Hur: Galaxy S10 Fingeravtryckssensor lÄngsam? Aktivera denna instÀllning istÀllet

Galaxy S10 Fingerprint Sensor Slow? Enable This Setting Instead

En av de största fördelarna med den frontmonterade ultraljudssensorn som finns pĂ„ Galaxy S10 och S10 + Ă€r att du inte lĂ€ngre behöver plocka upp din enhet fysiskt och rĂ€cka runt baksidan för att lĂ„sa upp den. I stĂ€llet lĂ€gger du helt enkelt fingret pĂ„ skĂ€rmen för enklare Ă„tkomst och ökad bekvĂ€mlighet – Ă„tminstone pĂ„ papper.

TyvÀrr har sensorn pÄ displayen fortfarande nÄgra rynkor som mÄste strykas ut, och den Àr inte sÄ pÄlitlig som vi skulle vilja vara. En senaste uppdatering har hjÀlpt till att lindra tillförlitlighetsfrÄgan för mÄnga, men om du Àr en av de olyckliga mÀnniskorna dÀr problemet fortfarande kvarstÄr finns det ett alternativ till sensorn som du kan aktivera just nu för att omedelbart och pÄlitligt lÄsa upp din S10.

Aktivera ansiktslÄsning

Galaxy S10: s Face Unlock-funktion uppnÄr ett lyckligt medium mellan sÀkerhet och omedelbar Ätkomst. NÀr du stÀller in en specifik blir din telefonvÀg Ànnu snabbare att lÄsa upp. Beviljas, det Àr inte lika sÀkert som att anvÀnda din fingeravtryckssensor, eftersom nÄgon teoretiskt kan anvÀnda ett foto av dig för att lÄsa upp din enhet, men detta scenario Àr mycket osannolikt i de flesta situationer.

Settings > Biometrics and security >
Face recognition > Face unlock

Följ menyn ovan för att hitta den hĂ€r instĂ€llningen. NĂ€r du Ă€r inne pĂ„ sidan “AnsiktsupplĂ„sning” har du lagt till alternativet att inaktivera “HĂ„ll dig kvar pĂ„ lĂ„sskĂ€rmen”, vilket gör bort behovet av att svepa upp nĂ€r ditt ansikte kĂ€nns igen. Om du vill pĂ„skynda sĂ€kerhetsfunktionen ytterligare kan du ocksĂ„ aktivera “Snabbare igenkĂ€nning” för snabbare upplĂ„sning.

TĂ€nk bara pĂ„ att dessa funktioner inte Ă€r utan risker. Inaktivera “Stanna kvar pĂ„ lĂ„sskĂ€rmen” ökar risken för oönskad Ă„tkomst, eftersom det kringgĂ„r det extra sĂ€kerhetslagret som behövs för att svepa uppĂ„t. Att aktivera “snabbare igenkĂ€nning” Ă€ventyrar ocksĂ„ sĂ€kerheten, eftersom det i sig Ă€r mindre grundligt i ansiktsdetektering för att hjĂ€lpa till med snabbare upplĂ„sning. Men Ă„terigen, för de flesta mĂ€nniskor i de flesta verkliga situationer Ă€r Samsungs Face Unlock mer Ă€n tillrĂ€ckligt med sĂ€kerhet.

Galaxy S10 fingeravtryckssensor lÄngsam?  Aktivera denna instÀllning istÀllet
Galaxy S10 fingeravtryckssensor lÄngsam?  Aktivera denna instÀllning istÀllet

Missa inte: Fler tips och tricks för att fÄ ut det mesta av din Galaxy S10