Huawei hänvisar Google: Ge oss en fullständig Android, annars byter vi till Harmony OS

Huawei är upptagen med att förbereda införandet av den nya toppmodellen Huawei Mate 30 Pro. Hela föreställningen kommer att följas noga av alla intresserade parter och fans eller konkurrenter i företaget. Varför? Vi fick nyligen veta att Mate 30 Pro inte erbjuder applikationer från Google.

Det kinesiska företaget har sedan maj kämpat med en order från USA: s president Donald Trump, som förbjuder amerikanska företag att handla med eller licensiera Huawei. Ett av de företag som måste följa denna förordning är och Google. Google-företag beviljar licenser, tack vare vilka tillverkare i sina anläggningar kan installera Googles applikationer och tjänster. Tyvärr, Huawei sådan har ännu inte fått någon licens för Mate 30 Pro och det ser ut som att han inte ens kommer in i showen.

Så Huawei har 2 alternativ. Han kan distribuera sin egen Harmony OSvilket är ett slags Android utan Googles tjänster eller öppen källkod Android 10 (AOSP)också utan appar från Google. Med tanke på att Harmony OS skulle vara ett stort åtagande för företaget, fick det kinesiska företaget bara möjlighet att använda det Android 10. Det har dock fortfarande några kommentarer för Google.

Huawei-chef: Ge oss Android, annars flyttar vi till Harmony OS

Under IFA 2019, där Huawei introducerade det nya Kirin 990-chipsetet, de nya Huawei FreeBuds 3-hörlurarna eller de nya färgerna för P30 Pro, kunde flera utvalda nyhetsredskap vittna om företagets högsta chefer. Även om TECHBYTE fick chansen att prata med Benjamin Wang, ansvarig för Kirin 990-chipsetet, för vilket vi tackar Huawei, var intervjun med VD mycket mer intressant. Richard Yu.

Google hänvisade till följande: “Hittills har Huawei haft en mycket bra och nära relation med Google. Men om det inte ändrar sin position, vilket går hand i hand med USA: s retorik, har vi inget annat val än att flytta till vårt eget ekosystem med Harmony OS Mobile Services, som vi ständigt arbetar hårt med. Och ja, Harmony OS är verkligen redo att användas på mobiltelefoner“.

I sitt tal berörde Richard Yu också den kommande Mate 30 Pro-modellen, som redan kommer att presenteras 19 september i München. “Vårt Harmony OS är också klart för användning i smartphones, men vi har beslutat att inte distribuera det ännu,Upprepade han. “Men om den amerikanska regeringen hindrar oss från att få tillgång till Android med alla funktioner, distribuerar vi vårt eget Harmony OS,“Vilket innebär att om samma situation kvarstår kan den första enheten med Harmony OS faktiskt vara P40 Pro.

Relaterade Artiklar

Back to top button