Hur man bygger ett DIY Karaoke-system

Hur man bygger ett DIY Karaoke-system

Karaoke var populĂ€rt lĂ„ngt innan James Corden hoppade i sin bil och började plĂ„ga Adele, Elton John och Bruno Mars för att följa med honom pĂ„ en Ă„ktur och sjunga med pĂ„ sina egna hitlĂ„tar. Åtminstone avslöjar Cordens musikaliska upptĂ„g att karaoke fortfarande Ă€r populĂ€rt.

Det fanns en tid dÄ du skulle behöva gÄ ut till en bar eller klubb för att bÀlta dina sÄngÄtergivningar. Men tekniken kan hjÀlpa dig att undvika barscenen med din egen karaoke-instÀllning, vilket kan vara en explosion pÄ en familjesammantrÀde eller fest.

Det finns ett antal sÀtt du kan komma igÄng med karaoke. NÀr du anvÀnder en app kan du sjunga i avskildheten i ditt sovrum eller kÀllare utan pÄtryckningar frÄn en folkmassa. Men naturligtvis Àr det roliga med karaoke att imponera pÄ dina vÀnner med dina fantastiska rör (eller roa dem med dina ton-döva stylingar).

Vissa metoder lÄter dig sjunga med pÄ lÄtar som har det mesta av sÄngspÄret borttaget, medan andra hÄller den ursprungliga sÄngaren i ljudmixen. SÄ hÀr kommer du igÄng.

Annons

Sjunga! Av Smule

En av de enklaste metoderna för att komma igÄng med karaoke Àr att ladda ner en mobilapp. Det finns mÄnga av dem dÀr ute, och de flesta Àr tillgÀngliga för bÄde iOS och Android.

TvÄ populÀra karaoke-appar Àr Sing! Av Smule and The Voice: Sjung och anslut. PÄ mÄnga sÀtt har de liknande funktioner: De lÄter dig sjunga tillsammans med en stor katalog med lÄtar och tillÀmpa olika sÄngeffekter, inklusive reverb och eko, för att göra din röst bÀttre. Du kan till och med anvÀnda telefonens mikrofon och spela in din röst tillsammans med musiken. Varje app har ocksÄ en social mediekomponent som lÄter dig dela din coverlÄt med andra pÄ webbplatsen.

Med Sing! Med Smule (iOS och Android) kan du ocksÄ spela in en video nÀr du sjunger och tillÀmpar Instagram-liknande filter pÄ filmen. Du kan stÀlla in olika ekoinstÀllningar, sÄ att du kan justera procentsatsen för efterklang och rumsstorleken för ekot. NÀr du har startat inspelningen visas en grafisk visning av varje ton (liknande den som du ser pÄ ett Àldre karaoke-videospel, till exempel Karaoke Revolution Presents: American Idol) lÀngst ner i appen, vilket motsvarar varje vokalnot. och motsvarande text, som visas högst upp.

Du kan anvÀnda appen gratis, men köpa VIP-Ätkomst för en annonsfri upplevelse, tillgÄng till 2 miljoner lÄtar, speciella sÄngeffekter och mer. Det kostar dig 7,99 dollar per vecka, 19,99 dollar per mÄnad eller 99,99 dollar per Är.

Rösten: sjung och anslut

Installationen för den hĂ€r appen liknar den för Sing! Av Smule. Du söker efter lĂ„tar frĂ„n biblioteket, vĂ€ljer om du vill sjunga solo eller samarbeta och sjunger sedan med och spelar in. Medan lĂ„ten laddas ger den dig rĂ„d om tekniker som att dra tillbaka axlarna för att sjunga bĂ€ttre. Om du planerar att anvĂ€nda The Voice: Sing and Connect-appen (iOS och Android) i bara en vecka eller en mĂ„nad ($ 6,99 per vecka, $ 16,99 per mĂ„nad), kostar det mindre Ă€n Sing! Av Smule, och du fĂ„r mer eller mindre samma funktioner. Men tre mĂ„nader kostar 39,99 dollar, vilket över ett Ă„r Ă€r 159,96 dollar – dyrare Ă€n Sing! av Smule.

Streaming Music Service pÄ en bÀrbar dator

Du kan ocksĂ„ anvĂ€nda din dator som en karaoke-plattform, antingen via en streamingtjĂ€nst eller helt enkelt en webblĂ€sare. Flera streamingtjĂ€nster erbjuder texter, inklusive Amazon Music Unlimited, Apple Music, Deezer och Pandora. Men du hör all sĂ„ng pĂ„ nĂ€stan alla streamingtjĂ€nster. Om du stĂ€ller in din dator för en karaoke-fest, övervĂ€g att ansluta den till en större bildskĂ€rm sĂ„ att alla kan se texterna bĂ€ttre pĂ„ skĂ€rmen. För att hitta lĂ„tar som har sĂ„ngen borttagna, försök att söka pĂ„ YouTube efter “karaoke”.

NÀr du underhÄller en liten grupp kan du ansluta din dator till en trÄdbunden eller trÄdlös högtalare och bara sjunga med till musiken direkt över högtalaren. Om du ocksÄ vill stÀlla in en mikrofon behöver du en mixer sÄ att du kan blanda in din egen röst (via en mikrofon) med ingÄngen till ljudspÄret som kommer frÄn din dators linje ut. DÄ har du en linje frÄn din mixer som kommer att anslutas till eller anslutas trÄdlöst till din högtalare. Karaoke-mixers börjar pÄ cirka $ 100.

Amazon Fire TV Stick

Om du Ă€ger en Amazon Fire TV Stick finns det ett roligt sĂ€tt att anvĂ€nda den för karaoke: Tryck pĂ„ mikrofonknappen pĂ„ din Fire Stick-fjĂ€rrkontroll och sĂ€g “Alexa, spela Karaoke Night.” Den tar fram en spellista frĂ„n Amazon Music och visar varje lĂ„ttexter pĂ„ storskĂ€rmen nĂ€r du spelar din lĂ„t. Du kan ocksĂ„ söka pĂ„ YouTube och andra webbplatser efter lĂ„tar för att spela din TV.

39,99 dollar pÄ Amazon

Se det

Programvara, tillbehör och karaokemaskiner

Om du har speciella lÄtar som du vill sjunga till och vill ta bort sÄngspÄren kan du göra det med ljudredigeringsprogram.

Till exempel, om du prenumererar pÄ Adobe Audition CC och anvÀnder dess Central Channel Extractor samt andra funktioner, kan du drastiskt sÀnka sÄngspÄret och spara det som en ny fil. Du kan manipulera och justera ljudfrekvenserna pÄ olika sÀtt för att minska sÄngspÄret utan att pÄverka för mycket av det andra ljudet i lÄten. Men om du inte vill spendera pengar pÄ ljudredigeringsprogramvara, Àr Audicity ett gratis mjukvarupaket som erbjuder nÄgra av samma funktioner för röstavlÀgsnande.

Andra ljudrelaterade tillbehör och utrustning som du kanske vill ha nÀr du hÄller en fest eller planerar att anvÀnda ditt karaoke-system ofta med familj och vÀnner inkluderar mikrofoner, trÄdlösa högtalare, hörlurar, datorskÀrmar och mixerbrÀdor.

Till sist, om du verkligen menar karaoke, kan du övervÀga att köpa en karaokemaskin. De börjar pÄ cirka 100 dollar och kan kosta över 1 000 dollar. En allt-i-ett-karaokemaskin innehÄller mikrofoner, högtalare, en mixerbrÀda, en förförstÀrkare, en mikrofon, ett högtalarstativ och andra tillbehör i ett integrerat system.

Vidare lÀsning

Musik- och ljudrecensioner

Musik och ljud BĂ€sta val