Hur man bygger ett DIY Karaoke-system

Karaoke var populärt långt innan James Corden hoppade i sin bil och började plåga Adele, Elton John och Bruno Mars för att följa med honom på en åktur och sjunga med på sina egna hitlåtar. Åtminstone avslöjar Cordens musikaliska upptåg att karaoke fortfarande är populärt.

Det fanns en tid då du skulle behöva gå ut till en bar eller klubb för att bälta dina sångåtergivningar. Men tekniken kan hjälpa dig att undvika barscenen med din egen karaoke-inställning, vilket kan vara en explosion på en familjesammanträde eller fest.

Det finns ett antal sätt du kan komma igång med karaoke. När du använder en app kan du sjunga i avskildheten i ditt sovrum eller källare utan påtryckningar från en folkmassa. Men naturligtvis är det roliga med karaoke att imponera på dina vänner med dina fantastiska rör (eller roa dem med dina ton-döva stylingar).

Vissa metoder låter dig sjunga med på låtar som har det mesta av sångspåret borttaget, medan andra håller den ursprungliga sångaren i ljudmixen. Så här kommer du igång.

Annons

Sjunga! Av Smule

En av de enklaste metoderna för att komma igång med karaoke är att ladda ner en mobilapp. Det finns många av dem där ute, och de flesta är tillgängliga för både iOS och Android.

Två populära karaoke-appar är Sing! Av Smule and The Voice: Sjung och anslut. På många sätt har de liknande funktioner: De låter dig sjunga tillsammans med en stor katalog med låtar och tillämpa olika sångeffekter, inklusive reverb och eko, för att göra din röst bättre. Du kan till och med använda telefonens mikrofon och spela in din röst tillsammans med musiken. Varje app har också en social mediekomponent som låter dig dela din coverlåt med andra på webbplatsen.

Med Sing! Med Smule (iOS och Android) kan du också spela in en video när du sjunger och tillämpar Instagram-liknande filter på filmen. Du kan ställa in olika ekoinställningar, så att du kan justera procentsatsen för efterklang och rumsstorleken för ekot. När du har startat inspelningen visas en grafisk visning av varje ton (liknande den som du ser på ett äldre karaoke-videospel, till exempel Karaoke Revolution Presents: American Idol) längst ner i appen, vilket motsvarar varje vokalnot. och motsvarande text, som visas högst upp.

Du kan använda appen gratis, men köpa VIP-åtkomst för en annonsfri upplevelse, tillgång till 2 miljoner låtar, speciella sångeffekter och mer. Det kostar dig 7,99 dollar per vecka, 19,99 dollar per månad eller 99,99 dollar per år.

Rösten: sjung och anslut

Installationen för den här appen liknar den för Sing! Av Smule. Du söker efter låtar från biblioteket, väljer om du vill sjunga solo eller samarbeta och sjunger sedan med och spelar in. Medan låten laddas ger den dig råd om tekniker som att dra tillbaka axlarna för att sjunga bättre. Om du planerar att använda The Voice: Sing and Connect-appen (iOS och Android) i bara en vecka eller en månad ($ 6,99 per vecka, $ 16,99 per månad), kostar det mindre än Sing! Av Smule, och du får mer eller mindre samma funktioner. Men tre månader kostar 39,99 dollar, vilket över ett år är 159,96 dollar – dyrare än Sing! av Smule.

Streaming Music Service på en bärbar dator

Du kan också använda din dator som en karaoke-plattform, antingen via en streamingtjänst eller helt enkelt en webbläsare. Flera streamingtjänster erbjuder texter, inklusive Amazon Music Unlimited, Apple Music, Deezer och Pandora. Men du hör all sång på nästan alla streamingtjänster. Om du ställer in din dator för en karaoke-fest, överväg att ansluta den till en större bildskärm så att alla kan se texterna bättre på skärmen. För att hitta låtar som har sången borttagna, försök att söka på YouTube efter “karaoke”.

När du underhåller en liten grupp kan du ansluta din dator till en trådbunden eller trådlös högtalare och bara sjunga med till musiken direkt över högtalaren. Om du också vill ställa in en mikrofon behöver du en mixer så att du kan blanda in din egen röst (via en mikrofon) med ingången till ljudspåret som kommer från din dators linje ut. Då har du en linje från din mixer som kommer att anslutas till eller anslutas trådlöst till din högtalare. Karaoke-mixers börjar på cirka $ 100.

Amazon Fire TV Stick

Om du äger en Amazon Fire TV Stick finns det ett roligt sätt att använda den för karaoke: Tryck på mikrofonknappen på din Fire Stick-fjärrkontroll och säg “Alexa, spela Karaoke Night.” Den tar fram en spellista från Amazon Music och visar varje låttexter på storskärmen när du spelar din låt. Du kan också söka på YouTube och andra webbplatser efter låtar för att spela din TV.

39,99 dollar på Amazon

Se det

Programvara, tillbehör och karaokemaskiner

Om du har speciella låtar som du vill sjunga till och vill ta bort sångspåren kan du göra det med ljudredigeringsprogram.

Till exempel, om du prenumererar på Adobe Audition CC och använder dess Central Channel Extractor samt andra funktioner, kan du drastiskt sänka sångspåret och spara det som en ny fil. Du kan manipulera och justera ljudfrekvenserna på olika sätt för att minska sångspåret utan att påverka för mycket av det andra ljudet i låten. Men om du inte vill spendera pengar på ljudredigeringsprogramvara, är Audicity ett gratis mjukvarupaket som erbjuder några av samma funktioner för röstavlägsnande.

Andra ljudrelaterade tillbehör och utrustning som du kanske vill ha när du håller en fest eller planerar att använda ditt karaoke-system ofta med familj och vänner inkluderar mikrofoner, trådlösa högtalare, hörlurar, datorskärmar och mixerbrädor.

Till sist, om du verkligen menar karaoke, kan du överväga att köpa en karaokemaskin. De börjar på cirka 100 dollar och kan kosta över 1 000 dollar. En allt-i-ett-karaokemaskin innehåller mikrofoner, högtalare, en mixerbräda, en förförstärkare, en mikrofon, ett högtalarstativ och andra tillbehör i ett integrerat system.

Vidare läsning

Musik- och ljudrecensioner

Musik och ljud Bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button