Hearthstone världsmästerskap – Dag ett sammanfattning

Det var först i början av april som vi kunde börja spekulera hur spelet Hearthstone kan se ut efter lanseringen av Rise of Shadows-uppsättningen.

För proffsspelarna som tävlade i Hearthstone-världsmästerskapen den här veckan i Taipei, var det dock ännu mer tryck för att få en god förståelse för de bästa däcken så snart som möjligt.

Bara två veckor efter att den nya uppsättningen gjordes skulle de tävla om en prispott på 1 miljon $ med samma kort.

Det kan verka oortodoxa, men det som skapats är en av de mest spännande och oförutsägbara stora finalerna vi har sett under Hearthstone-esportsäsongen. Sedan Rise of Shadows-korten först avslöjades – och sedan så småningom tog sig in i spelet – har dessa sexton konkurrenter gjort allt de kan för att konstruera de bästa kortlekarna från en ny kortpool.

Så, vad har vi observerat när de två första grupperna tävlade i dag vid turneringen? Framför allt har vi sett respekten som har givits för Rogue- och Warrior-däck som för närvarande sitter i toppnivån för konkurrenskraftigt spel.

I de flesta fall har dessa klasser varit förbjudna, vilket hindrar spelare från att köra sådana som Control Warrior och Tempo Rogue i sina matcher. Den framgång de har haft när de lämnas okontrollerade gör det dock ganska tydligt varför många inte vill möta dem.

Det var omedelbart uppenbart i dagens första match mellan Wu “BloodTrail” Zong-Chang och Raphael “BunnyHoppor” Peltzer i grupp A. Under match fyra verkade Bunnyhoppor helt hopplös inför allt avlägsnande, överlevnad och sen spelkraft av Warrior. Varje spel slogs snabbt åt sidan som lite mer än ett mindre besvär.


Men det hindrade inte den tyska spelarens unika Khadgar Mage-däck från att hänga på mot Zoo Warlock och säkra sin första matchvinst.

Annars i grupp A skulle Guan “SNJing” Zhendong få en perfekt start mot Wu “XiaoT” Juwei med en 3-0 svep.

Ändå, i kampen om topplaceringen mot Bunnyhoppor, skulle han finna uppgiften mycket hårdare. Går till Game 5, serien visade sig vara en fram och tillbaka affär som såg Bomb Warrior faktiskt förlora en match-up (!)

Även om det satte Bunnyhoppor på repen, kunde han svänga tillbaka och försegla en 3-2-seger med back-to-back-vinster med Zoo Warlock och Tempo Rogue. En plats i kvartfinalen bekräftades.

Över i grupp B var alla ögon riktade mot David “killinallday” Acosta som var den enda spelaren i turneringen som tog med sig ett prästdäck – specifikt Nomi Priest. Pro-spelare har föreslagit att detta däck hittills har glidit under radaren och kan visa sig vara en stor metaförskjutare när det blir mer och mer förfinat.

Det visade verkligen tecken på den potentialen i sitt första framträdande mot Mihai “språkhacker” Dragalin, eftersom killinallday kunde dra igenom så mycket av sitt däck i en fråga om vändningar och dominera spelet med de extra resurserna.

Tyvärr kunde däcket inte upprepa den prestationen när killinallday mötte Xu “LFYueying” Kai för en garanterad kvartfinalplats. Även om spelaren från USA hade en 2-1-fördel, kämpade han för att hålla jämna steg med den perfekta dubbla Mountain Giant-dragningen mot Hand Mage och lyckades sedan inte hitta något av hans cykelkort under avgörandet. Det skulle vara LFYueying som skulle hitta den andra tillgängliga kvartsfinalplatsen på dagen.

Och det där vi skulle lämna dag 1. Två spelare kan koppla av till lördag och veta att de är säkra för tillfället, men nerverna måste byggas för dem i grupp C och D när de väntar på att få sin kampanj igång i morgon.

Relaterade Artiklar

Back to top button