Hugo Barra går med på Facebook för att leda VR-teamet, bekräftar Zuckerberg

Hugo Barra, Hugo Barra Facebook, Hugo Barra ansluter sig till Facebook, Hugo Barra ansluter sig till Facebook VR, Mark Zuckerberg, Zuckerberg Oculus, Zuckerberg Oculus, Hugo Barra Oculus rift, Hugo Barra nyheter Hugo Barra ansluter sig till Facebook för att leda sina ansträngningar för Virtual Reality, Augmented Reality. (Källa: Mark Zuckerberg Facebook-sida)

Xiaomis tidigare globala vice ordförande Hugo Barra, som meddelade sin avgång från företaget tidigare i veckan, kommer att leda Facebooks VR-team, enligt ett meddelande från VD Mark Zuckerberg. Facebook-grundaren publicerade på sin sida om att Barra gick med i företagets VR-team.

”Jag är glad att Hugo Barra går med på Facebook för att leda alla våra virtual reality-insatser, inklusive vårt Oculus-team. Hugo är i Kina just nu, så här är vi tillsammans i VR. Det verkar passande, ”skrev Zuckerberg och delade en bild av dem två i en VR / AR-stil.

Titta på alla våra videor från Express Technology

I december hade Brendan Iribe, som var verkställande direktör för Facebooks Oculus, lämnat företaget. Vid tidpunkten för tillkännagivandet hade Reuters rapporterat att Iribe hade sagt att han skulle samarbeta med Facebooks teknologichef Mike Schroepfer för att hitta en ny ledare för Oculus. Men baserat på Zuckerbergs tillkännagivande ser det ut som att Barra kommer att ha en bredare roll än bara Oculus.

Facebook-grundarens inlägg tillägger, “Jag har känt Hugo länge, från och med när han hjälpte till att utveckla Android-operativsystemet, till de senaste åren har han arbetat på Xiaomi i Peking för att få innovativa enheter till miljoner människor. Hugo delar min uppfattning att virtuell och förstärkt verklighet kommer att bli nästa stora datorplattform. De gör det möjligt för oss att uppleva helt nya saker och vara mer kreativa än någonsin tidigare. Hugo kommer att hjälpa till att bygga den framtiden, och jag ser fram emot att ha honom i vårt team.”Betoningen på förstärkt verklighet kommer att bli intressant att titta på i framtiden.

Barra kommenterade också inlägget och sa: ”Tack, Mark! Jag kan inte vänta med att komma igång med att bygga den framtiden och gå med i laget snart. Det har varit en dröm för mig att arbeta i virtuell verklighet redan då AR / VR bara var figurer av science fiction; nu tar vi selfies i virtuella världar. ”

Läs också: Xiaomis Hugo Barra lämnar företaget, flyttar tillbaka till Silicon Valley

Hans kommentar tillägger: “Ser verkligen fram emot att göra just det på Facebook – ta VR-mainstream – arbeta med dig, Brendan, Mike Schroepfer och Oculus-teamet!”

Hugo Barra när han meddelade sin avgång i Xiaomi hade sagt att han skulle åka tillbaka till Silicon Valley, även om han kommer att fortsätta att vara en rådgivare till Xiaomi på obestämd tid.

I sitt Facebook-inlägg hade Barra skrivit ”Men det jag har insett är att de senaste åren av att leva i en sådan unik miljö har tagit en enorm vägtull på mitt liv och börjat påverka min hälsa. Mina vänner, vad jag anser vara mitt hem och mitt liv är tillbaka i Silicon Valley, som också ligger mycket närmare min familj. Att se hur mycket jag har lämnat efter mig de senaste åren är det klart för mig att det är dags att återvända.

Xiaomi har meddelat att senior vice president Xiang Wang nu kommer att leda de globala expansionsinsatserna för 2017.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button