Hearthstones e-sportändringar för 2019 inkluderar en prispott på $ 4.000.000

Ett antal förändringar har tillkännagivits för Hearthstones officiella e-sportscene och kommer att spelas in efter avslutningen av HCT-världsmästerskapet nästa vår.

När den turneringen har avslutats kommer spelets officiella turnering att flyttas till ett tretrådssystem som består av kvalsteg, globala live-turneringar och ett toppnivåformat. Tillsammans med dessa förändringar har laget meddelat att den totala prispotten kommer att ökas till $ 4,000,000.

Kvalen kommer att hållas under hela 2019 och kommer att innehålla hundratals onlineturneringar. Den första av dessa händelser börjar på våren och ingen regionlåsning kommer att vara på plats – detta kommer att bli en helt global affär.

De som vinner dessa kvalificeringsetapper kommer att gå vidare till det globala turneringsnivån live. Detta kommer att bestå av tre turneringar som bara är inbjudna, där de bästa spelarna – oavsett deras nuvarande prostatus – kommer att kämpa för sin andel på $ 250 000 per händelse.

Om du lyckas med de globala turneringarna så kvalificerar du dig till något som heter Premier Play. Här kommer spelare att separeras av regioner och få prestationsbaserade bonusar när de tävlar. Mer information om det exakta formatet för detta nivå kommer att bekräftas i en framtida uppdatering.

Det finns ett antal förändringar i hur konkurrenskraftiga poäng kommer att delas ut också – gå vidare till det officiella tillkännagivandet om du vill lära dig mer om hur pro-spelare kommer att påverkas.

Relaterade Artiklar

Back to top button