Hur det är att arbeta på 20+ Marvel-filmer

För Victoria Alonso, EVP för produktion vid Marvel Studios, som gav nyckeln till SIGGRAPH – som firar datorgrafik och interaktiva tekniker inom konst och filmskapande – var något av en hemkomst. “Min första SIGGRAPH var tillbaka 1995!” berättade hon för de 3000 personerna i LA Convention Center.

Alonso har arbetat med 22 (och räknande) Marvel Cinematic Universe (MCU) -filmer, inklusive och som just blev den mest intäktsfulla filmen genom tiderna med 2,79 miljarder dollar. “[That’s] den största drömmen någon kunde uppnå, “sa hon.” Tack till dig för att du tittade på den! “

Förståeligt nog diskuterade Alonso inte MCU efter fas 4, som tillkännagavs på San Diego Comic Con förra månaden. Hon var mer framträdande om sin egen ursprungshistoria: född i Buenos Aires, Alonso kom till USA på egen hand vid 19 års ålder. Planen var att agera, men det gick inte, så hon hamnade på Ridley Scotts företag som arbetade på reklam innan du går med i Digital Domain och utbildar sig för att bli en producent av visuella effekter.

En dag ringde studiomedordförande Louis D’Esposito henne om en film han arbetade med. Den filmen var.

Alonso har varit hos Marvel sedan dess och började på företaget som chef för visuella effekter 2006, och sedan befordrad till EVP för produktion 2015. Idag ansvarar Alonso för nästan 70 anställda och alla externa leverantörer som arbetar på Marvels MCU-skiffer. Hon har vunnit många utmärkelser genom åren, inklusive förra årets Hollywood Professional Association (HPA) Charles S. Swartz Award.

Alonso betonade vikten av att Marvel Studios ökar sitt spel på varje ny film – särskilt sedan Oscar-nomineringar. är uppe nästa maj 2020. “Vi har väntat på det i tio år,” sa hon.

Det har alltid varit en djupt komplicerad process; ibland jonglerar hon tre filmer om året. Planerade 44 skådespelare för och var “galenskap”, men de drog ut det.

På frågan om den kommande Disney + verkade Alonso inte vara orolig för att fylla videostreamingtjänsten med innehåll. “Saken med Marvel är att vi har 6000 tecken i vårt bibliotek. Det finns så många historier att berätta,” sa hon.

Men hennes jobb har sina risker. Medan hon hyllade Marvels legion av högljudda superfans, sa Alonso att hon har lärt sig att droppa besättningströjan när hon tar sushi efter jobbet. Fans har tagit henne till uppgift på en karaktärsbåge en för många gånger. Hon bevisade kanske sin poäng senare i Q&A, när någon klagade på Hulks utvecklade “professorstil”.

Virtual Reality Inspiration

När det gäller framväxande tekniker sa Alonso att hon är glad över expansionen till coola format, som omslagsfilmupplevelse ScreenX (som vi fick en snygg titt på 2017), men hon skulle inte dras på några VR / AR-planer, förutom att bekräfta lite experiment där. “Vi gör några VR-saker som vi inte kan berätta om,” sa hon och skrattade. “Jag älskar det där. Allt.”

Efter hennes huvudtecken var Alonso tvungen att skynda tillbaka till Marvel-kontoren på Disney-tomten i Burbank, men jag stannade för att titta på den fantastiska innovationen som visas på SIGGRAPH. Tre VR-upplevelser hoppas att jag kommer till en huvudmonterad enhet nära dig.

Om du alltid har velat glida in och köra TARDIS (med den soniska skruvmejseln inte mindre), kolla in Doctor Who: The Runaway, som har en främling av ständigt växande energigenskaper som måste hållas lugn när faran plötsligt slår till . Slutligen VR som låter dig göra något.

En annan smart användning av ögonspårning, 3D-rumsligt ljud och handkontrollfunktionalitet är Bonfire från Baobab. Du hittar ditt rymdskepp strandsatt på en konstig planet med något udda som prasslar i buskarna. Med hjälp av en engagerande robot som uttrycks av Ali Wong måste du slutföra uppgifter, som att bygga en eld, skanna omkretsen och välja om du vill rädda människor eller (inga spoilers här) något annat.

Slutligen finns det några människor som levererar ren magi – som “creative reality computing creative” Botao (Amber) Hu från Silicon Valley-baserade Amber Garage. I City of Sparkles flyger du över Manhattan på natten och jagar glödande röda klot på himlen innan de brister i tankar från sömnlösa själar. Hu slår samman luftfotogrammetri och robotkoreograferade drönare med dataflöden från Twitter, och det är strålande.

Relaterade Artiklar

Back to top button