Hur använder appar AI idag?

När vi går in i ett nytt decennium är en sak säker, appar kommer att växa framåt i våra dagliga liv. Vi kan redan uppfylla nästan alla våra dagliga behov via appar, från shopping till bank och fitness till nätverk. Det råder ingen tvekan om att användningsfallet för appar kommer att öka under hela detta decennium.

En teknik som kommer att ligga i framkant inom apputveckling och förbättringar av artificiell intelligens (AI). AI fortsätter att gå från styrka till styrka. Det kommer inte dröja länge innan du hittar AI-pokerspelare i online-pokerappar. AI tillåter utvecklare att skapa appar som är mer intuitiva och skräddarsydda efter dina beslut och preferenser.

Förstå AI

Varför har AI blivit så viktigt i apputveckling? Till att börja med hjälper det att förstå ytan på tekniken bakom AI. AI är till sin natur förmågan hos ett datorsystem att fatta ett intelligent beslut. Detta kan antingen ha ett tydligt inprogrammerat mål eller en uppsättning variabler som hjälper AI att hitta en idealisk lösning.

Styrkan i AI ligger i dess förmåga att samla in en enorm mängd data när man fattar ett beslut. Den mänskliga hjärnan är kanske mindre logisk när det gäller att fatta dessa beslut eftersom känslor spelar en roll i vår beslutsprocess. Det är inte troligt att vi kan förstå ark och datablad och använda dem för att dra slutsatser och betydelse. Många dataforskare förlitar sig på program som hjälper till att samla in data i smältbara storlekar.

Förmågan att bearbeta och göra betydelse av massmängder data är också en av dess kärnstyrkor. Avlägsnande av känslor ger resultat mer trovärdighet eftersom det inte finns någon kod för bias. Av den anledningen har AI fått erkännande inom sjukvården.

En av de vanligaste typerna av AI är maskininlärning. Det är här AI lär sig av en pågående datamängd och utför en uppgift utan att bli instruerad. Det är här poker AI förstör världens bästa spelare, eller ett schack AI slår världsmästarna. Dessa AI har inte programmerats av master poker eller schackspelare, men de blir bäst genom att lära sig av data från sina spelupplevelser.

När AI fortsätter att utvecklas kommer dess applikationer att fortsätta växa. Gör inget misstag, det kommer att spela en stor roll det här decenniet.

AI i appar

Potentialen för AI är uppenbarligen mycket spännande, särskilt när man överväger dess tillämpning i appar. Här är några av de aktuella användningsfallen för AI i appar.

Fixa buggar

Det finns få saker som är mer frustrerande än en buggy-app. Du väljer något och det fryser, eller så stängs det ofrivilligt. Dessa typer av problem kan loggas och fixas med en AI. AI hjälper till att markera och diagnostisera de viktigaste problemen som upplevs i appen. Detta hjälper utvecklare att förbättra appens prestanda och förbättra användarupplevelsen.

Det finns också användbara AI-chatbots som kan hjälpa dig med frågor på begäran. Detta har utvidgats till vården. Patienter kan ställa frågor och få hjälp utan att behöva boka tid och vänta på tillgänglighet.

Anpassa inställningar

För yrkesverksamma som kör till jobbet kan det vara skillnaden mellan att komma i tid eller att vara sen för ett viktigt möte med hjälp av Google Maps eller Apple Maps. Det finns inte helikoptrar på himlen som noterar trafiken och uppskattar tiderna. Detta görs genom AI.

Apparna tittar på andra användares position och kan kartlägga trafiken på vägarna. Det kan också hjälpa dig att slå trafik genom att omdirigera till en snabbare rutt. Vissa navigeringsappar kommer till och med ihåg dina föredragna rutter för att föreslå rutter som passar dina preferenser.

AI, som i navigationsappar, hjälper dig att anpassa dina preferenser för att säkerställa en skräddarsydd upplevelse.

Förbättrade rekommendationer

På samma sätt som navigationsappar hjälper till att välja de bästa rutterna för dig använder detaljhandelsappar AI för att göra förbättrade rekommendationer. AI kan titta på vad du surfar eller köper och rekommendera liknande produkter. Detta hjälper återförsäljare att optimera försäljningen, och det hjälper också konsumenter att hitta saker som är relevanta för deras smak.

På samma sätt använder musikappar AI för att föreslå relaterade artister eller låtar som kan intressera dig. För många musikälskare är noggrannheten i dessa förslag skillnaden mellan att gå till Spotify, Google Play eller Apple Music.

Taligenkänning

Vissa bankappar använder AI för att identifiera uppringare efter rösten. När du hanterar en fråga sparar detta tid och säkerställer säkerheten för både den som ringer och banken.

Medan Siri och Alexa kanske inte vet vars röst talar, är förmågan att känna igen tal och kommunicera tillbaka också ett exempel på AI som används idag. Du kan fråga Siri nästan vad som helst, och svaren blir mer nyanserade över tiden. Detta hjälper också användare med tillgänglighetskrav att navigera online-världen. För synskadade användare öppnar Siri och Alexa internet för en bredare publik.

Det råder ingen tvekan om att AI kommer att fortsätta att integreras i fler appar eftersom dess användning är förstått och etablerat. De flesta appar som vi använder dagligen, från webbläsare, musikspelare, nätbank och navigering, har alla AI på något eller annat sätt. Det har hjälpt till att förbättra upplevelsen med appar och därmed med de tjänster de erbjuder med bekvämlighet.

Relaterade Artiklar

Back to top button