Hur kommer Fortnites balansjusteringar v7.40 att pÄverka spelet?

Hur kommer Fortnites balansjusteringar v7.40 att pÄverka spelet?

Fortnite’s v7.40-uppdateringen har skjutits upp till onsdag. Spelare har bara tillgĂ„ng till uppdateringens fullstĂ€ndiga patch-anteckningar tidigt i morgon.

Men utvecklaren Epic Games avslöjade igÄr nÄgra balansjusteringar som kommer med den uppdateringen. De innehÄller viktiga förÀndringar av objekt som flera Fortnite streamers och samhÀllet har klagat pÄ den senaste veckan, och nu tillgodoser Epic dem till viss del.

Efter numeriska justeringar av Rocket Launcher, Hand Cannon och Stormwing, det som verkligen spelar roll Ă€r hur dessa siffror kommer att pĂ„verka spelet. Vi delar upp för dig hur var och en av balansjusteringarna v7.40 kan pĂ„verka Fortnite’s aktuell meta och hur anvĂ€ndbara vissa objekt kommer att vara frĂ„n och med nu.

RaketgevÀr

Rocket Launchers kommer att drabbas hÄrt av balansjusteringarna. Deras laddningstid kommer att ökas med 28 procent (frÄn 2,52s till 3,24s) och de kommer inte lÀngre att finnas i kistor, bara i varuautomater och försörjningsdroppar.

Det betyder att Rocket Launchers blir svÄrare att hitta och skrÀppost. Spelare kommer att vara sÄrbara lÀngre nÀr de laddas om, vilket betyder att det kan vara svÄrare att starta flera skott i rad utan att bli mÀrkt av en motstÄndare.

Detta kan göra att Supply Drops bestrids oftare av motstÄndare eftersom de sannolikt kommer att ha en Rocket Launcher. Men vapnet Àr inte sÄ pÄlitligt som det har varit.

Handkanon

Handkanonen har varit ett dominerande vapen för att förstöra fiendens strukturer i ett enda skott. Den anvÀnds ofta efter att ha skjutit en raket mot en mur som en fiende anvÀnder som skydd. Om du stÀmmer med den korrekt kan du ta ner den vÀggen för att fÄ raketen att flyga förbi den innan motstÄndaren bygger en ny.

Och det Àr dÀrför Handkanons skador pÄ strukturer kommer att minskas frÄn 150 till 100. Det Àr en mycket betydande förÀndring, eftersom Handkanonen inte lÀngre kommer att kunna förstöra metallvÀggar i ett enda skott sÄ snart de placeras eftersom de har 110 börjar hÀlsa. Det kommer inte heller att förstöra trÀvÀggar i ett enda skott Àven efter att de nÄr sin maximala hÀlsa pÄ 150.

Det betyder att Hand Cannon och Rocket combo kommer att vara svÄrare att dra av sig, vilket kan göra Hand Cannon mycket mindre obligatoriskt mot sköldpaddor Àn nu.

X-4 Stormwing Plane

X-4 Stormwing-planet Àr mer Àn ett fordon. Den har ett monterat torn och kan riva strukturer nÀr du lyfter igenom dem. Tja, inte lÀngre.

Flyg kommer inte lÀngre att krossa strukturer under nÄgra omstÀndigheter. Att försöka göra det kommer bara att skada ditt plan. Det betyder att spelare kommer att kunna försvara sig frÄn inkommande plan genom att bara bygga en mur om motstÄndaren inte skjuter.

Det Àr en mycket irriterande funktion i X-4 Stormwings som snart kommer att vara borta, men det betyder inte att flygplan kommer att vara döda. De Àr fortfarande det snabbaste fordonet i Fortnite, och spelare kan anvÀnda dem för att överraska motstÄndare genom att hoppa av och glida in i en strid frÄn ingenstans. Efter v7.40 kan det fortfarande vara vÀrt att anvÀnda Stormwing Planes, men de kommer att vara mindre hotande för motstÄndarens strukturer.

Dessa förÀndringar leder till en byggorienterad meta, eftersom de viktigaste metoderna för att förstöra byggnader blir svagare. SÄ lÀnge du bygger strukturer och Àr uppmÀrksam pÄ deras hÀlsa, bör du vara sÀker frÄn objektkombinationer eller frÄn en enorm metallmaskin som sprÀnger igenom ditt försvar medan du slÄr dig tillbaka.

Uppdateringen v7.40 kommer i morgon morgon.