HP återfår topplaceringen när indiska PC-leveranser växer med 7,2 procent: IDC

HP, Indien PC-leveranser, DELL, Lenovo, India PC-transporter, PC-tillväxt, Windows, prylar, tekniska nyheter, teknik HP har återvunnen topplaceringen på den indiska PC-marknaden med en andel på 28,4 procent

Den totala PC-sändningen för andra kvartalet 2016 ökade med 7,2 procent, säger IDC. De totala leveranserna uppgick till 2,14 miljoner enheter, en tillväxt på 7,2 procent under första kvartalet 2016, men antalet minskade med 2,2 procent under andra kvartalet 2015.

Enligt IDC visar siffrorna subtil tillväxt inom PC-segment för konsumenter och utvidgar positiva utsikter till den totala PC-marknaden i Indien. De totala konsument-PC-försändelserna uppgick till 1,05 miljoner enheter, en tillväxt under kvartalet på 14,5 procent jämfört med första kvartalet 2016. Den totala kommersiella PC-marknaden registrerade leveranser på 1,09 miljoner enheter under andra kvartalet 2016, en ökning med 1,1 procent i kvartalet -kvartalet jämfört med första kvartalet 2016.

“Faktorer som ökade infrastrukturutgifter och proaktiva reformagendor från regeringen har lett till ökade affärsförväntningar”, säger Manish Yadav, Senior Market Analyst, Client Devices, IDC India. Han tillade: “Med kommande fördelar från den 7: e lönekommissionen och ökad budgetfördelning för landsbygdens Indien, i kombination med en bra monsun, förväntas landsbygdens efterfrågan förbättras, medan stadens efterfrågan ständigt ökar.”

HP tog tillbaka sin topplats på den indiska PC-marknaden med en andel på 28,4 procent. HP såg en tillväxt på 3,4 procent kvartal mot kvartal under första kvartalet 2016. HP dominerar också PC-marknaden för konsumenter med en andel på 28,2 procent i slutet av andra kvartalet 2016, en tillväxt på 2,7 procent jämfört med första kvartalet 2016. IDC säger tillväxten beror på stark närvaro i detaljhandeln, konkurrenskraftig prissättning och väl spridda partners covergae.

Som svar på IDC-nummer sa Ketan Patel, direktör, Personal Systems, HP Inc. Indien, ”Vi är mycket nöjda med siffrorna för andra kvartalet och vi tar tillfället i akt och tackar våra uppskattade kunder och partners som har bekräftat sin tro på vår princip att skapa bästa kundupplevelse i klassen. Vårt uppfinnade fokus på att möjliggöra digital transformation har hjälpt oss att upprätthålla marknadsledarskapet och att ge tillgång till teknik för konsumenter och företag genom innovativa produkter och lösningar är ett bevis på vårt engagemang gentemot Indien. ”

Han tillade: “Vi fokuserar på att ge fantastiska tekniska upplevelser till våra kunder och bli deras pålitliga partners i deras digitala resa.”

Dell tog andraplatsen med en andel på 22,2 procent medan Lenovo innehar den tredje platsen med 16,1 procent på den totala PC-marknaden. Medan Dells marknadsandel ökade med 0,7 procent såg Lenovo en minskning med 12,1 procent under kvartalet.

© IE Online Media Services Pvt Ltd.

Relaterade Artiklar

Back to top button