Huawei lanserar EMUI 10, P30-serien för att få betaversion först den 8 september

Huawei, Huawei EMUI 10, EMUI 10, Huawei EMUI 10 lansering, Huawei EMUI 10 funktioner, EMUI 10 lansering, EMUI 10 funktioner, EMUI 10 beta, Huawei EMUI 10 beta, Huawei P30-serien Huaweis EMUI10-användargränssnitt kommer att medföra några stora förändringar inklusive mörkt läge, distribuerad teknik som stöder HD-videosamtal och mer. (Representationsbild: Huawei P30 Pro)

Huawei släppte officiellt EMUI 10-användargränssnittet vid Huawei Developers Congress som hölls i Dongguan, Kina. Smartphone-tillverkaren kommer att tillhandahålla betaversionen av EMUI 10 till Huawei P30-serien för intern testning från 8 september. Därefter kommer den att skickas till Mate 20-serien senare.

I EMUI 10 sa Huawei att de kommer att medföra några stora förändringar för att ge en ny användargränssnittsupplevelse. Några av ändringarna inkluderar ett systemomfattande mörkt läge. Bortsett från detta kommer den senaste uppdateringen också med distribuerad teknik som stöder HD-videosamtal mellan flera enheter. Användare kommer att kunna ringa ljud- och videosamtal var de än befinner sig.

Företaget sa att EMUI 10-användare vid ett inkommande samtal kan välja att svara med hjälp av en smart högtalare. Vid ett videosamtal kan användarna svara på det med hjälp av en TV, fordonsmonterad enhet eller till och med skicka ett realtidsvideoflöde från en drönare. På jobbet sa företaget att en smartphone och dator kan dela skärmar så att data enkelt kan utbytas genom att dra och släppa med hjälp av distribuerad teknik.

Företaget sa att de senaste åren har investerat mycket i EMUI FoU och hävdar att de har höjt systemets prestanda, infört GPU Turbo-teknik för att förbättra grafikens effektivitet med 60 procent. Det hävdar också att Link Turbo-nätverkets aggregeringsteknik gör det möjligt för Huawei-smartphones att få åtkomst till flera nätverk som 4G och WiFi för nätverkshastighet 70 procent snabbare än att bara använda 4G.

Andra innovationer som EROFS superfilsystem förbättrar Androids slumpmässiga läsning med 20 procent, och Ark Compiler mjukar också tredjepartsapplikationer med 60 procent.

Läs också | Huaweis flaggskepp Mate 30-serien kan lanseras den 19 september i Europa

Enligt Huawei används EMUI för närvarande av över 500 miljoner dagliga aktiva användare i 216 länder. Den stöder 77 språk. Företaget förväntar sig att EMUI 10 kommer att nå 150 miljoner användare när den rullas ut för Mate 30-serien.

För att komma ihåg, i sin senaste utvecklarkonferens, presenterade Huawei också sitt eget operativsystem för smartphones som heter Harmony, i ett försök att säkerställa ett alternativt operativsystem för sin smarttelefonverksamhet mot den amerikanska regeringens klämma på den Shenzen-baserade teknikjätten.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button