Hej Alexa, hej Amitabh Bachchan

Snart får du Bollywood-superstjärnan Amitabh Bachchan svara på alla dina frågor till Alexa. Amazon har samarbetat med Bachchan för att skapa en unik röstupplevelse för kändisar, noterade företaget i en officiell release. Det är första gången som Alexa använder rösten från en indisk skådespelare.

Bachchan ansluter sig till Samuel L. Jackson, som blev den första Alexa-kändisrösten någonsin i september förra året. Jacksons Alexa-röst är dock endast tillgänglig på engelska (USA). Amazon har förtydligat att Bachchans Alexa-röst kommer att vara begränsad till endast Indien och på hindi. Inte säker på om Bachchan talar på engelska.

Amazon-användare i Indien kommer att kunna komma åt Bachchans röst på Alexa genom att köpa ‘Amitabh Bachchan röstupplevelse’. Med andra ord, om du vill att Bachchan till mig ska din Alexa röst måste du betala. Betalnings- eller paketuppgifterna har ännu inte avslöjats av Amazon.

Funktionen sägs vara tillgänglig endast nästa år. Kommentar till partnerskapet Bachchan sa, “Med röstteknologi bygger vi något för att engagera mer effektivt med min publik och välvilliga.”

”Teknik har alltid gett mig en möjlighet att anpassa mig till nya former. Var det i filmer, TV-program, podcasts och nu är jag glad att skapa denna röstupplevelse i samarbete med Amazon och Alexa. Med röstteknologi bygger vi något för att engagera mer effektivt med min publik och välvilliga. ”

Puneesh Kumar, landsledare för Alexa i Amazon Indien, sade: ”Herr Bachchans röst är verkligen minnesvärd för alla indier som har vuxit upp med Bollywood. Denna kombination ger en perfekt tonhöjd för att ytterligare glädja och förenkla våra kunders liv. ”

Amazon Alexa-teamet sägs arbeta nära Bachchan för att fånga sin röst för att leverera en unik röstupplevelse till kunderna. Det kommer att innehålla populära erbjudanden som skämt, väder, shayaris, motiverande citat, råd och mer.

Efter att upplevelsen är officiellt nästa år kan kunderna åberopa Amitabh Bachchan röstupplevelse genom att bara fråga Alexa.

”Herr Bachchans röst är verkligen minnesvärd för alla indianer som har vuxit upp med Bollywood. Denna kombination ger en perfekt tonhöjd för att ytterligare glädja och förenkla våra kunders liv. Vi är glada att se hur våra kunder kommer att svara när de använder Alexa och hör hans röst, ”tillade Kumar.

Express Tech är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@expresstechie) och håll dig uppdaterad med de senaste tekniska nyheterna

För närvarande finns Alexa tillgängligt på olika plattformar inklusive Echo, Fire TV Stick med Alexa Voice Remote, Fire TV Edition, Alexa app, Amazon shopping app för Android och flera enheter från tredje part som mobiltelefoner, Bluetooth-högtalare, hörlurar, bärbara apparater och smarta TV-apparater. som kommer med Alexa inbyggd kapacitet.

Relaterade Artiklar

Back to top button