Huaweis alternativa operativsystem kan kallas harmoni

Huaweis alternativa operativsystem kan kallas harmoni

Huawei har registrerat varumÀrket Harmony för smartphone- och PC-operativsystemet som det kan behöva anvÀnda om företaget inte kan hÀnga pÄ Android.

Som LetsGoDigital rapporterade första gĂ„ngen Ă€r ansökan, inlĂ€mnad till Europeiska unionens immaterialrĂ€ttsmyndighet, fortfarande under granskning, men i beskrivningen anges att den Ă€r för “Nedladdningsbara operativsystemsprogram; Inspelade operativsystemsprogram; Mobila operativsystem; Datoroperativsystem; Nedladdningsbara datorprogram och datoroperativsystem. “

Implikationen Ă€r att Harmony, om varumĂ€rket accepteras, kan fungera pĂ„ bĂ„de mobil- och datoroperativsystem. Detta pekar mot ett plattformsoberoende operativsystem pĂ„ samma sĂ€tt som AndromedaOS (eller Windows Core OS), som skulle “suddiga linjerna mellan mobil och stationĂ€r dator”, eller Googles Fuchsia OS, som enligt uppgift kommer att köras pĂ„ smartphones, surfplattor och Datorer, skulle det nĂ„gonsin slĂ€ppas.

Huaweis problem med Android hÀrrör frÄn handelskriget mellan USA och Kina som har stoppat (eller Ätminstone tillfÀlligt besvÀrade) amerikanska företag som Google frÄn att göra affÀrer med den kinesiska smartphonegiganten. Företaget har arbetat med ett alternativ till Android under en tid, vilket enligt VD Richard Yu skulle kunna lanseras sÄ snart som 2020. Trots detta kommer Huaweis flaggskepps Android-telefoner inklusive P30, Mate 20, Mate X, P Smart och Mate 10 enheter kommer fortfarande att fÄ Android Q-uppdateringen.

Huawei har ocksĂ„ ett annat operativsystem pĂ„ gĂ„ng, som marknadsförs i Kina som “Hongmeng”, men man tror att detta kommer att vara för Internet of Things-enheter och företaget har Ă€nnu inte beslutat “om Hongmeng ska utvecklas till ett smarttelefon-operativsystem Ă€nnu.” Med detta sagt Ă€r det möjligt att detta kan vara en felöversĂ€ttning, eftersom andra Huawei-chefer har sagt att företagets operativsystem kommer att vara “snabbare Ă€n Android”, en prestation som det skulle vara omöjligt att uppnĂ„ om det inte slĂ€pps pĂ„ smartphones.