Holiday Survival Kit: Audio Gear som hjÀlper dig att blockera buller, distraktioner

Holiday Survival Kit: Audio Gear som hjÀlper dig att blockera buller, distraktioner

Googla orden “bullerföroreningsstress” och du hittar en oĂ€ndlig ström av artiklar om hur exponering för höga ljud kan ha korta och lĂ„ngsiktiga effekter pĂ„ din hĂ€lsa. Nu Google “semester stress” och sedan “Ă„ngest” … du fĂ„r idĂ©n. Alla tre begreppen Ă€r unika nĂ€r det gĂ€ller att utlösa förödelse för det mĂ€nskliga sinnet, men nĂ€r de tre individuella stressfaktorerna slĂ„r sig samman har du en perfekt storm.

Jag kan inte bevisa det, men jag skulle satsa pĂ„ semesterresor – och den stress det medför – Ă€r ganska högt uppe pĂ„ listan över saker som alla mĂ€nniskor fruktar. Och Ă€ven om inte allt Ă€r relaterat till buller, Ă€r det mycket av det. Honking horn utanför drop-off zonen pĂ„ flygplatsen. GrĂ„tande barn. Folk argumenterar. Blaring PA-avbokningsannonser. Dessa hĂ€nder i vardagen med regelbundenhet, men med det ökade antalet mĂ€nniskor som tĂ€pper till flygplatser, busstationer och tĂ„gstationer under semestern kan det stressande bullret verka som en oĂ€ndlig kakofoni som Ă€r utformad för att fĂ„ dig ner.

Även om vi inte kan förĂ€ndra denna verklighet kan vi föreslĂ„ nĂ„gra produkter som kan hjĂ€lpa dig att Ă€ndra din reaktion pĂ„ den. Och eftersom resestress inte bara handlar om tiden i bilar, tĂ„g, flygplan, stationer och flygplatser, kommer vi ocksĂ„ att lyfta fram nĂ„gra produkter som kan hjĂ€lpa dig att stĂ€lla ut, sĂ€ga, politiska argument mellan slĂ€ktingar i mormors hus eller din farbror snarkar bort under college-skĂ„lspel.

Vi kan inte lova att nÄgon av dessa produkter kommer att eliminera semesterresestress, men det finns verkligen potential att ta ner stressen nÄgra steg. Lycka till dÀr ute. MÄ dina platser vara fönster eller gÄngar, och kan personen framför dig inte luta sig helt.

Annons

BÀsta ANC-hörlurar: Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose uppfann i huvudsak brusreducering, och nÀr den Massachusetts-baserade tillverkaren lanserar en ny QuietComfort-modell verkar det alltid ta ANC (aktiv brusreducering) till en ny nivÄ för konsumenterna. Men 2019 gjorde Bose en omstart av olika slag. IstÀllet för en ny QuietComfort-modell slÀppte den Noise Cancelling Headphones 700, ett mycket mer strömlinjeformat, snyggt par hörlurar.

ANC Ă€r bĂ€ttre Ă€n nĂ„gonsin, med en app som lĂ„ter dig blanda in de omgivande mikrofonerna med ANC sĂ„ att du kan höra din omgivning om du vill. Inte bara det, men förstĂ„elsen för mikrofonen Ă€r utmĂ€rkt, vilket gör det lĂ€tt att förstĂ„ vid telefonsamtal, eller av Siri, Google Assistant eller Alexa – de tvĂ„ sista har inbyggt stöd för wake-word. SĂ„ du kan tappa ner resoljudet, prata med din sĂ€tesfrĂ€nde, ringa till dina slĂ€ktingar eller be Alexa att rĂ€dda dig med lite musik, allt utan att ta bort hörlurarna.

379,00 $ pÄ Amazon

Se det

BÀsta Àkta trÄdlösa hörlurar med ANC: Apple AirPods Pro

Om du letar efter Àkta trÄdlösa öronproppar gör Apple tvÄ av de mer allmÀnt förekommande alternativen som finns tillgÀngliga i den kabelfria vÀrlden. Men det finns en vÀrld av skillnad mellan AirPods (andra generationen) och AirPods Pro. DÀr den förstnÀmnda inte skapar en in-ear-försegling och dÀrmed levererar inkonsekvent öron-till-öron-ljud, skapar den senare en idealisk försegling, som ger solitt basdjup och naturligt passivt blockerar omgivande ljud.

Men Pro anvĂ€nder ocksĂ„ ANC (aktiv brusreducering) för att hĂ„lla semestern till ett minimum. Enkelt uttryckt Ă€r de vĂ€rda extra $ 50 över den icke-Pro-modellen, som saknar ANC och helt enkelt inte lĂ„ter lika bra eller fungerar ocksĂ„. Vi kan gĂ€rna rekommendera Pro som en potentiell semesterstressavlastare – och att ta bort kablar innebĂ€r att du inte spenderar 8 minuter pĂ„ att ta bort hörlurarna i din tote nĂ€r du sĂ€tter dig i planet.

199,00 dollar pÄ Amazon

Se det

BÀsta resehögtalare: Sony SRS-XB12

Semesterresor innebĂ€r ofta att man packar in gĂ„vor med ditt bagage, vilket gör fastigheter i handvĂ€skan, förvaringsvĂ€skan eller incheckad vara till en vĂ€rdefull vara. SĂ„ledes Ă€r kanske inte den bĂ€sta resehögtalaren för semestern den bĂ€sta resehögtalaren för till exempel vĂ„rresor i Daytona – vi mĂ„ste ge lĂ€gre prioritet Ă„t ren ljudkraft och en högre prioritet för smĂ„ högtalare som stansar över sin vikt .

Ange Sony SRS-XB12. Mycket liten? Kontrollera. Högt? För sin storlek ja – och den klarar ocksĂ„ ett förvĂ„nansvĂ€rt rikt basdjup för en sĂ„dan kompakt högtalare. VattentĂ€t? Ja, IP67-klassificeringen betyder att den ska tĂ„la det kalla bryggbadet som din sitkompis ger din handbagage och naturligtvis eventuellt regn eller svett. Det Ă€r ett PCMag Editors Choice.

Hörlurar med en app för vitt brus: Jabra Elite 85h

Varför listar vi en annan ANC-modell? Jabra Elite 85h har solid ANC och utmÀrkt ljudprestanda, men dess app tar dess funktion upp ett hack. Inte bara har appen anvÀndarjusterbara EQ- och ANC-justeringar, men den har den mycket unika inkluderingen av en Soundscapes-sektion. Du kan helt zonera ut till ljudet av havsvÄgor, regn, stormar, en bÀck, fÄglar eller lÄter som rosa brus, vitt brus eller flÀkt. Slingorna lÄter bra och anvÀnds i kombination med ANC, det hÀr Àr en unik och effektiv reseteknik.

$ 234,99 pÄ Amazon

Se det

EarPlugs: EarPlanes

Öronproppar Ă€r alltid ett alternativ nĂ€r saker bara blir för höga, eller om nĂ„gon snarkar och du inte kan sova. Skumpluggarna som folk ofta bĂ€r pĂ„ höga konserter Ă€r bra för att blockera extrema volymer, men vad sĂ€gs om en bĂ€ttre passande öronpropp för mindre intensiva ljusscenarier?

EarPlanes, som namnet antyder, Ă€r utformade för flygplananvĂ€ndning, och nĂ€r de anvĂ€nds pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt kommer de att hjĂ€lpa till att förhindra att dina öron blir galna av kabintrycket under start och landning. Men de fördubblas ocksĂ„ sĂ„ bra öronproppar för sömn, om det ocksĂ„ Ă€r en nödvĂ€ndighet – och eftersom de Ă€r gjorda av allergivĂ€nligt silikon, Ă€r de utformade för att stanna kvar under lĂ„nga perioder och förbli bekvĂ€ma, anvĂ€nda efter anvĂ€ndning eller utanför planet.

Avkopplande spel: Osmos

Är Osmos ett spel? Jag Ă€r inte sĂ€ker. I den hĂ€r iOS-appen Ă€r du i huvudsak en glödande blob (eller “mote”) som flyter i ett omrĂ„de med andra mindre blobbar. Ditt jobb Ă€r att absorbera andra klumpar och bli större utan att absorberas av större klumpar. Men det hĂ€r Ă€r en lĂ„ngsamt, avslappnande process för det mesta, vadderad med omgivande musik och nĂ„gra fantastiska bilder. Det Ă€r högt vĂ€rderat och mycket hypnotiskt – jag kan intyga att det Ă€r lĂ€tt att förlora sig i den drömliknande, ordlösa atmosfĂ€ren som spelet ger, och musiken Ă€r den perfekta motgiften mot förvrĂ€ngda PA-meddelanden om flygplatsen om överbokade flygningar.

Sovapp: Sovkudde

Mina sömnlöshet, Àr sömnljud (iOS, Android) den största gratisappen som nÄgonsin gjorts? Nej. Men har den enligt min ödmjuka Äsikt den största ljudslingan för sömn som nÄgonsin gjorts? Ja det gör det.

PĂ„ nĂ„got sĂ€tt Ă€r de flesta slingorna i den hĂ€r appen faktiskt inte bra – vem kommer att somna för ljudet av fĂ„glar och grodor i djungeln som gör höga, oregelbundna skrikande ljud? Eller en metronom? Inte jag. Men det allra första ljudet som finns i gratisappen Ă€r en helt enkelt inspelad regnbĂ„gsslinga – det lĂ„ter som regn som faller pĂ„ en bĂ€ck eller kanske nĂ€ra ett vattenfall. Det Ă€r effektivt för att maskera andra ljud — sirener, mĂ€nniskor som pratar i nĂ€sta rum, etc. Och mest avgörande, jag har aldrig lagt mĂ€rke till looping-punkten under de sex Ă„r jag har anvĂ€nt den hĂ€r appen för att somna.

Om detta inte kan skapa en lugnande sömnmiljö för dig, eller drunkna ut pÄ flygplatsen nÀr du behöver zen ut, kanske kaminens sprakljud i samma app kommer att göra det? Eller valslÄsslingan? Lycka till.

Pictek bÀrbar vit bullermaskin

Nackdelen med en vitbrus-app Àr att den finns pÄ din telefon, ditt kommunikationsnav. Visst, du kan sÀtta din telefon i vilolÀge, men mÄnga mÀnniskor vill ha vitt brus under arbetsdagen eller i bullriga miljöer, nÀr det Àr mindre vettigt att sÀtta en telefon i vilolÀge. För dem som inte vill anvÀnda en app för vitt brus eller sömnslingor, Àr detta en bÀrbar vit brus / sömnmaskin som kan anvÀndas med hörlurar. Det Àr ingen större investering, och det kan ocksÄ mata ut ljud via sin inbyggda högtalare.

Musikmeditationsapp: Wave

Om du redan Àr en meditationsproffs, grattis, du behövde nog inte lÀsa den hÀr artikeln. För lÀsarna som inte mediterar och kanske Àr rÀdda för idén finns Wave, en musikbaserad app som Àr avsedd att lugna dig eller fokusera dina tankar.

InnehĂ„llet Ă€r ocksĂ„ röststyrt – som en spin-klass men avslappnande. Det kommer i alla fall sĂ€kert att drĂ€nka ut oönskade ljud med lite intressant ljud, och om det kommer dig till ett nytt upplysningsplan, anser vi att det Ă€r en bonus. Det mesta av ljudet Ă€r synth- och beats-baserat, sĂ„ du mĂ„ste vara redo för den musikstilen, men sĂ„ lĂ€nge du Ă€r, hittade vi att spendera nĂ„gra minuter med appen, faktiskt lugnade oss nĂ„got.

Wave Àr en gratis iOS-app; uppgradera till premium, som inkluderar fler musikalternativ, för $ 14,99 per mÄnad eller $ 59,99 per Är.

De bÀsta tekniska gÄvorna för musikÀlskare

Audiofiler kan vara svÄra att handla efter, men dessa presentidéer kommer sÀkert att tillfredsstÀlla musikÀlskarna eller musikerna i ditt liv denna semestersÀsong.

Vidare lÀsning

Ljudrecensioner

Ljud BĂ€sta val