Honda Cyberattack stoppar tillfÀlligt bil- och motorcykelproduktion

Honda Cyberattack stoppar tillfÀlligt bil- och motorcykelproduktion

Offret för en cyberattack, Honda Motor Co., tvingades den hÀr veckan tillfÀlligt stÀnga motorcykelfabriker i Indien och Sydamerika, liksom bilfabriker i Turkiet och USA, eftersom företaget arbetade för att fixa sina system.

Störningen, enligt Bloomberg, kommer ungefĂ€r en mĂ„nad efter att Honda öppnade igen sina dörrar mitt i koronaviruspandemin. Biltillverkaren Ă„terupptog USA: s verksamhet i maj och planerade att fortsĂ€tta produktionen vid sin fabrik i Storbritannien den hĂ€r veckan. Produktionen vid tvĂ„ monteringsfabriker i Ohio – som stĂ„r för mer Ă€n hĂ€lften av Hondas totala bilproduktion i USA (680 000 fordon per Ă„r) – stoppades, men resten av Nordamerika verkar ha sparats i attacken, omfattningen av vilket förblir oklart.

“Honda har upplevt en cyberattack som har pĂ„verkat produktionsverksamheten vid vissa amerikanska fabriker”, sĂ€ger en företags talesman till PCMag i ett mejlmeddelande. “Det finns dock inga aktuella bevis för förlust av personligt identifierbar information. Vi har Ă„terupptagit produktionen i de flesta fabriker och arbetar för nĂ€rvarande mot att Ă„terstĂ€lla produktionen av vĂ„ra bil- och motoranlĂ€ggningar i Ohio.” Japanska operationer pĂ„verkades inte, sa Bloomberg.

Specifikationerna för attacken Àr fortfarande oklara, men BBC rapporterar att Hondas förmÄga att anvÀnda sina interna system och komma Ät e-post har Àventyrats. Företaget hÀnvisar specifikt till att ha smittats av ett virus som har lyckats sprida sig över sitt nÀtverk, om Àn inte sÄ lÄngt som företagets huvudkontor i Japan.

Ransomware misstĂ€nks, med Morgan Wright, sĂ€kerhetsrĂ„dgivare pĂ„ sĂ€kerhetsföretaget Sentinel One, och kommenterar: “Det ser ut som ett fall av Ekans ransomware som anvĂ€nds … Ekans, eller Snake ransomware, Ă€r utformat för att attackera industriella styrsystems nĂ€tverk. att Honda har lagt produktionen i vĂ€ntan och skickat fabriksarbetare hem till störningar i deras tillverkningssystem. ” Om det visar sig vara ransomware kan Honda tvingas hĂ„lla sina anlĂ€ggningar i Ohio offline under en lĂ€ngre tid eftersom de försöker Ă„terfĂ„ kontrollen och ta bort all kryptering som tillĂ€mpas pĂ„ data i dess system.