Hur laddar jag ner och installerar Android 10

Android 10, tidigare kodnamnet Android Q, är nu tillgängligt på Googles sortiment av Pixel-telefoner och Essential-telefonen; OnePlus 7- eller 7 Pro-ägare kan också dra nytta av en öppen beta för att få tidig åtkomst. För alla andra tar det veckor och månader för Googles senaste mobila operativsystem att rulla ut till hela det fragmenterade landskapet av Android-enheter.

Om du hellre inte vill vänta, se om din enhet kan ladda ner betaversionen. Om du är ägare av en Pixel-enhet kan du ladda ner uppdateringen här just nu.

Det första är det första: Säkerhetskopiera din enhet

Innan du uppgraderar till Android 10, se till att du säkerhetskopierar all data på din telefon till Google Drive först. Det finns alltid fel i övergången från utvecklarbeta till en bred version, så det är bäst att vara säker om saker går väldigt fel under installationsprocessen. Dessutom, om du vill återvända till att använda en tidigare version av Android, rensar du all din data under processen.
Säkerhetskopiera allt nu för att undvika en senare katastrof.

Innan du fortsätter: Säkerhetskopiera din enhetInnan du uppgraderar till Android 10, se till att du säkerhetskopierar all data på din telefon till Google Drive f

Vi använde en Pixel-enhet, men det kan fungera lite annorlunda beroende på din telefon. Navigera till Inställningar> System> Avancerat> Säkerhetskopiering och se till att funktionen Säkerhetskopiera till Google Drive är aktiverad.

Bestäm vilka objekt du vill säkerhetskopiera – appdata, samtalshistorik, kontakter, enhetsinställningar och textmeddelanden – tryck sedan på Säkerhetskopiera nu för att spara dina data i molnet. Nu om Android 10 agerar och du måste återställa din telefon bevaras alla viktiga data.

Ladda ner uppdateringen

För att ladda ner uppdateringen på din Pixel eller en annan Android-telefon, gå till Inställningar> System> Avancerat> System uppdateringar för att manuellt kontrollera om du har några uppdateringar tillgängliga. När uppdateringen kommer, tryck på meddelandet och starta nedladdningen. Det tar flera minuter för betaversionen att ladda ner helt, så ha tålamod.

Ladda ner uppdateringenFör att ladda ner uppdateringen på din Pixel eller annan Android-telefon, gå till Inställningar> System> Advan

Det är allt! När nedladdningen och installationen är klar startar du om telefonen för att börja spela med Android 10. För en sammanfattning av vad som är nytt, gå in på vår lista över 10 coola funktioner att prova i Android 10.

Relaterade Artiklar

Back to top button