Hur det Àr att arbeta pÄ 20+ Marvel-filmer

Hur det Àr att arbeta pÄ 20+ Marvel-filmer

För Victoria Alonso, EVP för produktion vid Marvel Studios, som gav nyckeln till SIGGRAPH – som firar datorgrafik och interaktiva tekniker inom konst och filmskapande – var nĂ„got av en hemkomst. “Min första SIGGRAPH var tillbaka 1995!” berĂ€ttade hon för de 3000 personerna i LA Convention Center.

Alonso har arbetat med 22 (och rĂ€knande) Marvel Cinematic Universe (MCU) -filmer, inklusive och som just blev den mest intĂ€ktsfulla filmen genom tiderna med 2,79 miljarder dollar. “[That’s] den största drömmen nĂ„gon kunde uppnĂ„, “sa hon.” Tack till dig för att du tittade pĂ„ den! “

FörstÄeligt nog diskuterade Alonso inte MCU efter fas 4, som tillkÀnnagavs pÄ San Diego Comic Con förra mÄnaden. Hon var mer framtrÀdande om sin egen ursprungshistoria: född i Buenos Aires, Alonso kom till USA pÄ egen hand vid 19 Ärs Älder. Planen var att agera, men det gick inte, sÄ hon hamnade pÄ Ridley Scotts företag som arbetade pÄ reklam innan du gÄr med i Digital Domain och utbildar sig för att bli en producent av visuella effekter.

En dag ringde studiomedordförande Louis D’Esposito henne om en film han arbetade med. Den filmen var.

Alonso har varit hos Marvel sedan dess och började pÄ företaget som chef för visuella effekter 2006, och sedan befordrad till EVP för produktion 2015. Idag ansvarar Alonso för nÀstan 70 anstÀllda och alla externa leverantörer som arbetar pÄ Marvels MCU-skiffer. Hon har vunnit mÄnga utmÀrkelser genom Ären, inklusive förra Ärets Hollywood Professional Association (HPA) Charles S. Swartz Award.

Alonso betonade vikten av att Marvel Studios ökar sitt spel pĂ„ varje ny film – sĂ€rskilt sedan Oscar-nomineringar. Ă€r uppe nĂ€sta maj 2020. “Vi har vĂ€ntat pĂ„ det i tio Ă„r,” sa hon.

Det har alltid varit en djupt komplicerad process; ibland jonglerar hon tre filmer om Ă„ret. Planerade 44 skĂ„despelare för och var “galenskap”, men de drog ut det.

PĂ„ frĂ„gan om den kommande Disney + verkade Alonso inte vara orolig för att fylla videostreamingtjĂ€nsten med innehĂ„ll. “Saken med Marvel Ă€r att vi har 6000 tecken i vĂ„rt bibliotek. Det finns sĂ„ mĂ„nga historier att berĂ€tta,” sa hon.

Men hennes jobb har sina risker. Medan hon hyllade Marvels legion av högljudda superfans, sa Alonso att hon har lĂ€rt sig att droppa besĂ€ttningströjan nĂ€r hon tar sushi efter jobbet. Fans har tagit henne till uppgift pĂ„ en karaktĂ€rsbĂ„ge en för mĂ„nga gĂ„nger. Hon bevisade kanske sin poĂ€ng senare i Q&A, nĂ€r nĂ„gon klagade pĂ„ Hulks utvecklade “professorstil”.

Virtual Reality Inspiration

NĂ€r det gĂ€ller framvĂ€xande tekniker sa Alonso att hon Ă€r glad över expansionen till coola format, som omslagsfilmupplevelse ScreenX (som vi fick en snygg titt pĂ„ 2017), men hon skulle inte dras pĂ„ nĂ„gra VR / AR-planer, förutom att bekrĂ€fta lite experiment dĂ€r. “Vi gör nĂ„gra VR-saker som vi inte kan berĂ€tta om,” sa hon och skrattade. “Jag Ă€lskar det dĂ€r. Allt.”

Efter hennes huvudtecken var Alonso tvungen att skynda tillbaka till Marvel-kontoren pÄ Disney-tomten i Burbank, men jag stannade för att titta pÄ den fantastiska innovationen som visas pÄ SIGGRAPH. Tre VR-upplevelser hoppas att jag kommer till en huvudmonterad enhet nÀra dig.

Om du alltid har velat glida in och köra TARDIS (med den soniska skruvmejseln inte mindre), kolla in Doctor Who: The Runaway, som har en frÀmling av stÀndigt vÀxande energigenskaper som mÄste hÄllas lugn nÀr faran plötsligt slÄr till . Slutligen VR som lÄter dig göra nÄgot.

En annan smart anvÀndning av ögonspÄrning, 3D-rumsligt ljud och handkontrollfunktionalitet Àr Bonfire frÄn Baobab. Du hittar ditt rymdskepp strandsatt pÄ en konstig planet med nÄgot udda som prasslar i buskarna. Med hjÀlp av en engagerande robot som uttrycks av Ali Wong mÄste du slutföra uppgifter, som att bygga en eld, skanna omkretsen och vÀlja om du vill rÀdda mÀnniskor eller (inga spoilers hÀr) nÄgot annat.

Slutligen finns det nĂ„gra mĂ€nniskor som levererar ren magi – som “creative reality computing creative” Botao (Amber) Hu frĂ„n Silicon Valley-baserade Amber Garage. I City of Sparkles flyger du över Manhattan pĂ„ natten och jagar glödande röda klot pĂ„ himlen innan de brister i tankar frĂ„n sömnlösa sjĂ€lar. Hu slĂ„r samman luftfotogrammetri och robotkoreograferade drönare med dataflöden frĂ„n Twitter, och det Ă€r strĂ„lande.