Huawei P40 Pro Render visar keramisk rygg och 5 kameror

Render från Evan Blass på Twitter har gett oss den bästa idén om vad den kinesiska smarttelefontillverkaren Huaweis nästa flaggskeppsenhet kommer att bli.

P40 Pro, uppföljaren till P30 Pro, har en slående kamerabump med fem kameror. Enligt en rapport från 91mobiles kommer installationen med fem kameror att innehålla en 64MP Sony IMX686 primär sensor, OIS, en 20MP ultravinkelvinkelobjektiv, en 12MP perifop teleobjektiv, makrolins och en Time of Flight-sensor.

Framsidan av telefonen ser ut som Samsungs Galaxy S10, med ett skår på vänster sida för två selfie-kameror. Blass twittrade också att telefonen kommer att ha en keramisk rygg snarare än en glas, en annan likhet med Galaxy S10 +.

Till höger om enheten finns en strömbrytare och fysiska volymknappar, som skjuter de kontroversiella virtuella knapparna som var på sidan av Mate 30 Pro, medan det finns en USB-C-port för nedladdning på nedre kanten.

P40 Pro är inte den enda nya telefonen som Huawei tar ut. Förutom förväntade billigare P40- och P40 Lite-modeller föreslår rapporter från en kinesisk nyhetswebbplats Yesky att en mindre version av sin Mate X-smartphone kommer att säljas i Kina från mars. Mate Xs ryktas vara billigare än sin föregångare, men har samma storlek på skärmen, vilket innebär att Huawei kommer att raka av ramarna för att göra den vikbara skärmen så framträdande som möjligt.

Precis som Huaweis tidigare generation enheter är det osannolikt att USA kommer att få dessa smartphones. Det är också osannolikt att telefonerna kommer att få Googles app-svit efter att Trump-administrationen förbjöd amerikanska företag att göra affärer med den kinesiska tillverkaren.

Relaterade Artiklar

Back to top button