Hearthstone-utvecklare kan återbesöka gammal mekanik i en framtida expansion

Hearthstone-designern Mike Donais dök upp på Reddit över en natt för att ta itu med samhällets oro för att vissa mekaniker som introducerades med nya utvidgningar senare försummades.

Framför allt återstår inte ett enda Inspire-kort i standardspel efter att Grand Tournament har roterats från formatet. Det är en hel del fanfare för en rolig ny mekaniker, i slutändan kvar att fisa ut på lång sikt.

Det visar sig att denna fråga om att förlora tidigare ny mekanik diskuteras regelbundet inom utvecklingsteamet. Här är vad Donais hade att säga om det nuvarande tänkandet kring problemet:

“Det här är ett ämne som vi diskuterar mycket”, började han. ”Vi har mekanik som faller i tre kategorier:

”Mekanik vi använder mycket: Lifesteal, Giftig, Discover

”Mekanik som vi använder ibland: Spelade en Elemental sista sväng, Holding a Dragon, Mech build arounds. ”

”Mekanik som vi kan få tillbaka: Hjältekort, Joust, Inspirera, Anpassa, Uppdrag “


Det är den här sista kategorin som kan visa sig vara den mest intressanta av alla, eftersom det är första gången vi ser en hård bekräftelse på att äldre system kan utvidgas till framtida utvidgningar. Med tanke på antalet alternativ som teamet kan utforska under en viss rotation verkar det dock troligt att någon avkastning skulle inträffa när den gamla uppsättningen inte längre var tillgänglig.

Längre fram beskriver Donais förbättringar som han skulle vilja göra med dessa gamla mekaniker när de återvänder. När Joust till exempel introducerades med The Grand Tournament skulle spelare tvingas avslöja ett kort från toppen av deras däck. Om personen som initierade Joust hade ett dyrare kort fick de vanligtvis behålla det. Donais skulle ändra en framtida version av mekanikern så att band – som inträffade ofta – faktiskt skulle räknas som en vinst.

Det är fascinerande tankeväckande, särskilt med tanke på hur populära Death Knight-kort har varit i den senaste Frozen Throne-expansionen. Vill du se dem göra comeback i en framtida expansion? Hur skulle du ändra dem för en andra körning? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button