Huawei Mate 30 Line-Up Läckor

Kampanjbilder av Huaweis kommande Mate-serie, bestående av Mate 30, Mate 30 Lite och Mate 30 Pro i både en standard- och en Porsche Design har läckt ut bara några dagar innan lanseringen den 19 september. Bilderna delades av Evan Blass, känd på Twitter som @EVLeaks.

De läckta bilderna visar Mate 30 Pro med ett skår på toppen av en böjd skärm som sträcker sig runt enhetens sidor. På baksidan finns en cirkulär kamerautskärning som omsluter fyra sensorer, och även om det ännu är oklart vilken uppsättning Huawei kommer att ha på sitt senaste flaggskepp, föreslår en tweet från läckaren ‘Ice universe’ att det kan vara två 40MP-sensorer, en 8MP-sensor och en flygsensor.

Den vanliga Mate 30 verkar ha en mindre skåra, men ser annars mycket ut som Pro-versionen förutom att den inte har en skärm som böjer sig runt kanterna på handenheten. Det verkar också som om Mate 30 (och förmodligen Mate 30 Pro) stöder dual-SIM-funktionalitet och 5G-anslutning på grund av de två signalikonerna längst upp till vänster på skärmen.

Vi förväntar oss att kameran inte kommer att vara lika skicklig som den på Mate 30 Pro, men ännu har det inte funnits några tillförlitliga läckor som visar enhetens baksida.

Mate 30 Lite har en särskilt annorlunda design. Istället för hack, finns det en holepunch selfie-kamera längst upp till vänster på skärmen och en något större “haka” längst ner. På baksidan finns en fingeravtrycksscanner – vilket sannolikt betyder att det inte finns någon inbyggd scanner som den som finns på Huaweis andra enheter som P30, Mate 20 Pro eller konkurrerande kinesiska smartphones som OnePlus 7 Pro – samt en fyrkantig kamera array.

Blass uppgav på Twitter att Mate 30 Lite “är samma som den nyligen släppta nova 5i Pro.” Nova 5i Pro kom ut i juli och drivs av Kirin 810-chipset, snarare än Kirin 990-chipset som tillkännagavs på IFA 2019 och förväntas i Mate 30-serien.

Slutligen ser Porsche Design of the Mate 30 Pro ut som att den lägger till svart eller rött läder på baksidan och ersätter den cirkulära kameran med en kvadratisk grupp. Prisinformation är fortfarande otillgänglig men kommer att meddelas nästa vecka.

Separat från designen kommer den anmärkningsvärda kvaliteten på Mate-smartphones att vara deras brist på tillgång till kommersiell Android. Huawei förväntas lansera dessa enheter utan Play Store eller populära Google-appar som Maps eller YouTube på grund av Trump-administrationens handelsförbud. Även om det kinesiska företaget klarar sig bra i sitt hemland kommer det att bli intressant att se hur kunder reagerar på en telefon utan tillgång till de nästan allestädes närvarande Google-tjänsterna de är vana vid.

Mate 30-enheterna förväntas köra operativsystemet Android med öppen källkod, med EMUI 10 i lager. Huawei har varit cagey om sitt eget operativsystem för flera plattformar, HarmonyOS, även om många av funktionerna i EMUI 10 (som appskalning över plattformar och överföring av filer från en enhet till en annan) verkar mer i linje med vad HarmonyOS lovar.

Handelsförbudet påverkar inte bara Huaweis smartphones, utan också deras bärbara dators tillgång till Windows eftersom Microsoft är ett amerikanskt företag. I Kina har tre listor dykt upp för MateBook 13, MateBook 14 och MateBook X Pro – som alla kör Linux.

Relaterade Artiklar

Back to top button