Hearthstone Pros bÀsta uppkomst av skuggdÀck

Hearthstone Pros bÀsta uppkomst av skuggdÀck

Vi börjar fÄ en tydligare bild av de bÀsta Hearthstone-dÀcken för Rise of Shadows sedan expansionen lanserades för nÄgra veckor sedan. Som alltid hÀnder nÀr en ny uppsÀttning kort kommer in i spelet har bekanta arketyper omarbetats, medan helt nya ansikten ocksÄ har kommit in i striden.

Men vem Ă€r det bĂ€ttre att frĂ„ga om spelets tillstĂ„nd Ă€n nĂ„gra av Hearthstones bĂ€sta proffsspelare? Vi hĂ€mtade en handfull av dem vid Hearthstone-vĂ€rldsmĂ€sterskapen för att fĂ„ sina tankar om nĂ„gra av de utmĂ€rkta Rise of Shadows-dĂ€cken – och varför det Ă€r dessa du kommer att se pĂ„ rankad stege under en tid framöver.


Kontroll Warrior och Bomb Warrior

BÄde Control Warrior och Bomb Warrior sitter i toppnivÄn för tÀvlingsspel just nu.

Trots att bĂ„da dĂ€cken Ă€r otroligt starka sĂ„g vi faktiskt inte sĂ„ mycket av dem vid vĂ€rldsmĂ€sterskapen, eftersom spelare har beslutat att följa Thijs “Thijs” Molendijks rĂ„d:

”Förbjud krigare och försök att vara sĂ„ bra som möjligt mot aggro”.

I matcherna dÀr dessa dÀck var Men vi har sett hur kraftfulla de kan vara.

Med detta sagt kan det fortfarande finnas fler utvecklingar för Bomb Warrior i framtiden, enligt Muzahidul “Muzzy” Islam.

“Jag tror att Bomb Warrior Ă€r ett dĂ€ck som kan utforskas mer av mĂ€nniskor,” sa han till oss.

”NĂ€r jag sĂ„g Blastmaster Boom ville jag skapa ett kort med det kortet, men folk har fortfarande inte lagt in de kort som jag lade in ursprungligen. Det har varit mitt högsta vinstdĂ€ck. Det Ă€r ungefĂ€r som en Bomb Warrior, men tempobaserat med Grommash, Inner Rage och Battle Rage. ”


Tempo Rogue

Tempo Rogue sitter pÄ toppen av Warrior. Detta var nÄgot som mÄnga proffsspelare sÄg komma under teorin för Rise of Shadows före slÀpp, och det överraskade ingen nÀr dÀcket dök upp i mÄnga uppstÀllningar för vÀrldsmÀsterskapen.

“Det var tydligt för mig att Rogue skulle bli en av de bĂ€sta klasserna”, sĂ€ger Jon “Orange” Westberg.

“Varje kortlek förlorade sin identitet i rotationen men Rogue har fortfarande Raiding Party och kĂ€rnkort som Preparation och sĂ„ vidare. Jag trodde att det enda Rogue behövde vara Tier 1 i expansionen var ett bra vapen. Och sedan var ett av de sista korten avslöjade Waggle Pick och jag Ă€r som, ja, det Ă€r det. Jag fick Rank 1 Legend med det pĂ„ dag ett av expansionen! ”

Det Ă€r inte bara ett starkt tĂ€vlingsdĂ€ck, det har ocksĂ„ gĂ„tt ner i storm med spelare för sin spelstil ocksĂ„. MĂ„nga tycker om mycket roligt nĂ€r de spelar Tempo Rogue, inklusive Mark “Ike” Eichner, tack vare alla tillfredsstĂ€llande mekaniker undangömda i den.

”Mitt riktiga favoritdĂ€ck Ă€r [Tempo] Rogue eftersom det Ă€r supervarians beroende. Det finns ett gĂ€ng Discover och ett gĂ€ng “Skapade av” -kort som alltid Ă€r kul. Det dĂ€cket flyter supertrevligt och det Ă€r verkligen genomgĂ„ende starkt. ”


Handmage

Medan Warrior och Rogue sitter i toppnivĂ„n var kanske det mest kraftfulla dĂ€cket att hĂ€vda sig under vĂ€rldsmĂ€sterskapen Hand Mage (Ă€ven kĂ€nt som Khadgar eller Summon Mage). Vi sĂ„g det bli kĂ€llan till mĂ„nga höjdpunkt-vĂ€rda ögonblick nĂ€r spelare kallade till flera hantlangare och genererade löjliga brĂ€dor tack vare Khadgar och Conjurer’s Calling.

“Hunterace’s Mage Ă€r super vĂ€lbyggd,” entusiastiska Ike. ”Jag tror att han löste vad Mage-byggnaden borde vara och jag var inte riktigt beredd pĂ„ dess anti-aggro-verktyg. Jag trodde att dĂ€cket var kraftfullt mot Warrior, men jag trodde inte att det kunde byta till ett anti-aggro-dĂ€ck pĂ„ ett sĂ€tt som spelade roll. Det dĂ€cket var definitivt grovt. ”

Det hĂ€r Ă€r kanske inte slutet pĂ„ experimentet för klassen. Även efter att ha tagit det som mĂ„nga anser vara den bĂ€sta Mage-listan till turneringen Ă€r Casper “Hunterace” Notto redan glada över att prova en ny Hybrid Spell / Miracle Mage.

“Jag har inte spelat för mycket för att jag vill fokusera pĂ„ mina dĂ€ck”, sĂ€ger han. ”Det Ă€r verkligen som en Miracle Mage. Som en hybrid av Mage jag tog med och en Mage med Questing Adventurer och alla billiga trollformler med Mana Cyclone. Det Ă€r vĂ€ldigt coolt och jag gillar det mycket. ”


Kontrollera Shaman

Styrkan i Control Shaman in the Rise of Shadows meta har mycket att göra med hur majoriteten av klasserna förlorade hjĂ€ltekort nĂ€r Knights of the Frozen Throne roterades till Wild. Detta lĂ€mnade ett stort maktvakuum bakom, dĂ€r de klasser som fortfarande hade nĂ„gra av dessa oerhört starka kort hade en fördel framför de andra – nĂ„got proffs var redo att dra nytta av.

“Tidigt i denna expansion visste jag att Shaman skulle bli vĂ€ldigt stark nĂ€r den förfinades”, sĂ€ger vĂ€rldsmĂ€stare Hunterace. ”Den har Hagatha, hĂ€xan – ett av de starkaste korten frĂ„n förra Ă„ret. Det sĂ„g inte spel eftersom alla andra hjĂ€ltekort var Ă€nnu starkare, men nu nĂ€r alla andra hjĂ€ltekort Ă€r borta ville jag fĂ„ det att fungera ”.

Det har varit en del kritik av dÀcket, vilket tyder pÄ att det har betydligt svagare matchningar, men norska anser att det har förmÄgan att tÀvla mot mellanregister och kontrolldÀck. Det verkar dock som om Ike inte Àr övertygad:

”Shaman Ă€r OK. Det Ă€r vĂ€ldigt medioker. Det Ă€r riktigt bra mot exakt Zoo sĂ„ det vinner dĂ€r, men det Ă€r helt skrĂ€pfullt mot allt annat som inte Ă€r ett symbolsk dĂ€ck. ” Som sagt, han tycker att det var en bra lĂ€sning för turneringen eftersom det utmĂ€rktes mot Zoo och Token tunga uppstĂ€llningar frĂ„n vissa spelare.

Hunterace, under tiden, vill fortfarande förfina det lite mer, och vi Àr intresserade av att följa hans nÀsta utveckling för att optimera det.


Nomi Priest

Även om det har fĂ„tt mer dragkraft de senaste veckorna var beslutet av David “killinallday” Acosta att ta Nomi Priest till VM sĂ€rskilt överraskande, eftersom dĂ€ck mĂ„ste skickas in Ă„tta dagar efter lanseringen av expansionen. Vid den tiden var det ingenstans sĂ„ vĂ€lkĂ€nt som det Ă€r nu.

”Det dĂ€cket stod inte pĂ„ nĂ„gon radar och överraskade oss alla med det. Det dĂ€cket Ă€r vĂ€ldigt starkt och jag kan övervĂ€ga att lĂ€gga det i min lineup om jag skulle behöva en framtida turnering, sĂ€ger Muzzy. Dessa tankar upprepades av hans lagkamrat David “Justsaiyan” Shan som sĂ„g dess potential men inte helt satt ihop den i tid för turneringen.

”Jag skulle vilja sĂ€ga att det Ă€r ett av de dĂ€cken som inte nödvĂ€ndigtvis flög under vĂ„r radar, men vi fick inte riktigt rĂ€tt i testet. Jag Ă€r en kombinationsspelare och jag gillar definitivt dĂ€cket mycket. Det kan vara ett av de dĂ€cken som framtrĂ€der i denna meta för att vara ett Ă€lskat dĂ€ck av combo-spelare. ”

DÀckets popularitet kommer bara att vÀxa ytterligare eftersom fler spelare tar sig tid att utforska det och förfina det ytterligare. Du kan ocksÄ förvÀnta dig att se det i dina stegen matchar mer och mer eftersom populÀra streamers som Thijs fortsÀtter att köra den.

“Jag har spelat Nomi-prĂ€sten mycket sjĂ€lv Ă€ven pĂ„ ström”, sa han. ”Det Ă€r ett super roligt dĂ€ck och jag blev mycket förvĂ„nad över dĂ€ckets effektnivĂ„. Det Ă€r kanske inte det bĂ€sta dĂ€cket, men det Ă€r definitivt Tier 2 och mycket roligt att spela! ”

SÄ det Àr dÀr pro-spelarna Àr just nu. Vi Àr fortfarande relativt tidigt in i den nya metoden Rise of Shadows och det blir intressant att se hur de bÀsta dÀcken utvecklas ytterligare under de kommande veckorna.

Var noga med att hÄlla dig till Metabomb dÀr vi kommer att hÄlla dig uppdaterad om alla de senaste utvecklingen med vÄra omfattande Hearthstone-dÀckguider.