HTC: Vilken klassisk smartphone vill du göra om?

HTC: Vilken klassisk smartphone vill du göra om?

HTC ser inte ut som för ett decennium sedan, men kanske ser vi ett försök att ÄtervÀnda 2020 med en flaggskeppssmartphone.

I en tweet stÀllde HTC Head of Creative Labs Drew Bamford en intressant frÄga. Ska HTC besluta att förestÀlla sig en av sina klassiska smartphones, som skulle du vilja se med moderna specifikationer? Det Àr faktiskt ett svÄrt val att göra. HTC slÀppte mÄnga avancerade och mellanklassade enheter som stod ut genom Ären.

Svaren rullar in pÄ Twitter, och de flesta verkar vara intresserade av att se en remake av One M7 eller One M8. BÄda inledde en ny era för smartphones med unibody-design i aluminium och framÄtvÀnda stereohögtalare. Bortsett frÄn att minska storlekarna pÄ deras ramar, behöver bÄda inte nÄgra andra betydande kosmetiska tweaks för att passa in idag.

En M7!

– TechAltar (@TechAltar) 16 november 2019

Det Àr dock oklart hur seriöst HTC Àr om detta. Bamford kunde flyta runt idén för att pÄminna alla om att HTC gjorde fantastiskt arbete, men det kan inte förnekas att det förlorade relevans trots flera Ärs framgÄng.

HTCs nÀrvaro i mobilbranschen kÀndes dominerande nÀr Android lanserades. Faktum Àr att HTC introducerade Dream, Àven kÀnd som T-Mobile G1, som vÀrldens första Android-smartphone som nÄgonsin slÀppts. Det taiwanesiska företaget fortsatte att rulla ut unika produkter, men sedan började HTC hamna bakom Apple, Samsung och Kina-baserade konkurrenter. Nu Àr det knappt igenkÀnnbart i mobilbranschen och bortom.

Under det senaste halvannan Ă„ret har HTC inte slĂ€ppt nĂ„gra vanliga smartphones. HTC sĂ„lde en stor del av sin mobilverksamhet till Google 2017 och har sedan dess fokuserat pĂ„ blockchain, virtual reality och 5G. ÄndĂ„ skulle det vĂ€cka nĂ„gra lĂ„ngvariga fans om HTC rullade ut en uppdaterad smartphone frĂ„n sitt stora förflutna.

Vi föreslÄr att du fortsÀtter att drömma för nu. HTC kan överraska oss nÀsta Är med ett moderniserat flaggskepp, men oddsen verkar inte sÄ gynnsamma. Bara förra mÄnaden rapporterade HTC 21,59 miljoner dollar i intÀkter och förmodligen ingen vinst. Det finns mycket större uppgifter för HTC att utföra Àn att Äteruppliva en gammal smartphone, tyvÀrr.