Huawei Mate X lanseras i Kina den 15 november

Huawei Mate X lanseras i Kina den 15 november

Huaweis hopfÀllbara smartphone, Mate X, kommer att sÀljas nÀsta mÄnad för 6 999 yuan (cirka 2 400 dollar).

Som rapporterats av Sina Online meddelade Huawei Mate X och en 5G-version av företagets Mate 30 Pro vid ett pressevenemang i Kina. Mate X kommer att ha ett 4500 mAh batteri, som enligt uppgift kan laddas till 85 procent pÄ 30 minuter med företagets 55W snabbladdningsutrustning och stöder dubbla 5G-nÀtverk. Telefonen drivs av Kirin 980-processorn och ett Barong 5000-modem i motsats till den nyare Kirin 990-processorn som finns i Mate 30 Pro. Huawei valde ocksÄ generösa 8 GB RAM och 512 GB lagringsutrymme.

AnvÀndningen av ett Àldre chip beror pÄ att Mate X har en lÀngre utvecklingscykel sedan det tillkÀnnagavs först med ett lanseringsdatum i mitten av 2019 i Ätanke. Sedan dess har Mate X försenats tvÄ gÄnger: en gÄng efter den första iterationen började Samsung Galaxy Fold gÄ sönder, och igen av otydliga skÀl, men troligtvis i samband med företagets separering med Googles tjÀnster pÄ grund av den svarta listan som den amerikanska regeringen placerade pÄ Huawei .

I Kina kommer enheten att börja sĂ€ndas den 15 november, men det finns inget ord Ă€nnu om det kommer till Europa efter det och en amerikansk lansering Ă€r fortfarande osannolik för tillfĂ€llet. I ett uttalande sa Huawei att “strategin bygger pĂ„ operatörernas 5G-lansering i olika regioner. Hittills har Huawei gjort Huawei Mate X tillgĂ€nglig pĂ„ den kinesiska marknaden den 15 november. En global lanseringsplan Ă€r under granskning.”

Företaget anvĂ€nde ocksĂ„ evenemanget för att tillkĂ€nnage att det sĂ„lde 200 miljoner smartphones 2019 och nĂ„dde milstolpen 64 dagar tidigare Ă€n 2018. Även om det Ă€r imponerande beror dessa siffror troligen pĂ„ flaggskeppsenheterna Mate 20 Pro och P30 Pro. Med Mate 30 Pro fortfarande otillgĂ€nglig i Europa kommer företagets sanna test att komma under 2020 – om inte en överenskommelse trĂ€ffas mellan USA: s regering och det kinesiska konglomeratet.