Hur gammal ska barn vara nÀr de fÄr sina egna digitala enheter?

Hur gammal ska barn vara nÀr de fÄr sina egna digitala enheter?

Argumentet om hur vi anvÀnder teknik och den roll det spelar i vÄra liv Àr ofta centrerat pÄ barn: Hur pÄverkar barnens kognitiva, emotionella och sociala utveckling att vÀxa upp med smartphones, surfplattor och andra smarta enheter?

Why Axis Bug

Vi kommer inte att ha nÄgra definitiva svar pÄ dessa frÄgor pÄ flera Är Àn, men dagens förÀldrar stÀlls inför dagliga beslut. Vilka grÀnser ska sÀttas för anvÀndning av enheter och internet hemma? Hur mycket skÀrmtid bör tillÄtas? Behöver ditt barn en smartphone i skolan och i vilken Älder?

PCMag undersökte 1 000 förÀldrar med barn i betyg frÄn förskola till högskola, för att mÀta nÀr de tycker Àr rÀtt tid att köpa sina barn en smartphone, surfplatta, bÀrbar dator och smart högtalare. För smartphones sa majoriteten (53 procent) av förÀldrarna att Äldern 12 till 15 Àr lÀmplig för barn att fÄ sin egen telefon. Ytterligare 23 procent sa Äldrarna 9 till 11 och 17 procent sa inte förrÀn i Äldrarna 16 till 18.

FörÀldrar var mycket mer delade pÄ tabletter. Medan 27 procent sa att de föredrar Äldrarna 9 till 11 för att ge barnen en tablett, tyckte 26 procent att Äldrarna 6 till 8 var lÀmpliga, och 23 procent valde Äldrarna 12 till 15. För 14 procent av förÀldrarna Àr Àven Äldrarna 3 till 5 inte alltför tidigt, medan de senaste 10 procenten sa att de inte trodde att en tablett skulle vara lÀmplig förrÀn i Äldrarna 16 till 18.

BÀrbara datorer, överraskande, tenderar att skeva Àldre nÀr barnen har mer skolarbete att slutföra. Fyrtio procent av förÀldrarna sa att de tycker att Äldern 12 till 15 Àr rÀtt tid att fÄ en bÀrbar dator, med 26 procent som vÀljer Äldrarna 9 till 11 och 20 procent vÀljer Äldrarna 16 till 18.

Det kanske mest intressanta svaret var smarta högtalare. NÀr fler familjer köper Amazon Echo, Google Home och andra smarta enheter, fann en ny undersökning att en av fem förÀldrar skulle lÀmna sina barn ensamma med Alexa. Men i vÄr undersökning sa 39 procent av förÀldrarna att de inte vill att deras barn ska fÄ en smart högtalare förrÀn i Äldrarna 16 till 18, och 27 procent sa inte förrÀn i Äldrarna 12 till 15.

Sociala normer kring barns enhetsanvÀndning fortsÀtter att förÀndras. NÀr smarttelefoner och sociala appar blir allmÀnt förekommande blir förÀldrar alltmer oroade över sina barns anvÀndning av mobilenheter. PCMags undersökning frÄgade ocksÄ förÀldrarna om de Ängrar att köpa sitt barn en viss enhet; 75 procent sa nej. Bland de andra 25 procent av förÀldrarna Ängrade sig 3 procent att de köpte en smart högtalare, 4 procent sa en bÀrbar dator, 9 procent valde en surfplatta och 12 procent sa att de Ängrade att de hade köpt en smartphone till sitt barn.