Holiday Survival Kit: Audio Gear som hjälper dig att blockera buller, distraktioner

Googla orden “bullerföroreningsstress” och du hittar en oändlig ström av artiklar om hur exponering för höga ljud kan ha korta och långsiktiga effekter på din hälsa. Nu Google “semester stress” och sedan “ångest” … du får idén. Alla tre begreppen är unika när det gäller att utlösa förödelse för det mänskliga sinnet, men när de tre individuella stressfaktorerna slår sig samman har du en perfekt storm.

Jag kan inte bevisa det, men jag skulle satsa på semesterresor – och den stress det medför – är ganska högt uppe på listan över saker som alla människor fruktar. Och även om inte allt är relaterat till buller, är det mycket av det. Honking horn utanför drop-off zonen på flygplatsen. Gråtande barn. Folk argumenterar. Blaring PA-avbokningsannonser. Dessa händer i vardagen med regelbundenhet, men med det ökade antalet människor som täpper till flygplatser, busstationer och tågstationer under semestern kan det stressande bullret verka som en oändlig kakofoni som är utformad för att få dig ner.

Även om vi inte kan förändra denna verklighet kan vi föreslå några produkter som kan hjälpa dig att ändra din reaktion på den. Och eftersom resestress inte bara handlar om tiden i bilar, tåg, flygplan, stationer och flygplatser, kommer vi också att lyfta fram några produkter som kan hjälpa dig att ställa ut, säga, politiska argument mellan släktingar i mormors hus eller din farbror snarkar bort under college-skålspel.

Vi kan inte lova att någon av dessa produkter kommer att eliminera semesterresestress, men det finns verkligen potential att ta ner stressen några steg. Lycka till där ute. Må dina platser vara fönster eller gångar, och kan personen framför dig inte luta sig helt.

Annons

Bästa ANC-hörlurar: Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose uppfann i huvudsak brusreducering, och när den Massachusetts-baserade tillverkaren lanserar en ny QuietComfort-modell verkar det alltid ta ANC (aktiv brusreducering) till en ny nivå för konsumenterna. Men 2019 gjorde Bose en omstart av olika slag. Istället för en ny QuietComfort-modell släppte den Noise Cancelling Headphones 700, ett mycket mer strömlinjeformat, snyggt par hörlurar.

ANC är bättre än någonsin, med en app som låter dig blanda in de omgivande mikrofonerna med ANC så att du kan höra din omgivning om du vill. Inte bara det, men förståelsen för mikrofonen är utmärkt, vilket gör det lätt att förstå vid telefonsamtal, eller av Siri, Google Assistant eller Alexa – de två sista har inbyggt stöd för wake-word. Så du kan tappa ner resoljudet, prata med din sätesfrände, ringa till dina släktingar eller be Alexa att rädda dig med lite musik, allt utan att ta bort hörlurarna.

379,00 $ på Amazon

Se det

Bästa äkta trådlösa hörlurar med ANC: Apple AirPods Pro

Om du letar efter äkta trådlösa öronproppar gör Apple två av de mer allmänt förekommande alternativen som finns tillgängliga i den kabelfria världen. Men det finns en värld av skillnad mellan AirPods (andra generationen) och AirPods Pro. Där den förstnämnda inte skapar en in-ear-försegling och därmed levererar inkonsekvent öron-till-öron-ljud, skapar den senare en idealisk försegling, som ger solitt basdjup och naturligt passivt blockerar omgivande ljud.

Men Pro använder också ANC (aktiv brusreducering) för att hålla semestern till ett minimum. Enkelt uttryckt är de värda extra $ 50 över den icke-Pro-modellen, som saknar ANC och helt enkelt inte låter lika bra eller fungerar också. Vi kan gärna rekommendera Pro som en potentiell semesterstressavlastare – och att ta bort kablar innebär att du inte spenderar 8 minuter på att ta bort hörlurarna i din tote när du sätter dig i planet.

199,00 dollar på Amazon

Se det

Bästa resehögtalare: Sony SRS-XB12

Semesterresor innebär ofta att man packar in gåvor med ditt bagage, vilket gör fastigheter i handväskan, förvaringsväskan eller incheckad vara till en värdefull vara. Således är kanske inte den bästa resehögtalaren för semestern den bästa resehögtalaren för till exempel vårresor i Daytona – vi måste ge lägre prioritet åt ren ljudkraft och en högre prioritet för små högtalare som stansar över sin vikt .

Ange Sony SRS-XB12. Mycket liten? Kontrollera. Högt? För sin storlek ja – och den klarar också ett förvånansvärt rikt basdjup för en sådan kompakt högtalare. Vattentät? Ja, IP67-klassificeringen betyder att den ska tåla det kalla bryggbadet som din sitkompis ger din handbagage och naturligtvis eventuellt regn eller svett. Det är ett PCMag Editors Choice.

Hörlurar med en app för vitt brus: Jabra Elite 85h

Varför listar vi en annan ANC-modell? Jabra Elite 85h har solid ANC och utmärkt ljudprestanda, men dess app tar dess funktion upp ett hack. Inte bara har appen användarjusterbara EQ- och ANC-justeringar, men den har den mycket unika inkluderingen av en Soundscapes-sektion. Du kan helt zonera ut till ljudet av havsvågor, regn, stormar, en bäck, fåglar eller låter som rosa brus, vitt brus eller fläkt. Slingorna låter bra och används i kombination med ANC, det här är en unik och effektiv reseteknik.

$ 234,99 på Amazon

Se det

EarPlugs: EarPlanes

Öronproppar är alltid ett alternativ när saker bara blir för höga, eller om någon snarkar och du inte kan sova. Skumpluggarna som folk ofta bär på höga konserter är bra för att blockera extrema volymer, men vad sägs om en bättre passande öronpropp för mindre intensiva ljusscenarier?

EarPlanes, som namnet antyder, är utformade för flygplananvändning, och när de används på rätt sätt kommer de att hjälpa till att förhindra att dina öron blir galna av kabintrycket under start och landning. Men de fördubblas också så bra öronproppar för sömn, om det också är en nödvändighet – och eftersom de är gjorda av allergivänligt silikon, är de utformade för att stanna kvar under långa perioder och förbli bekväma, använda efter användning eller utanför planet.

Avkopplande spel: Osmos

Är Osmos ett spel? Jag är inte säker. I den här iOS-appen är du i huvudsak en glödande blob (eller “mote”) som flyter i ett område med andra mindre blobbar. Ditt jobb är att absorbera andra klumpar och bli större utan att absorberas av större klumpar. Men det här är en långsamt, avslappnande process för det mesta, vadderad med omgivande musik och några fantastiska bilder. Det är högt värderat och mycket hypnotiskt – jag kan intyga att det är lätt att förlora sig i den drömliknande, ordlösa atmosfären som spelet ger, och musiken är den perfekta motgiften mot förvrängda PA-meddelanden om flygplatsen om överbokade flygningar.

Sovapp: Sovkudde

Mina sömnlöshet, är sömnljud (iOS, Android) den största gratisappen som någonsin gjorts? Nej. Men har den enligt min ödmjuka åsikt den största ljudslingan för sömn som någonsin gjorts? Ja det gör det.

På något sätt är de flesta slingorna i den här appen faktiskt inte bra – vem kommer att somna för ljudet av fåglar och grodor i djungeln som gör höga, oregelbundna skrikande ljud? Eller en metronom? Inte jag. Men det allra första ljudet som finns i gratisappen är en helt enkelt inspelad regnbågsslinga – det låter som regn som faller på en bäck eller kanske nära ett vattenfall. Det är effektivt för att maskera andra ljud — sirener, människor som pratar i nästa rum, etc. Och mest avgörande, jag har aldrig lagt märke till looping-punkten under de sex år jag har använt den här appen för att somna.

Om detta inte kan skapa en lugnande sömnmiljö för dig, eller drunkna ut på flygplatsen när du behöver zen ut, kanske kaminens sprakljud i samma app kommer att göra det? Eller valslåsslingan? Lycka till.

Pictek bärbar vit bullermaskin

Nackdelen med en vitbrus-app är att den finns på din telefon, ditt kommunikationsnav. Visst, du kan sätta din telefon i viloläge, men många människor vill ha vitt brus under arbetsdagen eller i bullriga miljöer, när det är mindre vettigt att sätta en telefon i viloläge. För dem som inte vill använda en app för vitt brus eller sömnslingor, är detta en bärbar vit brus / sömnmaskin som kan användas med hörlurar. Det är ingen större investering, och det kan också mata ut ljud via sin inbyggda högtalare.

Musikmeditationsapp: Wave

Om du redan är en meditationsproffs, grattis, du behövde nog inte läsa den här artikeln. För läsarna som inte mediterar och kanske är rädda för idén finns Wave, en musikbaserad app som är avsedd att lugna dig eller fokusera dina tankar.

Innehållet är också röststyrt – som en spin-klass men avslappnande. Det kommer i alla fall säkert att dränka ut oönskade ljud med lite intressant ljud, och om det kommer dig till ett nytt upplysningsplan, anser vi att det är en bonus. Det mesta av ljudet är synth- och beats-baserat, så du måste vara redo för den musikstilen, men så länge du är, hittade vi att spendera några minuter med appen, faktiskt lugnade oss något.

Wave är en gratis iOS-app; uppgradera till premium, som inkluderar fler musikalternativ, för $ 14,99 per månad eller $ 59,99 per år.

De bästa tekniska gåvorna för musikälskare

Audiofiler kan vara svåra att handla efter, men dessa presentidéer kommer säkert att tillfredsställa musikälskarna eller musikerna i ditt liv denna semestersäsong.

Vidare läsning

Ljudrecensioner

Ljud Bästa val

Relaterade Artiklar

Back to top button