Hearthstones mest framstående Arena-spelare förklarar varför läget inte längre är roligt

Om du följer Octavian “Kripparian” Morosans Hearthstone-produktion noga, kanske du har märkt en dramatisk minskning av antalet arenaspel som spelas på hans kanaler. Anledningen? Ett oöverträffat tillstånd av obalans som avbryter det roliga med att spela spelläget.

För oinitierade har Arena-läget spelare som väljer en hjälte och sedan väljer ett av tre slumpmässigt valda kort totalt 30 gånger tills ett helt kort har skapats. Du kan vinna maximalt 12 matcher innan däcket går automatiskt i pension, men slå tre förluster så är du ute.

Eftersom kortpoolen har vuxit genom åren har emellertid obalansproblemen blivit mer problematiska och Arena uppfattas inte få tillräckligt med vård från Blizzard i början av en ny expansion.

Här är videon:

“Arena har alltid haft någon hit och en del miss” Kripparian börjar. ”Du kan slå Arena i Old Gods, och 20-30% av arenorna skulle vara en dålig upplevelse. Du skulle bli förstörd av noobs som spelar dåliga kort och får super-lyckliga svar. Om du upplevde att det är frustrerande och dina körningar slutar dåligt, men du köar en annan arena eftersom chansen är att saker kommer att bli bättre.

”Jag kan räkna med ena handen de arenor jag har haft en bra tid i [this expansion]. Inte vad gäller resultat – Jag har haft 12-seger som jag inte tycker är speciella eftersom du får Frost Lich Jaina. Det är inte roligt.”

Enligt Kripparians åsikt ligger en del av frustrationen i det faktum att Blizzard inte tar ett proaktivt tillvägagångssätt för att förbereda Arena för den inverkan som en viss expansion sannolikt kommer att ha på spelläget.

”Det är det enklaste spelläget att balansera, men jag känner bara att Blizzard inte proaktivt balanserar för Arena. De utformar en expansion med bara konstruerat i åtanke, då händer en massa skitsnack med Arena, sedan månader senare fixar de det. Vanligtvis är fixarna ganska bra, men det är så uppenbart att kort som Bonemare kommer att bli ett problem.

”De flesta av de kort de har introducerat är kort med hög synergi – om du har det här är det här galet. Om du inte gör det är det skit. Det gör att de kan svänga i Constructed-läge, men i Arena är det bara ingen rolig upplevelse eftersom du inte kan utnyttja din förmåga att spela spelet. Du vinner och förlorar bara … ”

Dessa konstruerade-fokuserade kraft-svängningar möjliggör roligt och givande spel på stegen, de kan inte låta bli att påverka en helt annan typ av spelläge negativt. Tillit till lycka ökar medan behovet av skicklighet och bredare kunskap om spelet minskar.

”I Arena just nu är huvudfaktorn bara att få rätt kort vid rätt tidpunkt. Din förmåga att spela är marginaliserad, utkast till däck är bara sinneslös – det finns egentligen ingenting i det. Heartharena [a tool which helps players craft optimal decks] gör det så att du inte har fel som händer, men även om du inte använder Heartharena kommer du att välja rätt 90% av tiden.

”Utkastssystemet är inte dåligt men det är föråldrat. Det finns många kortspel dessa dagar, och nästan alla andra kortspel gör ett bättre jobb med att utarbeta mekanik än Hearthstone gör. Du utarbetar par kort och måste så välja dåliga kort – det är ganska intressant … Hearthstone-utkast är exakt samma som för fyra år sedan. Det är daterat, det är ett skämt.

”Du straffas för att du har provat saker. Du har synergiplockarna, och vanligtvis när du försöker få synergier till en hel del då fungerar det inte. Du kan försöka skapa ett Jade-däck, men det går inte och du blir trampad. Eller vad sägs om det fungerar, men det är inte helt på samma effektnivå som många andra däck, så du spelar inte så många spel som du hade velat?

Ibland får jag ett däck med några riktigt coola kombinationer – och jag vet att det inte är ett särskilt bra däck – men jag är lite besviken eftersom jag vet att jag bara ska spela fyra till fem matcher med det däcket innan det går i pension. “

Återvänder till ämnet för andra kortspel – som Krippian hävdar hanterar deras “arenasystem” på ett överlägset sätt – beskriver han en alternativ metod för Hearthstone.

”Andra spel har arenalägen där du bara spelar ett visst antal spel och du får belöningarna baserat på hur många av dem du vinner. I Hearthstone, vad händer om du bara spelat tio matcher, oavsett vad – bra däck eller dåligt däck? Du spelar bara tio matcher. Om du alltid spelar tio spel, vad händer om du bara skapat några riktigt galna kombinationssaker? Att vinna kanske inte är så stort, för det enda du vill göra är att njuta av att spela. “

Videon slutar dock med en mer positiv anteckning och en tro på att Blizzard kommer att ta itu med dessa frågor snarare än senare.

“Sammantaget känner jag att om Arena bara får lite uppmärksamhet i början av en expansion, eller om det bara får en ansiktslyftning av något slag, kan det vara ett bra spelläge igen. Arena var enligt min mening den enda verkliga anledningen att spela Hearthstone i flera år.

”Jag tror att de kommer att göra något ganska snart. Jag känner att jag spelar tillräckligt med det här spelet att mina känslor gentemot en viss aspekt av det vanligtvis är hur andra känner. Om jag spelar mindre Arena spelar många människor förmodligen mindre Arena – Blizzard har den statistiken.

”Jag vill spela en arena där jag kan må bra med att spela – vinna eller förlora.”

Hur har du hittat Arena-upplevelsen i Frozen Throne-expansionen? Tror du att det fortfarande är tillräckligt kul för att vara värt inträdespriset, trots några problem som det kan ha för närvarande?

Spelar du det mindre än tidigare, eller lika mycket som du någonsin har gjort tidigare? Registrera dig och låt oss veta hur du tycker om Arena i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button