Hur bra är Roll the Bones ändå? – Hjärtsten

Roll the Bones har blivit ett av de mest omtalade Hearthstone-korten som avslöjas före Knights of the Frozen Throne.

Den här två Mana-oseriösen drar ett kort från din kortlek och lägger det i din hand. Inget speciellt med det kanske du tror, ​​men om det kortet har en Deathrattle-effekt upprepas trollformeln om och om igen tills du så småningom drar ett kort som inte har denna extra effekt.

På papper låter detta som ett ganska trasigt koncept, eftersom Deathrattle säkert är ett tema i Frozen Throne-kortuppsättningen, och Rogue har historiskt gjort det ganska bra med tempofokuserade däck som lutar på Deathrattle-mekanikern.

För att ta reda på hur kraftfullt detta kort kan vara, har en driftig Redditor beslutat att köra en simulering av hur många kort du sannolikt skulle dra baserat på antalet Deathrattle-kort i ditt kortlek. Resultaten är ganska överraskande.

För att dra – i genomsnitt – två extra kort som ett resultat av att spela Roll the Bones, behöver du minst 15 Deathrattle-kort i ditt kortlek. Saker förbättras därifrån, men för att dra till och med tre kort måste du ha cirka 20 Deathrattle-kort kvar i din kortstapel.

Spelvariansen spelar naturligtvis en stor roll, och det kommer alltid att finnas negativa och positiva avvikare. Du måste också ta hänsyn till hur många av Deathrattle minions som finns i ditt däck gjorde det till din hand under Mulligan-fasen.

Ur ett teoretiskt perspektiv verkar det dock som om det här kortet kanske inte är så trasigt som det först verkar.

Våra mest populära artiklar:

Vi får en tydligare uppfattning om hur användbart det här kortet kan vara när hela uppsättningen har avslöjats. Vi är strax förbi halvvägs av den officiella avtäckningen just nu, och du kan se alla kort som har bekräftats på vår Frozen Throne-guide om du vill göra lite teoretiskt själv.

Vad tycker du om Roll the Bones? Tror du att det kommer att bli en dominerande del av metan när det vanliga lanseringsrosen har upphört, eller kommer det att bli lite av ett gimmick-kort? Låt oss veta vad du tycker om detta nya kort i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button