Hearthstone Pros bästa uppkomst av skuggdäck

Vi börjar få en tydligare bild av de bästa Hearthstone-däcken för Rise of Shadows sedan expansionen lanserades för några veckor sedan. Som alltid händer när en ny uppsättning kort kommer in i spelet har bekanta arketyper omarbetats, medan helt nya ansikten också har kommit in i striden.

Men vem är det bättre att fråga om spelets tillstånd än några av Hearthstones bästa proffsspelare? Vi hämtade en handfull av dem vid Hearthstone-världsmästerskapen för att få sina tankar om några av de utmärkta Rise of Shadows-däcken – och varför det är dessa du kommer att se på rankad stege under en tid framöver.


Kontroll Warrior och Bomb Warrior

Både Control Warrior och Bomb Warrior sitter i toppnivån för tävlingsspel just nu.

Trots att båda däcken är otroligt starka såg vi faktiskt inte så mycket av dem vid världsmästerskapen, eftersom spelare har beslutat att följa Thijs “Thijs” Molendijks råd:

”Förbjud krigare och försök att vara så bra som möjligt mot aggro”.

I matcherna där dessa däck var Men vi har sett hur kraftfulla de kan vara.

Med detta sagt kan det fortfarande finnas fler utvecklingar för Bomb Warrior i framtiden, enligt Muzahidul “Muzzy” Islam.

“Jag tror att Bomb Warrior är ett däck som kan utforskas mer av människor,” sa han till oss.

”När jag såg Blastmaster Boom ville jag skapa ett kort med det kortet, men folk har fortfarande inte lagt in de kort som jag lade in ursprungligen. Det har varit mitt högsta vinstdäck. Det är ungefär som en Bomb Warrior, men tempobaserat med Grommash, Inner Rage och Battle Rage. ”


Tempo Rogue

Tempo Rogue sitter på toppen av Warrior. Detta var något som många proffsspelare såg komma under teorin för Rise of Shadows före släpp, och det överraskade ingen när däcket dök upp i många uppställningar för världsmästerskapen.

“Det var tydligt för mig att Rogue skulle bli en av de bästa klasserna”, säger Jon “Orange” Westberg.

“Varje kortlek förlorade sin identitet i rotationen men Rogue har fortfarande Raiding Party och kärnkort som Preparation och så vidare. Jag trodde att det enda Rogue behövde vara Tier 1 i expansionen var ett bra vapen. Och sedan var ett av de sista korten avslöjade Waggle Pick och jag är som, ja, det är det. Jag fick Rank 1 Legend med det på dag ett av expansionen! ”

Det är inte bara ett starkt tävlingsdäck, det har också gått ner i storm med spelare för sin spelstil också. Många tycker om mycket roligt när de spelar Tempo Rogue, inklusive Mark “Ike” Eichner, tack vare alla tillfredsställande mekaniker undangömda i den.

”Mitt riktiga favoritdäck är [Tempo] Rogue eftersom det är supervarians beroende. Det finns ett gäng Discover och ett gäng “Skapade av” -kort som alltid är kul. Det däcket flyter supertrevligt och det är verkligen genomgående starkt. ”


Handmage

Medan Warrior och Rogue sitter i toppnivån var kanske det mest kraftfulla däcket att hävda sig under världsmästerskapen Hand Mage (även känt som Khadgar eller Summon Mage). Vi såg det bli källan till många höjdpunkt-värda ögonblick när spelare kallade till flera hantlangare och genererade löjliga brädor tack vare Khadgar och Conjurer’s Calling.

“Hunterace’s Mage är super välbyggd,” entusiastiska Ike. ”Jag tror att han löste vad Mage-byggnaden borde vara och jag var inte riktigt beredd på dess anti-aggro-verktyg. Jag trodde att däcket var kraftfullt mot Warrior, men jag trodde inte att det kunde byta till ett anti-aggro-däck på ett sätt som spelade roll. Det däcket var definitivt grovt. ”

Det här är kanske inte slutet på experimentet för klassen. Även efter att ha tagit det som många anser vara den bästa Mage-listan till turneringen är Casper “Hunterace” Notto redan glada över att prova en ny Hybrid Spell / Miracle Mage.

“Jag har inte spelat för mycket för att jag vill fokusera på mina däck”, säger han. ”Det är verkligen som en Miracle Mage. Som en hybrid av Mage jag tog med och en Mage med Questing Adventurer och alla billiga trollformler med Mana Cyclone. Det är väldigt coolt och jag gillar det mycket. ”


Kontrollera Shaman

Styrkan i Control Shaman in the Rise of Shadows meta har mycket att göra med hur majoriteten av klasserna förlorade hjältekort när Knights of the Frozen Throne roterades till Wild. Detta lämnade ett stort maktvakuum bakom, där de klasser som fortfarande hade några av dessa oerhört starka kort hade en fördel framför de andra – något proffs var redo att dra nytta av.

“Tidigt i denna expansion visste jag att Shaman skulle bli väldigt stark när den förfinades”, säger världsmästare Hunterace. ”Den har Hagatha, häxan – ett av de starkaste korten från förra året. Det såg inte spel eftersom alla andra hjältekort var ännu starkare, men nu när alla andra hjältekort är borta ville jag få det att fungera ”.

Det har varit en del kritik av däcket, vilket tyder på att det har betydligt svagare matchningar, men norska anser att det har förmågan att tävla mot mellanregister och kontrolldäck. Det verkar dock som om Ike inte är övertygad:

”Shaman är OK. Det är väldigt medioker. Det är riktigt bra mot exakt Zoo så det vinner där, men det är helt skräpfullt mot allt annat som inte är ett symbolsk däck. ” Som sagt, han tycker att det var en bra läsning för turneringen eftersom det utmärktes mot Zoo och Token tunga uppställningar från vissa spelare.

Hunterace, under tiden, vill fortfarande förfina det lite mer, och vi är intresserade av att följa hans nästa utveckling för att optimera det.


Nomi Priest

Även om det har fått mer dragkraft de senaste veckorna var beslutet av David “killinallday” Acosta att ta Nomi Priest till VM särskilt överraskande, eftersom däck måste skickas in åtta dagar efter lanseringen av expansionen. Vid den tiden var det ingenstans så välkänt som det är nu.

”Det däcket stod inte på någon radar och överraskade oss alla med det. Det däcket är väldigt starkt och jag kan överväga att lägga det i min lineup om jag skulle behöva en framtida turnering, säger Muzzy. Dessa tankar upprepades av hans lagkamrat David “Justsaiyan” Shan som såg dess potential men inte helt satt ihop den i tid för turneringen.

”Jag skulle vilja säga att det är ett av de däcken som inte nödvändigtvis flög under vår radar, men vi fick inte riktigt rätt i testet. Jag är en kombinationsspelare och jag gillar definitivt däcket mycket. Det kan vara ett av de däcken som framträder i denna meta för att vara ett älskat däck av combo-spelare. ”

Däckets popularitet kommer bara att växa ytterligare eftersom fler spelare tar sig tid att utforska det och förfina det ytterligare. Du kan också förvänta dig att se det i dina stegen matchar mer och mer eftersom populära streamers som Thijs fortsätter att köra den.

“Jag har spelat Nomi-prästen mycket själv även på ström”, sa han. ”Det är ett super roligt däck och jag blev mycket förvånad över däckets effektnivå. Det är kanske inte det bästa däcket, men det är definitivt Tier 2 och mycket roligt att spela! ”

Så det är där pro-spelarna är just nu. Vi är fortfarande relativt tidigt in i den nya metoden Rise of Shadows och det blir intressant att se hur de bästa däcken utvecklas ytterligare under de kommande veckorna.

Var noga med att hålla dig till Metabomb där vi kommer att hålla dig uppdaterad om alla de senaste utvecklingen med våra omfattande Hearthstone-däckguider.

Relaterade Artiklar

Back to top button