Hearthstone världsmästerskap – Sammanfattning av final – Hearthstone

Det var först på den tredje dagen i Hearthstone-världsmästerskapet som tävlingen verkligen kändes som att den hade nått steget, men vi kunde inte ha drömt om vad som väntade på oss i söndagens stora final.

Före det såg dock de fyra kvarvarande spelarna (Raphael “BunnyHoppor” Peltzer, Torben “Viper” Wahl, Guan “SNJing” Zhendong och Casper “Hunterace” Notto) i semifinalen.


Den första semifinalen var en sammandrabbning mellan de två tyska spelarna som var kvar i tävlingen. Tidigare i helgen hade de båda skämtat över hur ofta de tycktes möta varandra i detta skede av flera turneringar, och här stod de igen i varandras väg.

Som förväntat var det en extremt nära match som såg att Viper och Bunnhoppor vann vinster tills de satt på 2-2. Khadgar Mage vs Midrange Hunter-duellen för avgöraren avgjordes mycket lättare än de föregående matcherna, men med Vipers jätte Scavenging Hyena gick rakt mot Bunnyhoppors kupol för en effektfull vinst.

Med Vipers plats i finalen säkerställdes all uppmärksamhet mot den bästa HCT-poängförtjänaren Hunterace och hans uppgörelse med den återstående APAC-regionen hoppfull SNJing.

I det första spelet visade nordmannen hur bra hans metaläsning var när hans Control Shaman decimerade Jings Token Druid. Hunterace skulle dock hitta back-to-back-vinster med Khadgar Mage och sin egen Tempo Rogue i spel tre och fyra och hävda sin plats att slåss om mästerskapstiteln.


Hunterace, tydligt nervös i finalen i finalen, såg inte ut som om han hade en bra start. I ett av turneringens tuffaste spel befann han sig på randen till döden på bara en hälsa och på bara några få vändningar mot Viper’s Zoo Warlock.

Men då hände det otänkbara: en explosiv fälla från en Discover-effekt räckte för att utplåna Viper’s board. Även med ett halvt dussin oavgjort mot honom fanns det inga tecken på Soulfire. Hunterace hade tagit en ledning med 1-0.

Atmosfären var väldigt annorlunda för Game 2. En långsam och kantig Khadgar Mage-spegelmatch såg ingen av spelarna göra några riktigt påståenden då de båda letade efter sina kopior av Conjurer’s Calling.

När Hunterace hittade sin, gick han för ett riskabelt spel i Viper’s Spellbender Secret som inte gav resultat. Hans motståndare hittade sedan Conjurer’s Calling han var ute efter för att para ihop med Khadgar och göra en massiv styrelse. Hunterace tvingades medge.

Spel 3 var en lika orolig affär, men det var Hunterace som sände spänningen med en djärv Alexstrasza riktad mot Viper medan hans egen hälsa var betydligt låg. Det var dock spelet som svängde spelet till hans fördel, eftersom Viper inte hade något annat än små 1/1 minions att bestrida det. 2-1 till Hunterace, och allt han behövde göra nu var att vinna med sin mycket berömda Control Shaman.

Det skulle aldrig vara så enkelt i den här avgörande matchen och Game 4 var ett slitage för Viper. Trots att han byggde upp en massiv rensande hyena och hade tre exemplar av Kill Command i handen, kunde Hunterace använda läkning från Walking Fountain och Zilliax för att hålla fast vid livet.

Även med all hans borttagning och kontroll kunde Hunterace bara inte hantera det stadigt byggande trycket från Viper. En löjlig Zul’jin slutade med att göra lika mycket bra för Viper som det gjorde dåligt, men det lämnade honom fortfarande i en stark styrelseposition att knyta serien 2-2.

Allt kom ner till Control Shaman mot Zoo Warlock, i ett spel som utan tvekan kommer att bli en av de största i Hearthstones historia. Här är videon som börjar klockan 1:04:55.

Ganska hur Hunterace framkom från andra sidan av allt detta som segraren kommer att vara en fråga vi kommer att ställa i många år framöver. När han pratade efter finalen med trofén i handen, synligt utmattad och fortfarande i misstro, sa han: ”Det var ganska vansinnigt. Jag har inte spelat några sådana spel i praktiken! ”

Men glädjen att bli världsmästare lyste tydligt genom trötthet och trötthet. Efter året Hunterace hade haft, blev den första trestjärniga mästarspelaren och hävdade flera segrar i turneringen, kunde det inte ha varit en passande vinnare.

“Det här är i grund och botten vad jag har arbetat för under hela året så att uppnå detta betyder allt för mig,” sa han. “Jag är väldigt känslomässig och jag är verkligen hängiven till det jag gör och det betyder så mycket för mig att prestera.”

”Det har inte varit en lätt väg att komma dit jag är just nu. Hearthstone och samhället var det som fick mig tillbaka på rätt spår. Det gav mig mycket mening i livet och gav mig mycket livserfarenhet. Det är verkligen den passion jag har haft för Hearthstone och tävlingen som driver mig vidare.

“Att vinna turneringen är så stor för mig. Det betyder så mycket. Jag är väldigt tacksam.”

Relaterade Artiklar

Back to top button