Huawei kommer att drabbas: Sanktioner kommer att kosta 20 miljarder euro per år

Huawei P30Huawei P30 (FOTO av Lukáš Zachar)

Effekten av handelskriget kan markera den kinesiska tillverkaren av konsumentelektronik lika mycket som dess försäljning i år kommer att minska med flera miljarder euro. Som han hävdar sig själv Ren Zhengfei, grundaren av företaget Huawei, de påstås underskatta situationen och nu får de allvarliga konsekvenser.

Detta följer av information från nyhetswebbplatsen Reuters, som i sin artikel hänvisar direkt till boss ord jätte.

Effekten av amerikanska sanktioner och den svarta listan sägs kosta Huawei i år märkbar nedgång förtjänst. Du borde vara runt 100 miljarder dollar, vilket är ungefär 90 miljarder euro. Samma siffror förväntas dock nästa år, då de skulle förlora en lika stor del av den nuvarande försäljningen.

Så hur många euro kostar amerikanska sanktioner sannolikt? När vi tar hänsyn till analytikernas uppskattningar talar vi om 20 miljarder. Men tillsammans, en gång så mycket, dvs. cirka 40 miljarder euro.

Intresset för telefoner kommer att minska

Enligt Reno Zhengfei kommer övergången från ett operativsystem till ett annat att leda till att smartphones minskar till cirka 40 procent. Människor är bara inte säkra och det är därför de börjar leta efter konkurrens. Men situationen kunde redan i slutet av 2020 stabilisera.

Huawei VD säger underskattad inverkan av USA: s förbud, ser intäktsnedgång https://t.co/3rLGR2cBwr pic.twitter.com/PB9QMceAmT

– Reuters toppnyheter (@Reuters) 17 juni 2019

Om meddelas ARK OS erbjuder något för Android har inte och tillåta användare att installera Android-applikationer kan ha en ganska rosig framtid framför sig. Många användare överväger att byta till ett nytt operativsystem. Till och med vår senaste undersökning avslöjade att det inte skulle ha några problem med det upp till 84 procent intervjuade slovaker.

Relaterade Artiklar

Back to top button