Huawei revs upp Android-ersättare när amerikanska trottoarkanter slår telefonförsäljningen

huawei, huawei us försäljning, huawei operativsystem, huawei android, huawei google, huawei nya telefoner

Huawei Technologies Co. introducerade en mer polerad och expansiv iteration av sitt HarmonyOS, operativsystemet som utvecklas för att ersätta Android och hjälpa Kinas största teknikföretag att navigera i alltmer stränga amerikanska sanktioner. Det tillkännagav också planer på att erbjuda programvaran för andra telefontillverkare att sätta på sina enheter.

Tala vid Huawei Developer Conference i Dongguan, konsumentgruppschef Richard Yu sa att Huawei kommer att ha betaversioner av HarmonyOS 2.0 tillgängliga för smarta TV-apparater, klockor och bilinfotainment-system från och med idag, följt av smartphones i december.

Huaweis tonhöjd till utvecklare kretsade kring den öppna, säkra och distribuerade karaktären hos det senaste operativsystemet, vilket gör det enkelt att distribuera över enheter och skärmstorlekar. De första telefonerna för att stödja det kan förväntas nästa år, tillade Yu. I en värld som alltmer delas upp mellan USA och Kina, presenterade Huawei HarmonyOS som ett potentiellt operativsystem för sin hemmamarknad.

Världens största smarttelefontillverkare medgav att amerikanska trottoarkanter på sin chiptillförsel har påverkat smartphonetransporter, som var 105 miljoner enheter under första halvåret 2020 efter att ha nått 240 miljoner år 2019, enligt företagsdata. Yu fokuserade fortfarande på att utöka ekosystemet för Huawei Mobile Services, som nu räknar 1,8 miljoner utvecklare och 490 miljoner aktiva användare. Det stöder nu ungefär 96 000 appar och är det tredje största mobila ekosystemet efter Apple Inc.: s iOS och Googles Android, enligt Yu.

Det utmanade kinesiska företaget har kämpat för sin överlevnad efter att Trump-administrationen infört en serie sanktioner som avskärde Huawei från sina kunder och leverantörer. Huawei var tvungen att använda sina lager av komponenter för att tillverka produkter från basstationer till smartphones. Efter den 15 september kommer den att förlora nästan all tillgång till partners som Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., som har tillverkat Huaweis Kirin-processorer. Kirin-chips har tidigare konkurrerat starkt mot Qualcomm Inc.: s Snapdragon-kisel och Huawei har investerat stort i att utveckla sina trådlösa 5G-lösningar.

Utan förmågan att producera eller skaffa komponenter till sina egna smartphones ser företagets mobila verksamhet ut i fara, men det hindrar inte det från att aktivt utveckla och utvidga HarmonyOS som ett långsiktigt alternativ till den dominerande duon av amerikanska mobilplattformar.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

Relaterade Artiklar

Back to top button