Huaweis alternativa operativsystem kan kallas harmoni

Huawei har registrerat varumärket Harmony för smartphone- och PC-operativsystemet som det kan behöva använda om företaget inte kan hänga på Android.

Som LetsGoDigital rapporterade första gången är ansökan, inlämnad till Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet, fortfarande under granskning, men i beskrivningen anges att den är för “Nedladdningsbara operativsystemsprogram; Inspelade operativsystemsprogram; Mobila operativsystem; Datoroperativsystem; Nedladdningsbara datorprogram och datoroperativsystem. “

Implikationen är att Harmony, om varumärket accepteras, kan fungera på både mobil- och datoroperativsystem. Detta pekar mot ett plattformsoberoende operativsystem på samma sätt som AndromedaOS (eller Windows Core OS), som skulle “suddiga linjerna mellan mobil och stationär dator”, eller Googles Fuchsia OS, som enligt uppgift kommer att köras på smartphones, surfplattor och Datorer, skulle det någonsin släppas.

Huaweis problem med Android härrör från handelskriget mellan USA och Kina som har stoppat (eller åtminstone tillfälligt besvärade) amerikanska företag som Google från att göra affärer med den kinesiska smartphonegiganten. Företaget har arbetat med ett alternativ till Android under en tid, vilket enligt VD Richard Yu skulle kunna lanseras så snart som 2020. Trots detta kommer Huaweis flaggskepps Android-telefoner inklusive P30, Mate 20, Mate X, P Smart och Mate 10 enheter kommer fortfarande att få Android Q-uppdateringen.

Huawei har också ett annat operativsystem på gång, som marknadsförs i Kina som “Hongmeng”, men man tror att detta kommer att vara för Internet of Things-enheter och företaget har ännu inte beslutat “om Hongmeng ska utvecklas till ett smarttelefon-operativsystem ännu.” Med detta sagt är det möjligt att detta kan vara en felöversättning, eftersom andra Huawei-chefer har sagt att företagets operativsystem kommer att vara “snabbare än Android”, en prestation som det skulle vara omöjligt att uppnå om det inte släpps på smartphones.

Relaterade Artiklar

Back to top button