Hearthstone-team rullar tillbaka omtvistade förbud efter SN1P-SN4P-kontrovers

Nyligen förbjöds Wild-formatspelaren Eddetektor från Hearthstone för ‘missbruk av spelmekanik’. De går in i detalj på Reddit, men för din bekvämlighet berättar vi för dig de viktigaste punkterna som ledde till förbudet.

Eddetektor spelar SN1P-SN4P Warlock, ett däck som utnyttjar Echo and Magnetic Mechanics för att kasta ett löjligt antal minions på brädet och döda fienden genom att upprepade gånger spela dessa kort. Vanligtvis kan cirka 25 kort spelas per tur med snabb rörelse och reaktioner innan turn-timern tar slut, vilket Eddetektor illustrerar i deras Reddit-inlägg komplett med matchuppspelningar.


Problemet kommer in när så många kort spelas att tiderna blir förlängda. Det verkar hända när båda spelarna spelar med däck som förlitar sig på långa varv med utökade animationer, och Eddetektor hävdade att deras varv bara förlängdes med tio sekunder eller så. Tekniskt sett borde spelare inte kunna ta längre varv än vad som vanligtvis är tillåtet, men det är så svårt att hålla reda på när du slår ner upp till trettio kort i en sväng, liksom att vara orimligt att förvänta sig att spelaren vägrar att ta extra tid medan motståndaren kanske inte gör det.

Även efter ett överklagande blockerades Eddetektors konto från åtkomst till Hearthstone och tog till Reddit för att skriva inlägget.

Hearthstones modereringsteam hade dock klart uppmärksammat detta, eftersom Blizzard Community Manager Kauza svarade med ett Reddit-inlägg. Tydligen sattes ett antal förbud på plats efter att spelare spelade ett till synes omöjligt antal kort i en enda sväng. De erkände att turn-timern tillförde tid utan att fuska eller påverkas utifrån, och beslutade att rulla tillbaka förbuden när de tittar på frågan.

Många fans var missnöjda med svaret, eftersom det verkade främst åstadkommas av den publicitet och uppmärksamhet som det ursprungliga Reddit-inlägget fick, men det är åtminstone bra att se att de legitima spelarna var otillåtna, även om det tog en betydande mängd mer ansträngning än den borde ha.

Relaterade Artiklar

Back to top button