Huawei svarar: Detta hänvisar kunder, det är inte rosa!

p30, pro

Sent i går kväll bröt Google sin tystnad, och Huawei sa att det tvingades stänga av det från Googles Android-tjänster efter ett amerikanskt regeringsbeslut.

För det kinesiska samhället betyder det betydande komplikationer. Det förlorar åtkomst till Android-uppdateringar samt Googles mjukvarutjänster. Huawei skickade ett uttalande till oss, som dock öppnar dörren för fler frågor än det svarar på.

Huawei: Vi hjälpte Android, vi tar hand om kunderna

Huawei har gjort ett betydande bidrag till den globala tillväxten av Android-operativsystemet. Som en av dess viktigaste globala partner har vi arbetat för att bygga ett ekosystem till förmån för användare och branschen som helhet. Eftersom Android är en öppen källkodsplattform kommer vi att fortsätta tillhandahålla säkerhetsuppdateringar samt kundservice för alla befintliga kunder. Detta åtagande omfattar alla Huawei- och Honor-smarttelefon- och surfplattamodeller som har lanserats och sålts hittills,Företaget kommenterade TECHBYTE.

Huawei kommer att fortsätta bygga ett säkert och hållbart programvaruekosystem. Vårt mål är att ge alla våra kunder den bästa användarupplevelsen,“Han lägger till. Det är ännu inte klart om Huawei kommer att distribuera sin reservplan i form av sitt eget operativsystem.

Jag har en Huawei. Vad händer nu?

Företaget gör allt för att försäkra kunder som har köpt sin utrustning att allt är i ordning, åtminstone för tillfället. Uttalandet från Google, som också försöker lugna ägarna till Huawei-enheter, hade samma avgift.

Huawei dock specificerade intehur han planerar att skicka säkerhetsuppdateringar. Tillverkare har tillgång till vissa, men absolut inte alla, säkerhetsuppdateringar genom Android Open Source Project (AOSP). För Huawei betyder detta återigen stora komplikationer som säkerhetsuppdateringar måste godkänna, resp. certifierar Google själv.

Företaget också kommenterade inte om befintliga enheter skulle få en uppdatering till den nya Android eller stanna kvar på samma version tills situationen är löst.

Huawei har dock bekräftat att morgondagens presskonferens, där den kommer att presentera nya Honor 20 och Honor 20 Pro, kommer att äga rum som planerat. Vi vet dock inte om dessa enheter kommer att påverkas av förbudet eller inte. Vi får reda på det redan den 21 maj, TECHBYTE kommer att vara på plats.

Relaterade Artiklar

Back to top button