Hearthstone världsmästerskap – Sammanfattning av dag två

Dag två i Hearthstone-världsmästerskapen har delat ut några av de galnaste tävlingarna i turneringen hittills.

Vi såg några otroliga toppdäck, många mycket nära spel och intensiva fram och tillbaka-dueller när konkurrenter från grupp C och D kolliderade på det prickiga arenagolvet.

De som lyckades överleva kaoset har nu också bekräftat sina platser tillsammans med Raphael “BunnyHoppor” Peltzer och Xu “LFYueying” Kai i lördagens kvartsfinal, men vem kommer exakt att gå med dem?


Action började i grupp C, som många hade kallat den tuffaste i turneringen. Mark “Ike” Eichner och Casper “Hunterace” Notto möttes i den första matchen, där den senare spelaren skulle visa upp ett ganska unikt Control Shaman-däck.

Det kunde inte klara kraften i Ike’s Tempo Rogue i det första spelet, men det verkade vara ett väckarklocka för Hunterace, som skulle vinna de tre kommande matcherna för att hävda seger i matchen. Han kanske vill tacka de två exemplar av Argent Commander i rad som han fick från Conjurer’s Calling som hjälpte till att städa Ikes sida av brädet och ta kontroll över spelet.

I det andra öppningsspelet från Grupp C lyckades Kacper “A83650” Kwieciński och David “Justsaiyan” Shan hitta ett sätt att toppa det i deras Shaman-spegelmatch. Det var en duell med många löjliga momentumsvängningar, något som började när Justsaiyan hittade en förfaderlig ande från Hagatha the Witch hero power att hålla sin Walking Fountain levande.

Men A83650 var inte klar ännu, eftersom han upptäckte The Storm Bringer från sin Ethereal Lackey för att skapa en enorm bräda av legendariska varelser – inklusive en Baron Geddon som nästan dödade honom – och vinna spelet. Justsaiyan skulle beskriva det som ”ett spikbitspel”. Vi skulle gå efter ett annat ord: galenskap.

Även efter den ansträngande starten lyckades Justsaiyan rally och vinna serien 3-2 för att sätta upp en uppgörelse med Hunterace – en spelare som han har kolliderat med flera gånger under det senaste året. Deras match var en annan hård och Justsaiyan skulle bara komma ut ur den som segraren – åtminstone den här gången.

“Att slå Hunterace på världsscenen känns bra, men jag tror definitivt att jag kommer att se honom igen i topp 8”, tillade han i en presskonferens efter matchen.

När det gäller grupp D, skulle Brian “bloodyface” Eason se av Torben “Viper” Wahl i en bisarr och extremt nära femspelsserie som beslutades av den tyska spelaren som saknade en enda skada. Under tiden hade Luo “Roger” Shengyuan en mycket lättare tid när han avslutade en ren svep över Tyler “Tyler” Hoang Nguyen.

När vinnarna träffades skulle bloodyface sträcka sig in i en tidig 2-0-ledning extremt snabbt. Han försökte ett djärvt drag i spel tre för att få så mycket värde av en slagsmål som möjligt, men planen slog tillbaka och han tillät Roger att åter komma in i matchen.

Det fjärde spelet var fullt av förvirrande ögonblick, konstiga affärer med jättevarelser till små tokens och lite nästa nivå caster entusiasm. Det var dock det löjliga värdet från Rogers Control Paladin-däck som vann spelet, eftersom det fortsatte att få tillbaka fler och fler exemplar av Da Undatakah som skulle gyta fler och fler Mechs. Kortinteraktionerna var så overkliga att både kommentatorer och åskådare kämpade för att förstå exakt vad som hände vid varje tillfälle.

En konflikt mellan Warrior och Bomb Warrior väntade i slutspelet. Som förväntat var det ytterligare ett tätt spel, men det skulle vara blodsyn som kom på toppen. Det var dock inte lätt, eftersom han var tvungen att undvika över en tredjedel av sitt däck fullt av bomber och sedan överleva ett slagsmål som lämnade hans ena Lifesteal-hantlangare vid liv.

“Det är uppenbart att det går enormt att ta sig igenom topp 8 och inte behöva svettas till en annan serie – det ger mig en fördel i lördagen”, skulle han säga efter maratonmatchen. ”Mitt huvud är fortfarande i spelet. Även om det fortfarande är över analyserar jag fortfarande allt. Jag ska definitivt fira ikväll men jag tror inte. Internt är jag glad! ”

Så fyra av kvartfinalisterna har nu beslutats. I morgon kommer vi att ta reda på vem som kommer att delta i dem när de sista gruppmatcherna spelas, och vi ser våra första elimineringar från VM. Därefter går det vidare till slutspelet!

Relaterade Artiklar

Back to top button