Huawei P40 Pro sägs ha 10x optisk zoom: rapport

Enligt en rapport kommer den kinesiska jätten Huawei att uppgradera sitt kommande flaggskepp Huawei P40 Pro-kameror med 10x optisk zoom. Enheten kommer att ha en periskoplins för samma, vilket industrin analytiker Ming-Chi Kuo hävdar i en forskningsnot.

Huawei P40 Pro sägs komma med ett nytt 8MP periskopzoomobjektiv med en f / 4.0-bländare. Den vanliga P40 förväntas å andra sidan ha en 5x optisk zoomkamera, precis som Huawei P30 Pro.

Till att börja med använde P30 Pro’s periskopskamera ett prisma för att reflektera ljus på linserna. Men P40 Pro sägs erbjuda både spegel och prisma för att uppnå ett utökat synfält och högre 10x optisk zoomfunktion. Den vanliga P40, tillsammans med avancerade Nova-, Honor- och Mate-serietelefoner från företaget, kanske inte använder den nya tekniken för zoom, säger analytikern.

Nu har företagets VD Richard Yu redan bekräftat lanseringen av Huawei P40 för mars 2020 i Paris. Han har också förtydligat att telefonen kommer att släppas utan Googles stöd på grund av att den svartlistades av den amerikanska regeringen tidigare i år.

För de som inte är medvetna var Huawei svartlistad i maj av USA: s president Donald Trump över nationella säkerhetsproblem med hänvisning till att företaget hade nära band med den kinesiska regeringen. Medan Huawei nekade alla anklagelser kommer det inte att kunna licensiera Android från Google. Företaget kommer fortfarande att kunna använda open source-versionen av Android men det kommer inte att ha stöd för Googles mobiltjänster och licensierade appar som Google Maps, YouTube och mer.

Dessutom har Ming-Chi Kuo också förutspått att Huawei P40-serien kommer att börja mellan CNY 4000 och CNY 5000 (cirka Rs. 40.500 till Rs. 50.700). Om det är sant kan telefonen sälja bra, även på icke-kinesiska marknader. Hur som helst, låt oss vänta på evenemanget med exakt information. Fram till dess, håll ögonen öppna för fler uppdateringar.

Relaterade Artiklar

Back to top button