Hemligheten till ett bÀttre integritetsfilter för bÀrbara datorer? Din reflektion

 Hemligheten till ett bÀttre integritetsfilter för bÀrbara datorer?  Din reflektion

LAS VEGAS — Integrerade webbkameraöverdrag har blivit allmĂ€nt förekommande pĂ„ bĂ€rbara datorer som ett sĂ€tt att skydda sig mot att ett snok hackar kameran och spionerar pĂ„ dig. Men integritetsfilter integrerade i en bĂ€rbar datorskĂ€rm för att skydda mot att nĂ„gon sniker över axeln Ă€r inte alls sĂ„ vanliga.

CES 2020 Bug Art

Varför? De kan försÀmra bildkvaliteten avsevÀrt, tvÀtta ut fÀrger och slöa text. SÄ hey Àr mestadels tillgÀngliga pÄ bÀrbara datorer som HP EliteBooks och Lenovo ThinkPads, vars anvÀndare hanterar extremt kÀnslig information. Men en start som heter RealD ME vill Àndra pÄ det. Företaget, som ocksÄ har skapat sekretessfilter för telefonskÀrmar, byggde ett nytt integritetsfilter för bÀrbara datorer som utnyttjar skÀrmens naturliga blÀndning för att fördunkla det frÄn extrema vinklar.

Tekniken kommer att dyka upp först pÄ HP Elite Dragonfly G2-bÀrbara datorn, som presenteras pÄ CES den hÀr veckan. Kallas SureView Gen 4, dess ljusstyrka kan automatiskt justeras baserat pÄ den vinkel som du tittar pÄ skÀrmen. I en 45 graders vinkel blockerar den 99,7 procent av skÀrmens synliga innehÄll, men det pÄverkar knappast skÀrmkvaliteten alls nÀr du tittar pÄ den direkt.

Jag försökte SureView Gen 4 under en kort demo pÄ CES, och jag tyckte att det var en stor förbÀttring jÀmfört med första generationens SureView-sekretessfilter, som visade sig pÄ HP EliteBooks 2017. Den tidiga versionen var revolutionerande genom att den möjliggjorde sekretess vid tryck pÄ en knapp, snarare Àn att behöva bifoga ett externt fysiskt sekretessfilter. Men sÄ snart du slog pÄ den, tvÀttades till och med front-on-view.

SureView Gen 4 kringgÄr detta problem genom att blockera ljusets intensitet i en 45 graders vinkel. Den enda nackdelen Àr en mörkare skÀrm med kontrast och fÀrger som annars ser ut som de ser ut med filtret avstÀngt. Sett frÄn en vinkel var allt jag kunde se min egen reflektion i Elite Dragonflys glansiga skÀrm.

För mig Àr en dimmerskÀrm inte en enorm avvÀgning för ökad integritet. Jag tycker i allmÀnhet att min bÀrbara skÀrm Àr för ljus ÀndÄ och justerar den ofta nedÄt. Det Àr sÀrskilt fallet i miljöer dÀr integritet sannolikt kommer att vara kritisk, till exempel en mörkare flygplanskabin.

Kommer det att fÄnga upp?

Flera högprofilerade snooping-incidenter ryckte allmĂ€nhetens uppmĂ€rksamhet pĂ„ webbkamerans integritet, vilket ledde till att massor av maskeringstejp anvĂ€ndes som provisoriska omslag och slutligen inbyggda integritetsdörrar. Det Ă€r inte bara hackare som oroar sig hĂ€r – ett skolomrĂ„de i Pennsylvania betalade mer Ă€n 600 000 dollar för att lösa tvĂ„ stĂ€mningar under 2010 frĂ„n studenter som sa att de hade spionerats med att anvĂ€nda skolbĂ€rbara bĂ€rbara datorer.

TyvÀrr kommer det sannolikt att krÀva högprofilerade incidenter som dessa för att konsumenterna ska vara uppmÀrksamma pÄ vem som tittar över axeln nÀr de Àr pÄ kaféet, pÄ ett plan eller studerar i universitetsbiblioteket. Om det hÀnder föreslÄr SureView Gen 4 att vi Ätminstone har en rimlig teknisk lösning pÄ problemet.