Huawei 5G-prövningar: Vi har delat med Indien cyberinfra erfarenhet, säger topp Aus diplomat

Eftersom Indien väger för- och nackdelar med att involvera kinesiska telekom stora Huawei i 5G-försök, har Australien utbytt en rad “erfarenheter” om cyber “infrastruktur och tillgångar” med New Delhi, sa en australisk diplomat här på torsdagen.

På frågan om Australien har delat sina erfarenheter med Indien på 5G berättade Tara Cavanagh, ministerråd, inrikesfrågor vid Australian High Commission i New Delhi, en grupp journalister på torsdag att ”Australien och Indien har en nära och pågående dialog. Genom detta utbyter vi en rad erfarenheter, inklusive cyberinfrastruktur och tillgångar. ”

Med hänvisning till nationella säkerhetsproblem hade Australien förbjudit Huawei och ZTE att tillhandahålla 5G-teknik för landets trådlösa nätverk för nästan två år sedan.

Cavanagh svarade på frågor om det senaste våldet i mobb i Bengaluru på ett socialt inlägg och sade att den senaste cybersäkerhetsstrategin pekar på “kriminella grupper som är intresserade av ekonomisk vinst”, “sofistikerade statliga aktörer”, “terroristgrupper” och “problembaserade grupper ”.

Om det finns några bästa praxis att dela med sig av det, sa hon, “Jag tror att tiden kommer att visa.”

Australiens biträdande högkommissionär Rod Hilton sa, ”Vi har också en årlig dialog om terrorism. Så i synnerhet går en del av detta fokus på extremism och åtgärder som vi båda vidtar nu uppenbarligen som korsar cybersäkerhetsområdet. Men det är något vi måste fortsätta att utöka. Vi är mycket intresserade av att lära av Indien. ”

Australien presenterade sin cybersäkerhetsstrategi den 6 augusti. Detta ansluter sig väl till det omfattande strategiska partnerskapet mellan Indien och Australien. Den 4 juni undertecknade premiärministrarna Narendra Modi och Scott Morrison Australia-India Comprehensive Strategic Partnership (CSP). Båda länderna har identifierat vikten av en helhetssyn på cyberrelaterade frågor, inklusive cybersäkerhet.

I en sned referens till Kina sa den australiska cybersäkerhetsstrategin 2020 att Australien står inför hot från – nationalstater och statssponserade aktörer och brottslingar som utnyttjar australierna genom att få tillgång till känslig information och för ekonomisk vinst.

Den australiska cybersäkerhetsstrategin 2020 kommer att investera 1,67 miljarder dollar – 9 000 kronor – under tio år för att uppnå visionen att skapa en säkrare online-värld för australierna, deras företag och de viktigaste tjänsterna.

Australien och Indien har gemensamma intressen och gemensamma hot, och samarbetet inom områdena cyber och kritisk teknik mellan Australien och Indien växer.

Detta lyftes genom det nya avtal som undertecknades som en del av premiärministrarnas virtuella toppmöte den 4 juni – Cyber ​​and Cyber-Enabled Critical Technology Framework Agreement. Avtalet innehåller praktiska åtgärder för att förbättra digital handel, utnyttja kritiska teknologimöjligheter och hantera cybersäkerhetsutmaningar.

En forsknings- och utvecklingsfond kommer att finnas tillgänglig för indiska och australiska företag och forskare att samarbeta om cyber- och cyberaktiverad teknikforskning.

Relaterade Artiklar

Back to top button