Honda Cyberattack stoppar tillfälligt bil- och motorcykelproduktion

Offret för en cyberattack, Honda Motor Co., tvingades den här veckan tillfälligt stänga motorcykelfabriker i Indien och Sydamerika, liksom bilfabriker i Turkiet och USA, eftersom företaget arbetade för att fixa sina system.

Störningen, enligt Bloomberg, kommer ungefär en månad efter att Honda öppnade igen sina dörrar mitt i koronaviruspandemin. Biltillverkaren återupptog USA: s verksamhet i maj och planerade att fortsätta produktionen vid sin fabrik i Storbritannien den här veckan. Produktionen vid två monteringsfabriker i Ohio – som står för mer än hälften av Hondas totala bilproduktion i USA (680 000 fordon per år) – stoppades, men resten av Nordamerika verkar ha sparats i attacken, omfattningen av vilket förblir oklart.

“Honda har upplevt en cyberattack som har påverkat produktionsverksamheten vid vissa amerikanska fabriker”, säger en företags talesman till PCMag i ett mejlmeddelande. “Det finns dock inga aktuella bevis för förlust av personligt identifierbar information. Vi har återupptagit produktionen i de flesta fabriker och arbetar för närvarande mot att återställa produktionen av våra bil- och motoranläggningar i Ohio.” Japanska operationer påverkades inte, sa Bloomberg.

Specifikationerna för attacken är fortfarande oklara, men BBC rapporterar att Hondas förmåga att använda sina interna system och komma åt e-post har äventyrats. Företaget hänvisar specifikt till att ha smittats av ett virus som har lyckats sprida sig över sitt nätverk, om än inte så långt som företagets huvudkontor i Japan.

Ransomware misstänks, med Morgan Wright, säkerhetsrådgivare på säkerhetsföretaget Sentinel One, och kommenterar: “Det ser ut som ett fall av Ekans ransomware som används … Ekans, eller Snake ransomware, är utformat för att attackera industriella styrsystems nätverk. att Honda har lagt produktionen i väntan och skickat fabriksarbetare hem till störningar i deras tillverkningssystem. ” Om det visar sig vara ransomware kan Honda tvingas hålla sina anläggningar i Ohio offline under en längre tid eftersom de försöker återfå kontrollen och ta bort all kryptering som tillämpas på data i dess system.

Relaterade Artiklar

Back to top button