Hur Facebooks $ 124 miljarder Rout kunde skriva om historikböcker

facebook, facebook-aktier faller, Mark Zuckerberg, facebook-aktier, Facebook Inc, intel, exxon mobil, facebook-intäkter, tekniknyheter, sociala medier Facebook-aktier tumlade så mycket som 20 procent i New York eftersom försäljning och användartillväxt besvikna investerare (Bildkälla: Bloomberg)

Facebook har fått massor av milstolpar i sin banbrytande resa. Nu har socialmediajätten lagt till en annan som den hellre skulle ha undvikit: den största utplånningen av aktiemarknaden i amerikansk historia. Aktier tumlade så mycket som 20 procent i New York på torsdag då försäljning och användartillväxt besvikna investerare. Detta motsvarar en nedgång på 124 miljarder dollar i börsvärde, vilket är den största värdeförlusten någonsin på en dag för ett amerikanskt företag.

Läs också – Mark Zuckerberg förlorar 16,8 miljarder dollar på ett ögonblick när Facebook störtar

Följande är en titt på några av historiens andra anmärkningsvärda en-dags aktie slams, med tanke på amerikanska företag som var värda minst 150 miljarder dollar under något år under det senaste decenniet. Tillbaka i djupet av den tekniska bysten förlorade Intel Corp cirka 91 miljarder dollar på en septemberdag 2000. Exxon Mobil Corp., som redan slog igenom finanskrisen och lågkonjunkturen i oktober 2008, förlorade 53 miljarder dollar en eländig onsdag den månaden. Och den långsammaste vinsttillväxten hos Apple Inc. på tio år utlöste en förlust på nästan 60 miljarder dollar den 24 januari 2013. Facebook hade minskat så mycket som 24 procent under onsdagens eftermiddagssession.

Relaterade Artiklar

Back to top button