Huawei Mate 30 Line-Up LĂ€ckor

Huawei Mate 30 Line-Up LĂ€ckor

Kampanjbilder av Huaweis kommande Mate-serie, bestÄende av Mate 30, Mate 30 Lite och Mate 30 Pro i bÄde en standard- och en Porsche Design har lÀckt ut bara nÄgra dagar innan lanseringen den 19 september. Bilderna delades av Evan Blass, kÀnd pÄ Twitter som @EVLeaks.

De lĂ€ckta bilderna visar Mate 30 Pro med ett skĂ„r pĂ„ toppen av en böjd skĂ€rm som strĂ€cker sig runt enhetens sidor. PĂ„ baksidan finns en cirkulĂ€r kamerautskĂ€rning som omsluter fyra sensorer, och Ă€ven om det Ă€nnu Ă€r oklart vilken uppsĂ€ttning Huawei kommer att ha pĂ„ sitt senaste flaggskepp, föreslĂ„r en tweet frĂ„n lĂ€ckaren ‘Ice universe’ att det kan vara tvĂ„ 40MP-sensorer, en 8MP-sensor och en flygsensor.

Den vanliga Mate 30 verkar ha en mindre skÄra, men ser annars mycket ut som Pro-versionen förutom att den inte har en skÀrm som böjer sig runt kanterna pÄ handenheten. Det verkar ocksÄ som om Mate 30 (och förmodligen Mate 30 Pro) stöder dual-SIM-funktionalitet och 5G-anslutning pÄ grund av de tvÄ signalikonerna lÀngst upp till vÀnster pÄ skÀrmen.

Vi förvÀntar oss att kameran inte kommer att vara lika skicklig som den pÄ Mate 30 Pro, men Ànnu har det inte funnits nÄgra tillförlitliga lÀckor som visar enhetens baksida.

Mate 30 Lite har en sĂ€rskilt annorlunda design. IstĂ€llet för hack, finns det en holepunch selfie-kamera lĂ€ngst upp till vĂ€nster pĂ„ skĂ€rmen och en nĂ„got större “haka” lĂ€ngst ner. PĂ„ baksidan finns en fingeravtrycksscanner – vilket sannolikt betyder att det inte finns nĂ„gon inbyggd scanner som den som finns pĂ„ Huaweis andra enheter som P30, Mate 20 Pro eller konkurrerande kinesiska smartphones som OnePlus 7 Pro – samt en fyrkantig kamera array.

Blass uppgav pĂ„ Twitter att Mate 30 Lite “Ă€r samma som den nyligen slĂ€ppta nova 5i Pro.” Nova 5i Pro kom ut i juli och drivs av Kirin 810-chipset, snarare Ă€n Kirin 990-chipset som tillkĂ€nnagavs pĂ„ IFA 2019 och förvĂ€ntas i Mate 30-serien.

Slutligen ser Porsche Design of the Mate 30 Pro ut som att den lÀgger till svart eller rött lÀder pÄ baksidan och ersÀtter den cirkulÀra kameran med en kvadratisk grupp. Prisinformation Àr fortfarande otillgÀnglig men kommer att meddelas nÀsta vecka.

Separat frĂ„n designen kommer den anmĂ€rkningsvĂ€rda kvaliteten pĂ„ Mate-smartphones att vara deras brist pĂ„ tillgĂ„ng till kommersiell Android. Huawei förvĂ€ntas lansera dessa enheter utan Play Store eller populĂ€ra Google-appar som Maps eller YouTube pĂ„ grund av Trump-administrationens handelsförbud. Även om det kinesiska företaget klarar sig bra i sitt hemland kommer det att bli intressant att se hur kunder reagerar pĂ„ en telefon utan tillgĂ„ng till de nĂ€stan allestĂ€des nĂ€rvarande Google-tjĂ€nsterna de Ă€r vana vid.

Mate 30-enheterna förvÀntas köra operativsystemet Android med öppen kÀllkod, med EMUI 10 i lager. Huawei har varit cagey om sitt eget operativsystem för flera plattformar, HarmonyOS, Àven om mÄnga av funktionerna i EMUI 10 (som appskalning över plattformar och överföring av filer frÄn en enhet till en annan) verkar mer i linje med vad HarmonyOS lovar.

Handelsförbudet pĂ„verkar inte bara Huaweis smartphones, utan ocksĂ„ deras bĂ€rbara dators tillgĂ„ng till Windows eftersom Microsoft Ă€r ett amerikanskt företag. I Kina har tre listor dykt upp för MateBook 13, MateBook 14 och MateBook X Pro – som alla kör Linux.