Huawei säger att 90-dagars fördröjning av USA: s förbud inte kommer att ha någon inverkan

Huawei, Huawei 90 dagar, Huawei USA-förbud, Huawei-mobiltelefoner, Huawei-prestanda Huawei svartlistades i USA i maj och har lagts till i ”Entity list”, vilket innebär att Huawei faktiskt har förbjudits att göra affärer med amerikanska företag.

Huawei roterande ordförande Eric Xu sa att USA: s 90-dagars utestängning inte har haft någon inverkan på företaget och att situationen inte är så dålig som företaget förutspådde. Företaget uppskattar en inverkan på cirka 10 miljarder dollar på försäljningen av smarta enheter.

Tidigare i år hade VD och grundare Ren ZhengFei uppskattat en total förlust på 30 miljarder dollar av de totala intäkterna, vilket förväntades växa till cirka 130 miljarder dollar jämfört med förra årets intäkter på cirka 100 miljarder dollar. Fei pratade dock inte om smarta enheter separat. Men för att ge ett perspektiv var Huaweis förra årets intäkter från konsumentverksamhet, som till stor del består av smartphones, 50,9 miljarder dollar.

Huawei svartlistades i USA i maj och har lagts till i ‘Entity list’, vilket innebär att Huawei har förbjudits att göra affärer med amerikanska företag, inklusive Google, Qualcomm, Intel, etc. Den 19 augusti 2019 sista deadline på 90 -dagars fördröjning har nu förlängts till 19 november 2019.

”Nu är situationen mycket bättre än vi hade förutsagt. Nu förväntar vi oss effekten av cirka 10 miljarder dollar för endast smarta enheter, säger Xu. ”90-dagars förlängning har inte haft någon inverkan på Huawei. Vi hade redan vant oss vid att leva och arbeta med anti-etableringsfriktioner. Vi tror också att det inte är mycket troligt att Huawei befrias från ett sådant fungerande tillstånd, ”tillade han.

Läs också: Huawei lanserar Ascend 910-processor, MindSpore AI-ramverk för företag

Huawei står inför sanktioner mitt i handelskriget mellan USA och Kina och förlängningen av tidsfristen på 90 dagar är en tillfällig lättnad. Men Xu sa att Huawei som företag och dess anställda är helt beredda att arbeta med en sådan miljö under lång tid. Huawei har utvecklat sitt eget Harmony OS, som har utformats för att fungera över plattformar som smarta TV-apparater, surfplattor, smartklockor etc. Men företaget har klargjort att det inte är ett alternativ till Android.

Huawei är världens största tillverkare av telekommunikationsutrustning och den näst största tillverkaren av smarttelefoner globalt. När det gäller 5G-försöken i Indien, är regeringen ännu inte beslutad om Huawei tillåter 5G-försök. Samtidigt rapporterade ET att stora telekomföretag som Bharti Airtel, Vodafone, Reliance Jio kunde ge ett pass till det kinesiska företaget när det gäller kärnelement i deras 5G-nätverk.

Ansvarsfriskrivning: Författaren är i Shenzhen, Kina som deltar i Huawei AI Chip och New Open Source Computing Framework-lanseringskonferens på inbjudan från Huawei India

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button