Hur får man Apple Arcade

Apple Arcade är ett nytt sätt att spela spel på din iPhone, iPad, Mac och Apple TV. Istället för att ladda ner och betala för spel individuellt, ponnar du upp $ 4,99 per månad för att få tillgång till en rad olika titlar utan annonser eller köp i appen.

Tjänsten ger dig obegränsad tillgång till 100 nya spel. Även om det kanske inte låter så mycket – jämfört med de nästan 1 miljon spel som finns i App Store – har spelen i Apple Arcade noggrant kurerats för att rensa bort eventuella dud. Det låter dig också ladda ner vilket spel du vill, så att du inte behöver oroa dig för tillgång till internet.

Din prenumeration kan delas med så många som sex familjemedlemmar, och tjänsten fungerar med skärmtid och föräldrakontroll så att vuxna kan begränsa åtkomsten för sina barn. Du kan också börja spela på en enhet och fortsätta där du slutade på en annan enhet. Om du inte vill dela dina personuppgifter kan du välja bort och fortfarande spela.

För att komma åt och spela spel via Apple Arcade måste du ha en iPhone eller iPod touch med iOS 13 eller senare, en iPad med iPadOS 13.1 eller senare, en Mac som kör macOS Catalina 10.15 eller senare, eller en Apple TV med tvOS 13 eller högre .

Annons

Hur man registrerar sig

Öppna App Store från valfri enhet som stöds. Apple TV-användare hittar en Apple Arcade-ikon på startskärmen. Oavsett vilken metod du använder för att komma dit, klicka på knappen för Try It Free för att starta din prenumeration. När du har autentiserat din prenumeration är du redo att börja spela.

Sök efter spel

I likhet med App Store presenterar Arcade-startskärmen spel via olika sektioner. Du kan till exempel visa veckans mest populära spel, de senaste tilläggen till tjänsten, spel du kan spela med vänner eller de lättaste att lära dig titlar.

Kategorier hjälper dig att spåra pusselspel, multiplayer-titlar, RPG, plattformsspel och mer. Sök efter ett spel du vill se, så kommer appen att berätta om det är tillgängligt i Apple Arcade.

Visa ett spel

Tryck på ett spel som intresserar dig. Svep eller bläddra ner på beskrivningssidan för att se villkoren och kraven, skärmdumpar, betyg och recensioner och annan information. Om du vill se spelet i aktion finns det skärmdumpar och videoklipp för varje titel.

Ladda ner ett spel

Om du vill prova spelet trycker du på Get-knappen för att ladda ner spelet. Tryck sedan på Spela för att dyka i. För att kunna leverera full funktionalitet kan spelet begära tillstånd att samla in dina framsteg, rankningar och andra profiluppgifter.

Om du är cool med insamlingen av sådan information, tryck på OK eller Gå online. Om inte, tryck på Offline så kan du fortfarande spela spelet offline, men inte alla funktioner fungerar. Du kan sedan spela spelet och komma åt alla inställningar. Apple-familjemedlemmar som prenumererar på Apple Arcade kan inte komma åt någon av dina sparade data.

Spelappar

Alla spel du laddar ner sparas som en ikon på din startskärm för senare åtkomst. Efter detta kan spel som du inte längre vill spela enkelt raderas precis som om du skulle ta bort alla andra oönskade appar.

Spelkontroller

På en iPhone eller iPad kan du spela med enhetens pekskärm, precis som för alla spel från App Store. Mac-användare använder tangentbordet och styrplattan eller en mus om du äger en. Apple TV-ägare använder Apple TV-fjärrkontrollen.

Om du föredrar spelupplevelsen som bara en spelkontroll kan erbjuda, kan alla dessa enheter också paras ihop med en Bluetooth-spelkontroll. Det betyder att dina PlayStation 4-, Switch- och Xbox One-kontroller kan användas för att spela på iPhone, iPad, Mac eller Apple TV.

Hur man avslutar ett spel

Om du vill avsluta ett spel på en iPhone eller iPad sveper du bara bort det från skärmen som med någon annan app. På en Mac skulle du vanligtvis trycka på Esc-knappen för att öppna en alternativmeny genom vilken du kan avsluta spelet. Om du använder en iPad lagras spelet i den nyligen använda delen av dockan. Apple TV-användare kan komma åt en alternativmeny där du kan avsluta spel.

Hur man växlar mellan enheter

Du kan fortsätta och återuppta dina spelframsteg från en enhet till en annan. Så du kan starta ett spel på din Mac och sedan fortsätta det till exempel på din iPad. För att göra detta, se till att du är inloggad på både iCloud och Game Center med samma Apple-ID på båda enheterna. Stäng spelet på din första enhet och öppna det sedan på en andra enhet, och det ska placera dig vid den punkt där du slutade.

Vissa spel kan kräva att du sparar dina spelförlopp för att återuppta spel från samma punkt. Hur som helst är det alltid en bra idé att spara några framsteg innan du stänger av en app. Så länge du är inloggad på iCloud och Game Center, bör synkroniseringen av spelet fungera med din iPhone, iPad, Mac och Apple TV.

Hur man avbryter Apple Arcade

Om du någonsin behöver avbryta Apple Arcade hittar du några olika sätt att utföra uppgiften. Som alla tjänster som laddas ner via App Store kan du avsluta prenumerationen på iPhone, iPad eller Mac. Om du väljer att prenumerera vid en senare tidpunkt bör du fortfarande kunna få tillgång till dina gamla speldata. Apple varnar dock för att vissa data kan raderas efter en viss tid.

Vidare läsning

Mobilspelrecensioner

Relaterade Artiklar

Back to top button