Huawei P40 Pro Render visar keramisk rygg och 5 kameror

Huawei P40 Pro Render visar keramisk rygg och 5 kameror

Render frÄn Evan Blass pÄ Twitter har gett oss den bÀsta idén om vad den kinesiska smarttelefontillverkaren Huaweis nÀsta flaggskeppsenhet kommer att bli.

P40 Pro, uppföljaren till P30 Pro, har en slÄende kamerabump med fem kameror. Enligt en rapport frÄn 91mobiles kommer installationen med fem kameror att innehÄlla en 64MP Sony IMX686 primÀr sensor, OIS, en 20MP ultravinkelvinkelobjektiv, en 12MP perifop teleobjektiv, makrolins och en Time of Flight-sensor.

Framsidan av telefonen ser ut som Samsungs Galaxy S10, med ett skÄr pÄ vÀnster sida för tvÄ selfie-kameror. Blass twittrade ocksÄ att telefonen kommer att ha en keramisk rygg snarare Àn en glas, en annan likhet med Galaxy S10 +.

Till höger om enheten finns en strömbrytare och fysiska volymknappar, som skjuter de kontroversiella virtuella knapparna som var pÄ sidan av Mate 30 Pro, medan det finns en USB-C-port för nedladdning pÄ nedre kanten.

P40 Pro Àr inte den enda nya telefonen som Huawei tar ut. Förutom förvÀntade billigare P40- och P40 Lite-modeller föreslÄr rapporter frÄn en kinesisk nyhetswebbplats Yesky att en mindre version av sin Mate X-smartphone kommer att sÀljas i Kina frÄn mars. Mate Xs ryktas vara billigare Àn sin föregÄngare, men har samma storlek pÄ skÀrmen, vilket innebÀr att Huawei kommer att raka av ramarna för att göra den vikbara skÀrmen sÄ framtrÀdande som möjligt.

Precis som Huaweis tidigare generation enheter Àr det osannolikt att USA kommer att fÄ dessa smartphones. Det Àr ocksÄ osannolikt att telefonerna kommer att fÄ Googles app-svit efter att Trump-administrationen förbjöd amerikanska företag att göra affÀrer med den kinesiska tillverkaren.