringsenheter (NAS) och personliga servrar. Dessa funktioner är särskilt användbara eftersom Fire Stick bara levereras med cirka 4,5 GB användbar lokal lagring. Kodi liknar också VLC Player, eftersom den stöder uppspelning av massor av olika filtyper. Observera att Kodi inte tillhandahåller något innehåll; det är upp till dig att lägga till din egen. Läs vår kompletta Kodi-förklarare för mer information.

Kodi

Om du använder Kodi för att hantera din lokala och lagligt förvärvade mediasamling är det helt lagligt. Kodi diskriminerar dock inte lagligt och olagligt erhållet innehåll. Naturligtvis, med tanke på dess agnostiska och praktiska tillvägagångssätt, kan innehållspirater använda Kodi för att hantera sitt illa fått mediebibliotek. Vi tolererar inte något olagligt beteende, och det kan finnas påföljder för sådana användningar för dem som fångas.

En annan laglighetspunkt härrör från tillägg som du kan använda med Kodi. Tilläggen i Kodis officiella katalog är alla godkända av Kodi och säkra att använda. Men Kodi låter dig också installera tillägg från tredje part. Vissa av dessa tillägg är legitima, medan andra kan användas för att olagligt få tillgång till innehåll som du inte har rättigheter till.

Du kanske har hört talas om en Kodi Box. En Kodi Box är en HTPC som vanligtvis levereras förinstallerad med Kodi såväl som vissa tillägg. Även om den här hårdvaran kan vara helt legitim för konsumenter som inte vill ställa in Kodi själva, passerar Kodi Boxes en legalitet om deras förkonfigurerade tillägg erbjuder olaglig eller olicensierad tillgång till innehåll. Vet att det inte finns något sådant som en officiell Kodi Box, eftersom Kodi inte licensierar sitt namn för sådana ändamål. Du behöver inte köpa en Kodi Box för att kunna använda Kodi med din Fire TV Stick.

Kodi Ladda ner

Hur installerar jag Kodi på en Fire TV Stick?

Om du installerar Kodi på din Fire TV Stick måste du ladda ner Kodis APK från sin webbplats. Följ den steg-för-steg-guide nedan för att ladda den på sidan på din enhet.

    På din Fire TV Stick navigerar du till Inställningar> Enhet> Utvecklaralternativ och aktiverar alternativet Tillåt appar från okända källor. Installera Downloader från Fire TV app store.
    Starta Downloader. På nedladdarens huvudsida väljer du URL-fältet och skriver https://kodi.tv/download. Välj Android> ARMV7A (32Bit). Följ alla efterföljande nedladdnings- och installationsanvisningar. Navigera till Inställningar> Enhet> Utvecklaralternativ och inaktivera alternativet Tillåt appar från okända källor.

Behöver jag använda en VPN med Kodi på Fire TV Stick?

Om du bara använder Kodi för att strömma innehåll som du äger behöver du inte ett virtuellt privat nätverk eller VPN. Men om du installerar några tillägg som kräver en internetanslutning, särskilt om dessa tillägg till den juridiska linjen, bör du använda en VPN som en försiktighetsåtgärd. Observera att även om en VPN kan förhindra din ISP från att spionera på din nätverkstrafik, gör det dig inte oskadlig för alla integritets- och säkerhetshot. Till exempel kan en VPN inte skydda dig från en legitim phishing-webbplats eller från att ladda ner skadlig kod. Du bör surfa på nätet lika försiktigt med en VPN, som du gör utan en.

Du kan ladda ner flera vanliga VPN på din Fire TV Stick direkt från Fire TV app store, inklusive CyberGhost VPN, ExpressVPN, IPVanish, Ivacy, NordVPN, PureVPN, SurfShark och TorGuard VPN. Alternativt kan du sidladda alla andra VPN som erbjuder en nedladdningsbar APK. Kolla in vår guide om hur du installerar en VPN på din Fire TV Stick för fullständiga detaljer.

Alternativ till Kodi on Fire TV Stick

Om du inte vill installera Kodi på din Fire TV Stick finns det andra alternativ för att strömma dina lokala mediefiler. Ett av dessa alternativ är Plex, som är en tvådelad lösning: medieserverprogramvara (Plex Media Server) och en plattformsapp för streaming av serverinnehåll (Plex). För att installera Plex är det bara att söka efter och ladda ner den direkt från avsnittet Apps på ditt Fire TV-gränssnitt. Alternativt kan du installera Plex-tillägget för Kodi, om du föredrar att hantera främst det senare gränssnittet. Emby och MrMC är liknande alternativ och finns också att ladda ner direkt.

Relaterade Artiklar

Back to top button