Hur man förbereder arbetare för framtidens jobb

Hur man förbereder arbetare för framtidens jobb

Även om AI kanske inte eliminerar jobb, kommer det utan tvekan att förĂ€ndra vilka typer av jobb som finns tillgĂ€ngliga och hur mĂ„nga jobb utförs. Detta kommer att krĂ€va förĂ€ndringar i utbildning och omskolning eller omskolning av mĂ„nga arbetare, enligt en mĂ€ngd talare vid MIT: s senaste AI och Work of the Future Congress. Dessutom talade andra talare frĂ„n MIT, olika tankesmedjor och Vita huset om regeringens politiska förĂ€ndringar som kan hjĂ€lpa till med övergĂ„ngen.

PÄ en panel om innovation och experimenterande för att leverera utbildning och fÀrdigheter pratade deltagarna om en mÀngd olika program utformade för att hjÀlpa mÀnniskor att fÄ de fÀrdigheter de behöver för bra jobb frÄn offentlig-privata partnerskap till startups.

Guillermo Miranda, global chef för företagets sociala ansvar för IBM, noterade att det fanns “tvĂ„ sidor av ekvationen.” Å ena sidan sa han att IBM behöver fĂ€rdigheter för sig sjĂ€lv och sina kunder; men Ă„ andra sidan finns det en “digital klyfta” i samhĂ€llet med en tydlig uppdelning mellan de tvĂ„ kusterna och “flyover-landet”.

Han noterade att IBM har varit inblandad i dessa frÄgor under lÄng tid och hjÀlpt till att etablera det första datavetenskapsprogrammet i Columbia 1936. Han var en stor tro pÄ partnerskapsmodellen och diskuterade IBMs arbete med P-Tech, en offentlig-privat initiativ som syftar till att minska kompetensgapet genom att fokusera pÄ fÀrdigheter och pÄ att erbjuda bÄde gymnasium och tidig högskoleutbildning i samma program.

Annette Parker, president för South Central College i Minnesota talade om hur samhĂ€lls- och tekniska högskolor betjĂ€nar en mycket varierad grupp studenter, inklusive de “mest utsatta befolkningarna” som samhĂ€llen Ă€r beroende av för sin arbetskraft.

En frÄga som hon sa Àr att medelÄldern för en student Àr 26 och att de flesta Àr deltidsstudenter. Hon sa att samhÀllskollegier Àr underfinansierade och alltid i botten av finansieringen, Àven om de tjÀnar den största befolkningen.

Catalytes VD Jacob Hsu berĂ€ttade om hur hans företag utvecklar arbetskraften med mĂ„let “att stĂ€nga kompetensklyftan i den tekniska arbetskraften.” Han sa att detta började med datateknikjobb och fokuserar pĂ„ fĂ€rdigheter och problemlösning, inte stamtavla. Med andra ord, det mĂ€ter hur vĂ€l eleverna kan utföra vissa uppgifter. Han sa att detta Ă€r “demokratisering av Ă„tkomst” och möjliggör en mer varierad arbetskraft.

Suzi LeVine, kommissionĂ€r för Washington State Employment Security Department och en tidigare ambassadör i Sverige, fokuserade pĂ„ att bygga “en amerikansk lĂ€rlingsrenĂ€ssans” och sa “LĂ€rlingsutbildning definierar dig inte för livet, det förbereder dig för det.” Hon sa att vi mĂ„ste bygga en “karriĂ€rkultur frĂ„n grundskolan fram till pension.”

Ardine Williams

I en annan session pratade Amazons vice ordförande för arbetskraftsutveckling Ardine Williams om företagets policy att betala för arbetare i dess uppfyllande centra för att bli utbildade i andra jobb, inklusive de som Amazon inte har. Hon sa att detta fungerar eftersom det ökar kvarhĂ„llningen av anstĂ€llda. Hon sa att planen Ă€r att “trĂ€na dĂ€r jobben Ă€r” – med andra ord att utbilda mĂ€nniskor för jobb som finns tillgĂ€ngliga pĂ„ varje geografisk plats.

Hon och MIT: s Andrew McAfee diskuterade hur automatisering förĂ€ndrar jobb och gav ett exempel pĂ„ robotprocessautomation (RPA) som automatiserade mĂ€rkesinmatningsdata och dĂ€rmed gav HR-anstĂ€llda mer tid att prata med chefer. Hon oroar sig för att “skĂ€ra ned stegen” och notera hur nybörjarrekryterare idag spenderar tid pĂ„ att schemalĂ€gga intervjuer och att detta kan göras med teknik, men hon var generellt sett optimistisk om dessa jobb. FörhĂ„llandet mellan kontorsarbete kan förĂ€ndras, men du behöver fortfarande saker som mjuka fĂ€rdigheter, ledarskapscoaching och programdesign.

Williams sa att vi borde ha undervisat digitala fĂ€rdigheter för alla studenter genom hela lĂ€roplanen men sa att vi inte skulle göra det till “STEM eller” andra fĂ€rdigheter, utan “STEM OCH” mjuka fĂ€rdigheter. Hon sa att vissa samhĂ€llskollegor har varit oerhört innovativa i hur de har kunskap att flytta fram och tillbaka mellan sina program och den lokala industrin.

Ser fram emot, sa hon, Àven om tekniken kommer att fortsÀtta att utvecklas, kommer vi att fortsÀtta att högt prissÀtta fÀrdigheter som förmÄgan att hÀmta handlingsbar insikt frÄn data och att samla ett team av olika individer och fÄ dem att arbeta tillsammans. Det svÄraste kan vara förmÄgan att kommunicera pÄ ett smidigt sÀtt, sa hon och sa att det att sÀtta en penna pÄ papper och skriva ett 6-sidigt papper tvingar en tankegÄng.

Daron Acemoglu- Michael Kratsios- Erik Brynjolfsson- Sarita Gupta- Alastair Fitzpayne MIT WOF

PolicyfrÄgor

En sista panel som moderaterades av MIT: s Erik Brynjolfsson diskuterade vilka politiska spakar som kunde förbÀttra resultaten för arbetarna.

MIT-professor Daron Acemoglu sa att han trodde att AI skulle byta jobb “men inte i den utstrĂ€ckning som vissa mĂ€nniskor antar.” Han sa att AI kan utföra uppgifter som brukade utföras av mĂ€nniskor, men mĂ€nniskor hittar nya sĂ€tt att arbeta och Ă€r mĂ„ngfacetterade. ÄndĂ„, sade han, tenderar automatisering att skapa ojĂ€mlikhet, eftersom de minskar andelen arbetskraft som behövs i produktionen.

Brynjolfsson, chef för MIT-initiativet för den digitala ekonomin, instÀmde och noterade att Àven om mycket av fokus de senaste Ären har varit pÄ industriella robotar kan AI pÄverka fler tjÀnstemÀn, till exempel ekonomiprofessorer eller kirurger.

Michael Kratsios, Chief Technology Officer för USA, sa att tekniken “i slutĂ€ndan kommer att ge amerikanska arbetare”. Men han insĂ„g att det kommer att förskjuta vissa arbetare och sade att regeringen tittar pĂ„ offentlig-privata partnerskap för omskolning och omskolning. Han sa att regeringen redan skrĂ€ddarsyr program för att göra detta, men den privata sektorns arbete Ă€r Ă€nnu viktigare, eftersom företag, inte byrĂ„krater, vet vad de kommer att behöva.

Han utpekade Vita husets löfte till Amerikas arbetare dÀr mer Àn 300 företag har lovat att omskola 14,7 miljoner arbetare.

Kratsios sa precis som i forskning, dÀr regeringen finansierar tidiga stadier men nÀringslivet senare fungerar, detsamma gÀller för omskolning. Han sa att National Science Foundation har tittat pÄ metoder för att undervisa mÀnniskor, Àven om han sa att det mesta av forskningen fokuserar fram till högskoleÄldern, men inte pÄ medelÄlders mÀnniskor.

Sarita Gupta, direktör för Ford Foundation-programmet för Ford Foundation, föresprĂ„kade en arbetarsinriktad strategi. ”Hon sa att de flesta av vĂ„ra samtal undviker lĂ„g- och medelarbetare som hon sade har sett stillastĂ„ende och sjunkande lön och krympt. förmĂ„ner i 40 Ă„r. Hon efterlyste en helt ny generation arbetspolitik, lagar och ramar för att “se till att arbetare har en röst vid bordet.” Hon sa att det var viktigt för saker som strĂ€cker sig frĂ„n arbetsnormer som förutsĂ€gbar schemalĂ€ggning och betald lĂ€mna till att fĂ„ en arbetsröst i företagets styrelser.

Alastair Fitzpayne, verkstĂ€llande direktör för The Future of Work Initiative vid Aspen Institute, berĂ€ttade om arbetsförĂ€ndringarnas förĂ€ndrade natur och fokuserade pĂ„ förmĂ„ner och löner för “icke-traditionella anstĂ€llda.” Han satsade pĂ„ bĂ€rbara fördelar, och Ă€ven om han gick med pĂ„ att de mĂ€nniskor vars arbete Ă€r avgörande för verksamhetens natur (dvs. Uber-förare) bör behandlas som anstĂ€llda, sa han att det vĂ€cker viktiga frĂ„gor om flexibilitet.

Gupta sa att vi inte pratar tillrĂ€ckligt om arbetare i lĂ„glönssektorer, som tenderar att vara oproportionerligt kvinnor eller minoriteter. Vi behöver “för att sĂ€kerstĂ€lla att vi skapar en ekonomi som Ă€r inkluderande, inte exklusiv, för mĂ€nniskor.”

Acemoglu sa att vi under de senaste 30 Ă„ren har sett en nedgĂ„ng av bra jobb och han citerade institutionella inslag som bristen pĂ„ arbetstagardeltagande och ett misslyckande med att höja minimilönen. Alltför ofta, sa han, Ă€r AI inriktad pĂ„ att förskjuta mĂ€nniskor, men “vi formar tekniken” och kan förĂ€ndra det. De fem eller sex företag i USA som leder inom AI har alla affĂ€rsmodeller baserade pĂ„ automatisering. Han efterlyste mer statlig forskning.

Kratsios sa att den nuvarande regeringen har den största FoU-budgeten i landets historia och har prioriterat AI-utgifter.

Acemoglu noterade ocksÄ marknadsincitament som subventionerar kapital inte arbetskraft, medan Fitzpayne noterade att vi har haft en FoU-skattelÀttnad i flera Är, men inget pÄ humankapitalets sida som Àr analogt med det. Han föreslog en motsvarande kredit för företag som investerar i arbetskraftsutveckling.

PÄ frÄgan om varför kapitalkostnader undantas frÄn skatter medan arbetskraft i allmÀnhet inte Àr det, sa Kratsios att skattepolitikerna bör övervÀga frÄgan om en annan stor skattereformförslag kommer upp.

Brynjolfsson sa att en skattekredit pÄ humankapital kan hjÀlpa, och medan Acemoglu gick med pÄ det sa han av sig sjÀlv att det inte var tillrÀckligt, och vi behöver mer offentlig infrastruktur och lÀrlingsprogram och certifieringar som de som anvÀnds i Tyskland.

Brynjolfsson konstaterade att arbetskvaliteten i allt större utstrĂ€ckning Ă€r “platsbaserad” och noterade att stadsomrĂ„dena börjar dra sig tillbaka frĂ„n resten av landet nĂ€r det gĂ€ller inkomst, fastighetsvĂ€rde och utbildningsnivĂ„. Detta Ă€r en annan frĂ„ga som han ansĂ„g behövde hanteras.