Hearthstones kommande Masters Tour-förändringar betyder att sovrumsspelare kan drabbas av stora tider

Hearthstones Masters Tour Qualifiers kommer att komma in i några stora förändringar efter att arrangörerna undersökte spelarna om deras klagomål med det nuvarande systemet. Resultatet är en rad förändringar som förhoppningsvis kommer att förbättra hälsan hos tävlingsscenen.

Vi har en översikt över ändringarna nedan, men det finns ett fullständigt blogginlägg på Hearthstones webbplats om du vill ha det direkt från hästens mun. Den mest slående av förändringarna är att spelare kommer att bjudas in direkt från tävlingsstegen, vilket innebär att vem som helst kan visa upp sin talang genom att spela särskilt skickligt.

Här är de stora punkterna:

Masters Tour Qualifiers kommer nu att använda Conquest best of 3 format. Mer information om Conquest-formatet finns här. Nu kommer 512 spelare att kunna tävla i Masters Qualifiers. Specialistformat verkar skrotas under överskådlig framtid för att säkerställa ett bredare utbud av däck och matchups. Mer information om detta format finns här. De 16 bästa ännu inte inbjudna spelarna på tävlingsstegen från varje region kommer att bjudas in varje månad. Swiss Brackets kommer inte längre att användas i kval, eftersom kravet på att spelare ska besegras flera gånger gör att turneringen håller långt längre. Enstaka eliminering kommer att användas från och med nu för att ersätta den. Masters Tour-händelser kommer att ändras från 12 schweiziska omgångar till 9, och topp 8 kommer att vara en eliminering (plötslig död) för att jämna ut turneringsprocessen.

Nedan följer en fullständig fördelning av var kvalet kommer ifrån.


Generellt sett verkar spelarna glada att se baksidan av Specialist-formatet, och det är spännande att generellt tävlingsspel på stegen belönas. Från och med den 1 oktober kan din stege prestera leda till att slåss med de bästa av dem!

Relaterade Artiklar

Back to top button