Hur laddar jag ner uppdateringen för Windows 10 oktober 2018 nu

Originalhistoria:
Microsofts senaste operativsystemuppdatering – den fantasifullt namngivna Windows 10 oktober 2018-uppdateringen – är här, fylld med nya funktioner och nördiga godsaker. Men som vanligt rullar den långsamt ut, vilket innebär att det kan gå veckor innan din dator faktiskt får uppdateringen. Så här får du det nu.

Varför Microsoft lanserar uppdateringar långsamt

Innan du rusar för att uppdatera, låt oss prata om den stora varningen här: det finns en anledning till att Windows rullar ut dessa uppdateringar i snigelfart – kompatibilitet.

Windows 10 använder telemetri och maskininlärning för att notera kompatibilitetsproblem med den första uppdateringsomgången. På det sättet, om uppdateringen kommer i konflikt med en vanlig maskinvara eller programvara, kan det undvika att skjuta uppdateringen till andra maskiner med dessa egenskaper tills problemet är löst. Så om du inte får uppdateringen på en månad finns det en chans att Microsoft faktiskt försöker rädda dig från huvudvärk.

Naturligtvis kanske du inte har några problem alls – kanske är du precis i slutet av raden eftersom du har hårdvara som inte har testats än, eller kanske Microsoft försöker minska sin serverbelastning.

Men om du tvingar uppgraderingen innan Microsoft ger den till dig, finns det en liten risk att något kan gå fel. Om du mår bra med det, läs vidare. (Om du å andra sidan använder en verksamhetskritisk maskin och hellre vill fördröja uppdateringen ännu längre än Microsoft rekommenderar kan du lära dig hur du gör det här.)

Hur man hoppar över linjen och uppdaterar nu

Låt oss säga att du fortfarande vill uppgradera men inte har fått ett meddelande ännu. Du har redan kollat ​​efter uppdateringar på Inställningar> Uppdatering och säkerhetoch Windows säger “Du är uppdaterad” (även om du inte är det).

Windows 10 uppdaterad

Det finns två sätt att skicka oktoberuppdateringen – alias “version 1809” – till din dator just nu. Om det här är en arbetsdator måste du troligen vänta tills din IT-administratör godkänner uppgraderingen, men om du arbetar med en personlig dator, överväg dessa två alternativ.

1. Förhandsgranskning av Windows Insider

Den första (och, enligt min erfarenhet, mer tillförlitliga) metod involverar Windows Insider Previews. Det här är tidiga utgåvor för användare som vill vara på utkanten och hjälpa Microsoft att testa Windows innan det släpps allmänt. Men när en uppdatering är klar får Insiders vanligtvis “Release Preview” – den slutliga versionen – innan den rullar ut till alla andra.

För att få den slutliga versionen av den nya uppdateringen, gå till Windows 10 Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Windows Insider-program och klicka på “Kom igång” -knappen. Länka ditt Microsoft-konto när du uppmanas till det, och när det frågar dig vilken typ av innehåll du vill ta emot väljer du “Bara fixar, appar och drivrutiner.” Detta kommer att sätta dig på “Release Preview” -spåret.

Förhandsgranskning av Microsoft Windows

Du måste starta om datorn för att detta ska träda i kraft, vid vilken tidpunkt du kan gå tillbaka till Windows Update-inställningarna och söka efter uppdateringar. (Det tog mig några försök, men uppdateringen dök så småningom upp). När installationen är klar kan du gå tillbaka till den här inställningssidan och lämna förhandsgranskningen om du vill.

2. Ladda ner Microsofts Update Assistant

Ditt andra alternativ är att ladda ner Microsofts Update Assistant direkt från dess webbplats. Gå till den här sidan och klicka på knappen “Uppdatera nu”.

Ladda ner Windows 10 oktober 2018-uppdatering

När du har laddat ner verktyget kör du det för att uppgradera din dator till den senaste versionen av Windows 10. Jag har fått den här appen att berätta att jag är på “den senaste versionen” även när jag inte är det. Den här gången var jag tvungen att gå med i Insider Preview för att tvinga uppdateringen. Prova båda metoderna och förhoppningsvis kommer en att fungera för dig.

Om något går fel med uppdateringen och du vill gå tillbaka till den tidigare versionen kan du göra det inom tio dagar. Gå bara till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Återställning, rulla ner till “Gå tillbaka till den tidigare versionen av Windows 10” och klicka på “Kom igång.” Windows ångrar uppdateringen och du kan vänta på att Microsoft officiellt rullar ut den till din maskin när den är mer stabil.

Vänta och se

Om du väljer att vänta på att uppdateringen kommer till din dator, hämtar Microsoft uppdateringen till din enhet och meddelar att den är redo att installeras. Du kan sedan välja att avvisa meddelandet, installera direkt eller välja en viss tid som är bäst för dig.

Ladda ner Windows 10 oktober 2018-uppdatering

När du väl har uppgraderat är här några av de funktioner du kan prova.

Relaterade Artiklar

Back to top button