Hearthstone stormästare Blitzchung utestängdes från tävling och förlorar prispengar för röstande stöd för Hong Kong-protester

I en intervju efter matchen uppmanade Hearthstone-spelaren Blitzchung till befrielse från Hong Kong. Som svar förbjöd turneringsarrangörerna honom att tävla och tog bort hans prispengar.

Under intervjun bar Blitzchung en mask och förklarade vad som har översatts som ‘befri Hong Kong, revolution i vår tid’. Hjulen duckade bakom soffan under uttalandet och kommenterade inte direkt på den.

I ett officiellt uttalande på Blizzards webbplats uppgav det att Blitzchung skulle förbjudas enligt deras beslut 6.1 (o), som säger följande:

“Att engagera sig i varje handling som, enligt Blizzards eget gottfinnande, ger dig offentligt anseende, förolämpar en del eller en grupp av allmänheten eller på annat sätt skadar Blizzard-bilden kommer att leda till borttagning från Grandmasters och minskning av spelarens pris totalt till $ 0 USD, i tillägg till andra åtgärder som kan föreskrivas i Handboken och Blizzards webbplatsvillkor. “

Med tanke på Hearthstones stora kinesiska spelarbas använde Blizzard tydligt sitt eget gottfinnande för att försöka minimera rykteskadorna i den delen av världen. Den kinesiska speljätten Tencent äger 5% av Activision-Blizzard, och företagets spel är oerhört populära i Kina. Blitzchung kommer inte att kunna delta i Hearthstone Esports förrän i oktober 2020. Det noterades också av Rod Breslau att Taiwan måste kallas “kinesiska Taipei” i Overwatch World Cup, vilket indikerar historia i detta avseende.

Trots att de två hjulen tycks distansera sig från uttalandet, fysiskt återställs för att undvika återverkningar, kommer de båda inte längre att arbeta med Blizzard.

Blizzard Taiwan har också tagit bort klippet från sin Twitch Channel. NBA har mött mycket motreaktion för sin svaga inställning till Hong Kong-protesterna, kapitulerad för Kinas krav, och det verkar som Activision-Blizzard, med detta beslut, gör detsamma.

Uttalandet stängdes av linjen: “Medan vi står för ens rätt att uttrycka individuella tankar och åsikter, måste spelare och andra deltagare som väljer att delta i våra esporttävlingar följa de officiella tävlingsreglerna.” Det faktum att en sådan obskur och subjektiv regel måste åberopas för att få förbudet på plats verkar visa en brist på specifik kunskap om detta. Hearthstone-spelare släpper ofta ut sina personligheter, men det är troligt att detta förbud tvingar dem och andra Esports-spelare att tänka två gånger och självcensurera när det gäller att använda deras plattform för att kommentera viktiga politiska frågor.

Relaterade Artiklar

Back to top button