Huawei lanserar Kirin 990-chipset med inbyggt 5G-modem

Huawei lanserar Kirin 990-chipset med inbyggt 5G-modem

Huawei presenterade idag Kirin 990-chipsetet med ett inbyggt 5G-modem, som kommer att driva Huaweis nĂ€sta generation smartphones – inklusive den kommande Mate 30.

7nm-processorn kommer att erbjuda en maximal nedladdningshastighet pÄ 2,3Gbps och en uppladdningshastighet pÄ 1,25Gbps över en 5G-anslutning, sÀger företaget pÄ IFA i Berlin. Att packa modemet och processorn i ett chip gör smartphones mer energieffektiva och ger mer utrymme för större telefonbatterier, sÀger Huawei.

I sitt pressmeddelande sa Huawei att chipsetets artificiella intelligens Àr tillrÀckligt sofistikerad för att vÀlja de enskilda pixlarna runt ett rörligt objekt i en video, som sedan kan transponeras pÄ olika bakgrunder och ha olika effekter lagrade över den, till exempel bokeh. Det möjliggör ocksÄ minskning av bildbrusreducering pÄ DSLR-nivÄ pÄ smartphonefoton.

Kirin 990 stöder inte millimeter-vÄg (mmWave) 5G eftersom den tekniken mest anvÀnds i USA, dÀr Huawei effektivt har förbjudits av Trump-administrationen. IstÀllet anvÀnder Kirin 990 sub-6GHz 5G.

Huawei tillkÀnnagav ocksÄ en ny Bluetooth-chipset och FreeBuds 3 trÄdlösa hörlurar.

FreeBuds 3 har aktiv brusreducering, upp till 15 dB minskning, som kan justeras för varje anvÀndare pÄ en smartphone. Huawei har ocksÄ en ny design för sin mikrofonkanal, som tÀnker minska vindens buller och göra dina telefonsamtal tydligare.

Hörlurarna har en 14 mm drivrutin, 190 ms latens, vilket kommer att vara en vÀlsignelse för mobila spelare och en fyra timmars batteritid pÄ en laddning (med 20 timmars maximal batteritid nÀr den hÄlls i fodralet.)

Inuti dessa hörlurar finns företagets Kirin A1, ett Bluetooth-lÄgenergichip som Àr utformat för bÀrbara datorer. Huawei sÀger att Kirin A1 kommer att erbjuda lÀgre latens och strömförbrukning Àn vad som erbjuds av andra företag, samt stödja högupplöst ljud.