Huawei lanserar Kirin 990-chipset med inbyggt 5G-modem

Huawei presenterade idag Kirin 990-chipsetet med ett inbyggt 5G-modem, som kommer att driva Huaweis nästa generation smartphones – inklusive den kommande Mate 30.

7nm-processorn kommer att erbjuda en maximal nedladdningshastighet på 2,3Gbps och en uppladdningshastighet på 1,25Gbps över en 5G-anslutning, säger företaget på IFA i Berlin. Att packa modemet och processorn i ett chip gör smartphones mer energieffektiva och ger mer utrymme för större telefonbatterier, säger Huawei.

I sitt pressmeddelande sa Huawei att chipsetets artificiella intelligens är tillräckligt sofistikerad för att välja de enskilda pixlarna runt ett rörligt objekt i en video, som sedan kan transponeras på olika bakgrunder och ha olika effekter lagrade över den, till exempel bokeh. Det möjliggör också minskning av bildbrusreducering på DSLR-nivå på smartphonefoton.

Kirin 990 stöder inte millimeter-våg (mmWave) 5G eftersom den tekniken mest används i USA, där Huawei effektivt har förbjudits av Trump-administrationen. Istället använder Kirin 990 sub-6GHz 5G.

Huawei tillkännagav också en ny Bluetooth-chipset och FreeBuds 3 trådlösa hörlurar.

FreeBuds 3 har aktiv brusreducering, upp till 15 dB minskning, som kan justeras för varje användare på en smartphone. Huawei har också en ny design för sin mikrofonkanal, som tänker minska vindens buller och göra dina telefonsamtal tydligare.

Hörlurarna har en 14 mm drivrutin, 190 ms latens, vilket kommer att vara en välsignelse för mobila spelare och en fyra timmars batteritid på en laddning (med 20 timmars maximal batteritid när den hålls i fodralet.)

Inuti dessa hörlurar finns företagets Kirin A1, ett Bluetooth-lågenergichip som är utformat för bärbara datorer. Huawei säger att Kirin A1 kommer att erbjuda lägre latens och strömförbrukning än vad som erbjuds av andra företag, samt stödja högupplöst ljud.

Relaterade Artiklar

Back to top button