Hearthstones Ben Brode förklarar hur improvisationskomedi kan hjälpa till med speldesign

Hearthstone-spelregissören Ben Brode har precis släppt en ny video som beskriver hur hans tidigare erfarenhet av improvisationskomedi har informerat hans filosofier som speldesigner.

Presentationen gjordes på ett av Blizzards interna Design Summits som hölls 2015 och du kan se det hela här:

I presentationen går Brode igenom ett antal olika verktyg och regler från improvisationskomedi, som han tror kan användas för att informera och förbättra speldesignprocessen.

Ja och…

Han börjar med att utesluta “Ja och …” tillvägagångssättet för improv, där en skådespelare lägger en scen och ett förslag till en annan, som i sin tur har möjlighet att antingen acceptera den positionen och utöka den eller helt avvisa den

Brode förklarar hur han brukade tro att en bra designer var någon som kunde skjuta hål i idéer på alla möjliga sätt. Han skulle riva ner platser från Hearthstone-kollega Eric Dodds tills Dodds så småningom hotade att sluta presentera sina koncept. Istället tar Brode ställning att bygga på nya förslag och utforska dem snarare än att avvisa dem – även om han är säker på att de inte kommer att fungera.

Hitta spelet

Nästa koncept handlar om att hitta “The Game”, och ta reda på vad som är kul med en given idé och utforska den i mer detaljer. I improvisationskomedi finns det i samspelet mellan skådespelare när de utforskar varandras framväxande ”verkligheter”. I Hearthstone betyder det att man tar en grundläggande förutsättning för en idé och hittar det riktiga roliga.

När presentationen gjordes var Heathstones expansion av Grand Tournament nära att avslöjas. Genom att “hitta spelet” med det här kortsetet hade laget lagt ut med ett enkelt förslag av seriösa fraktionsagenter som skickade sina mästare till turneringen, men den naturliga utvecklingen av detta tema var att Murlocs och Pirates också skulle vilja ha sin bit av åtgärden och på sina egna unika sätt!


Associerade / disassocierade listor

Associerade listor tillåter kreativa tänkare att bryta ner mentala barriärer och förlora rädslan för att säga något som kan få dig att se dum ut. Det är ordförening, i huvudsak så att du kan ta naturliga steg från ett ord, till ett relaterat ord och så vidare och så vidare. Detta gör att du kan hitta dina mentala barriärer, känna igen dem för vad de är och bryta igenom dem.

En hårdare version, Disassociated Lists, tvingar dig att hitta de orelaterade ord och begrepp som kan ta dig i en ny och oväntad – men ofta spännande – riktning.

Våra mest populära Hearthstone-artiklar:

Nytt val

Brode avslutas med en titt på “nytt val” -regeln som ofta används i improvisationskomedi. Här kan en domare välja att tvinga en deltagare till en ny roll direkt. Ju mer extrem omvandlingen är, desto effektivare är den.

För speldesign hävdar Brode att den här processen är användbar för att brainstorma dig igenom ett problem. Det handlar om att leta efter nya sätt att hitta lösningar, och ibland tar det dig till en lysande plats. Han skisserar den ursprungliga Arena-utarbetningsprocessen, där laget engagerade sig i ett komplext asynkront utkast mellan många spelare samtidigt.

Det hade många problem, men genom att inte fokusera på att polera sin ursprungliga idé och känna sig fri att utforska radikalt olika idéer, slutade de med en mycket bättre lösning på sitt problem.

Relaterade Artiklar

Back to top button