Hitta din egen Shark Week i Storbritannien

Med Shark Week på Discovery Channel som snart tar slut, har en infografik sammanställts för att visa de bästa hajarna i Storbritannien. Du hittar informationen nedan.

Shark Week kommer att ta slut på lördag 8 augusti efter att ha haft en redan framgångsrik vecka hittills. Shark Week började söndagen den 2 augusti.

Det finns cirka 30 hajaraser i brittiska vatten, med den största Great White hajen strax utanför Skottlands kust. Det har också förekommit observationer av den gigantiska fisken i Falmouth, Cornwall förra året. De flesta hajararter verkar vara utanför sydvästkusten där vattnet är varmare än andra delar av Storbritannien.

Det rapporterades att människor till och med har flytt från en strand i Herne Bay, Kent efter att ha upptäckt en stor ryggfena som patrullerar vattnet nära kusten.

Hajar är enormt roliga och mycket underhållande att titta på, men jag tror att vi måste behålla dem på våra tv-skärmar. Du kommer verkligen inte se mig leta efter dem i havet när som helst.

Ställ in resten av Shark Week på Discovery Channel för att hitta

Besök Discovery-webbplatsen för att upptäcka fler fakta om hajar och också en video av den största Great White i historien som kan ses.

hajvecka uk infographic

Relaterade Artiklar

Back to top button