Hur: App följer inte IOS 13: s mörka lÀge? Kontrollera dessa instÀllningar

App Not Following iOS 13's Dark Mode? Check These Settings

Det kan inte förnekas att det inbyggda mörka lÀget i iOS 13 Àr fantastiskt. Lagerappar som var blÀndande vita i över ett decennium kan nu anvÀndas bekvÀmt mitt pÄ natten. Du kanske dock upptÀcker att nÄgra av dina appar frÄn tredje part inte tar ledtrÄden. Varför byter inte YouTube till mörkt lÀge nÀr iOS som helhet gör det? Vi sammanstÀller en felsökningskontrollista för att fÄ dina appar att samarbeta.

Varför finns det inte ett enkelt svar pĂ„ denna frĂ„ga? Eftersom Dark Mode pĂ„ iOS Ă€r en komplicerad situation. Innan iOS 13 hade appar möjlighet att sjĂ€lva implementera ett mörkt lĂ€ge. Nu har Apple ett system dĂ€r appar uppmuntras – om inte förvĂ€ntas – att Ă€ndra sina teman baserat pĂ„ systemtemat. I linje med det förvĂ€ntar vi oss att förhĂ„llandet mellan iOS och appar frĂ„n tredje part blir mycket mer harmoniskt nĂ€r det gĂ€ller mörkt lĂ€ge. För nĂ€rvarande behöver vi bara ta itu med hinder.

Steg 1: Kontrollera att appen Àr uppdaterad

De flesta utvecklare kommer att krÀva att du laddar ner uppdateringar för sina appar frÄn App Store nÀr de har byggt in stöd för mörkt lÀge. Vissa kan komma undan med att skicka uppdateringar pÄ serversidan sÄ lÀnge det underliggande stödet för mörkt lÀge redan var dÀr men bara avstÀngt, men för det mesta blir det manuella eller automatiska uppdateringar frÄn App Store.

Men först mÄste du veta om appen som inte fungerar med Dark Mode verkligen stöder den. För det mesta kommer utvecklare att inkludera stöd för mörkt lÀge i release-anteckningarna för sina appar, sÄ kolla appens App Store-sida för att se eller hÀnvisa till vÄr lista över appar som stöder mörkt lÀge. Om den ska fungera uppdaterar du bara din app via App Store.

Steg 2: Kontrollera att du har aktiverat iOS Dark Mode

Är du sĂ€ker pĂ„ att mörkt lĂ€ge Ă€r aktiverat? För att kontrollera, öppna Control Center, expandera ljusstyrkan med ett lĂ„ngt tryck och se till att “Dark Mode” i nedre vĂ€nstra hörnet ocksĂ„ lĂ€ser “On”. Om det stĂ„r “Av”, tryck pĂ„ det för att slĂ„ pĂ„ det. Du kan ocksĂ„ lĂ€gga till ett snabbt lĂ€ge i mörkt lĂ€ge i Control Center frĂ„n InstĂ€llningar, sĂ„ att du kan komma Ă„t vĂ€xeln snabbare.

Den lĂ„nga rutten innebĂ€r att du gĂ„r till InstĂ€llningar -> SkĂ€rm och ljusstyrka och sedan ser till att “Mörkt” Ă€r aktiverat. Du kan ocksĂ„ stĂ€lla in mörkt lĂ€ge enligt ett schema om du vill.

Steg 3: Kontrollera appens instÀllningar för alternativ

Om appen Ă€r helt uppdaterad men den fortfarande inte gelar med IOS 13: s mörka lĂ€ge, kontrollera instĂ€llningarna i appen. Medan mĂ„nga appar kommer att spegla Apples inbyggda mörka lĂ€ge, kan vissa fortfarande vara instĂ€llda pĂ„ ett ljuslĂ€ge. Vad du vill vĂ€lja Ă€r nĂ„got i linje med “AnvĂ€nd systeminstĂ€llningar” eller “AnvĂ€nd enhetsinstĂ€llningar.” Om appen inte stöder systemets mörka lĂ€ge, men du ser alternativet att aktivera ett mörkt lĂ€ge i appen, anvĂ€nd bara det alternativet för tillfĂ€llet. YouTube Ă€r ett exempel pĂ„ det.

App följer inte IOS 13: s mörka lÀge?  Kontrollera dessa instÀllningar

Om du inte ser det nÄgra temainstÀllningar, och appen svarar fortfarande inte pÄ det nya mörka lÀget, appen stöder helt enkelt inte det just nu. Oroa dig dock, det finns alltid en lösning:

Steg 4: Prova Smart Invert

Om ovanstÄende tre knep inte gör det Àr din app sannolikt inte kompatibel med mörkt lÀge. För att skjuta upp detta bakslag, prova Smart Invert för just den appen eller hÄll den pÄ i mörkt lÀge sÄ att det tar upp mörkt lÀges slack.

Smart Invert, tillsammans med “Invert Colors” innan det, var hur vi fick vĂ„r mörka lĂ€gesfix pĂ„ iOS i flera Ă„r. Funktionen försöker invertera ljusa fĂ€rger, sĂ€rskilt vitt, samtidigt som andra fĂ€rger Ă€r intakta, för att ge en anstĂ€ndig nattlĂ€geupplevelse. Det Ă€r inte perfekt, och det kommer ibland att invertera fĂ€rger du inte vill invertera, men det kan vara ett bra substitut för Dark Mode i en nypa.

App följer inte IOS 13: s mörka lÀge?  Kontrollera dessa instÀllningar
App följer inte IOS 13: s mörka lÀge?  Kontrollera dessa instÀllningar

Steg 5: BegÀr funktionen frÄn utvecklaren

Smart Invert kan vara ett bra plÄster, men nÀr iOS naturligt stöder mörkt lÀge kan det kÀnnas lite bakom tiden. Om du vill att din app ska implementera Dark Mode-support, frÄga bara utvecklaren. Med tillrÀckligt med stöd kan utvecklare bara göra mörkt lÀge till en prioritet för deras app nÀsta stora uppdatering.

Missa inte: Alla appar som fungerar med IOS 13: s mörka lÀge