HP-studie visar en annan typ av hackare: The Creeping Peeker

HP-studie visar en annan typ av hackare: The Creeping Peeker

Varje oktober Ă€r National Cybersecurity Awareness Month (NCSAM) enligt US Department of Homeland Security, sĂ„ det Ă€r en fantastisk tid att hĂ„lla personlig och affĂ€rssĂ€kerhet och integritet i Ă„tanke. De flesta av oss anvĂ€nder redan lösenord eller biometri för att sĂ€kra vĂ„ra enheter och den data de innehĂ„ller, vi anvĂ€nder tvĂ„faktorautentisering (2FA) för att skydda vĂ„r information om tjĂ€nster och enheter och vi försöker alltid komma med bĂ€ttre sĂ€kerhetspraxis. för att hĂ„lla nyfikna ögon borta. ÄndĂ„ verkar det som att vi ocksĂ„ Ă€r sĂ„rbara för oönskade snooping pĂ„ arbetsplatsen.

HP Creepers & Peekers Study, en undersökning som genomfördes pÄ uppdrag av HP av det globala marknadsundersökningsföretaget Edelman Intelligence, Àgde rum i hela Kanada, Storbritannien och USA i augusti 2019. Intervjuerna var 3 000 allmÀnna konsumenter och 1 500 kontorsanstÀllda, som stÀlldes frÄgor för att bedöma huruvida snooping pÄ arbetsplatsen Àr en hÀftig hÀndelse.

“Katalysatorn för just denna studie var relaterad till övergĂ„ngen till kontor med öppen planlösning”, sa en HP-talesman till PCMag. “Även om detta skift huvudsakligen har samband med att frĂ€mja samarbete och föra mĂ€nniskor nĂ€rmare, har det ocksĂ„ lett till brist pĂ„ integritet. NĂ€r vi tillbringar mer tid i e-post, chatt och virtuella möten [like video conferences], det finns ett behov av sekretess för att skydda kĂ€nsliga uppgifter. TĂ€nk pĂ„ de ekonomiska, juridiska, kund- och personuppgifterna som korsar skĂ€rmar varje dag – oavsett om det Ă€r pĂ„ sprĂ„ng, vid skrivbord eller runt kontoret. “

HPs studie har nĂ„gra hĂ€pnadsvĂ€ckande avslöjanden om hur medarbetare kryper pĂ„ varandras enhetsskĂ€rmar pĂ„ arbetsplatsen och till och med tittar pĂ„ utskriftsfack pĂ„ kontoret. Även om detta inte nödvĂ€ndigtvis betyder att nyfikna medarbetare stjĂ€l direkt, men det stĂ€ller frĂ„gan: Betyder det en ny typ av hackarhot?

Resultaten av denna studie blir Ànnu mer alarmerande för miljontals arbetare som anvÀnder samarbetsplatser, som Àr stora och omodererade öppna konceptutrymmen som delas med frÀmlingar som inte Àr dina medarbetare.

HP sĂ€ger pĂ„ sin webbplats att undersökningen “ser ut att bĂ€ttre förstĂ„ ett mer utbrett hot Ă€n tredjeparts, online-riktad hacking: personlig” hacking “som drivs av mĂ€nsklig nyfikenhet. Att förstĂ„ detta” krypande / kikande “beteende hjĂ€lper HP att skapa och leda en autentisk konversation kring detta Ă€mne. Nittio procent av all data i vĂ€rlden idag har skapats under de senaste tvĂ„ Ă„ren och all denna information passerar en skĂ€rm. “

HPs Creep and Peek Security Survey

MÀnsklig nyfikenhet Àr den skyldige

HP Creepers & Peekers Study avslöjade att mÀnsklig nyfikenhet Àventyrar integriteten pÄ arbetsplatsen. HÀr Àr nÄgra av studiens viktigaste resultat:

73 procent av kontorsanstÀllda kryper pÄ medarbetarnas stationÀra datorer eller telefonskÀrmar medan de Àr pÄ jobbet 44 procent av kontorsanstÀllda kommer troligen att krypa medan de gÄr förbi sina medarbetares skrivbord. 34 procent av kontorsanstÀllda kommer troligen att krypa under ett arbetsmöte 21 procent tittade pÄ medarbetarnas datorer eller telefoner nÀr de potentiellt kunde vinna nÄgot pÄ det

Kontorsskrivare, som vanligtvis finns pĂ„ platser med hög trafik i dagens kontorsutrymmen, Ă€r ocksĂ„ mĂ„let att snooping. Sjuttiotre procent av de tillfrĂ„gade medgav att de “kikar pĂ„ icke begĂ€rda dokument de hittar kvar i kontorsskrivarfacket.” Mer orovĂ€ckande avslöjade studien att 40 procent av de svarande som ser ett konfidentiellt dokument kvar i skrivaren tittar pĂ„ det, gör en kopia eller tar dokumentet.

OmvĂ€nt Ă€r det ingen överraskning att 45 procent av de tillfrĂ„gade sa att de “rusar till skrivaren efter att de har skrivit ut nĂ„got för att hindra medarbetare frĂ„n att se det först.”

Varför hĂ€nder detta? HP Creepers & Peekers-studien avslöjade att “skĂ€rmkrypning kan hjĂ€lpa oss att lĂ€ra oss om andra och till och med hjĂ€lpa oss att kĂ€nna oss mer kopplade till de omkring oss. Medan fĂ„ gör det med skadlig avsikt kan det hĂ€nda. En av fem tillfrĂ„gade svarare sa att de” kryper nĂ€r de kunde fĂ„ nĂ„got av det. “Sex av tio respondenter citerade att de” inte kan hjĂ€lpa det “, och fem av tio respondenter sa att titta pĂ„ andras skĂ€rmar ger dem en inblick i sina medarbetares liv.

Undersökningen avslöjade ocksĂ„ att mĂ€nniskor blir mer försiktiga. Åtta av 10 svarande sa att de begrĂ€nsar det de har pĂ„ sina skĂ€rmar offentligt. Men rĂ€cker det?

HPs Creep and Peek Security Survey 2

5 tips för att skydda din integritet pÄ jobbet

Medan dina medarbetare förmodligen inte Àr skumma av naturen och förmodligen inte vill snoka eller krypa pÄ dina skÀrmar och personlig information, Àr det ÀndÄ vettigt att utöva en viss försiktighet oavsett var du Àr. HÀr Àr fem tips att tÀnka pÄ för att bÀttre skydda din integritet pÄ arbetsplatsen.

1. Var medveten: Att ha ett sÀkerhetstÀnkande innebÀr att vara nÀrvarande och medveten om var och hur du anvÀnder din teknik. Att vara medveten betyder att man tar extra steg eller försiktighetsÄtgÀrder nÀr man visar kÀnslig personlig eller affÀrsinformation och ser till att det inte finns nÄgon i nÀrheten som kan smyga in.

2. LÄs datorns skÀrm nÀr du lÀmnar skrivbordet: Din arbetsdator och informationen som den innehÄller Àr ditt ansvar; det Àr bra praxis att lÄsa skÀrmen om du inte kommer frÄn skrivbordet. För bÀrbara Àgare kan stÀngning av clamshell utlösa enhetens sömnfunktion, vilket krÀver ett lösenord, fingeravtryck eller ansiktsskanning för att Äterupptas. PÄ mobila enheter som telefoner och surfplattor Àr det vanligtvis tillrÀckligt att anvÀnda autolÄsfunktioner som krÀver en PIN-kod, lösenord eller biometrisk sÀkerhetskontroll.

3. Byt till ett mindre typsnitt nĂ€r du gĂ„r med din bĂ€rbara dator: Även om du behöver ha viktiga anteckningar eller dokument öppna nĂ€r du rör dig pĂ„ kontoret eller i ditt samarbetsutrymme kan du vidta Ă„tgĂ€rder för att skydda informationen. Att göra teckenstorleken pĂ„ ditt dokument mindre gör det svĂ„rare för snoopers att lĂ€sa.

4. Undvik att skriva ut kÀnsliga personliga dokument pÄ jobbet: Det Àr bekvÀmt att skriva ut personliga dokument pÄ kontoret, men det bÀsta sÀttet att undvika att de spioneras eller tas Àr att inte skriva ut dem pÄ jobbet alls.

5. ÖvervĂ€g att anvĂ€nda sekretessskĂ€rmskydd pĂ„ dina enheter: Det finns olika tredjepartsskyddsskydd för PC-skĂ€rmar, bĂ€rbara datorer, surfplattor och smartphones. Dessa sekretessskĂ€rmar begrĂ€nsar visningsvinklarna pĂ„ skĂ€rmarna, vilket gör det svĂ„rt för alla som inte Ă€r direkt framför skĂ€rmen att lĂ€sa den.